Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İNTERNET.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İNTERNET."— Sunum transkripti:

1 İNTERNET

2 NEDİR? Internet, birçok bilgisayar sisteminin birbirine bağlı olduğu, dünya çapında yaygın olan ve sürekli büyüyen bir iletişim ağıdır.

3 Internet Ne işe Yarar? Dünyanın en büyük kütüphanelerinde araştırma yapabilirsiniz, Farklı ülkelerde yaşayan meslektaşlarınızın yaptıkları çalışmaları inceleyebilirsiniz, Başka bir ülkede öğrenim gören çocuğunuza elektronik postayla mektuplarınızı bedava ve çok kısa zamanda gönderebilirsiniz, Internet üzerinden eğitim veren bir üniversitede okuyup mezun olabilirsiniz, Farklı mekanlardaki arkadaşlarınızla sohbet edebilirsiniz, Filmlerin tanıtım görüntülerini izleyip, akşam gideceğiniz filmi seçebilir, biletinizi de satın alabilirsiniz, Alış-veriş yapabilirsiniz, rezervasyon yaptırabilirsiniz, Anket yapabilir, yapılan bir anketi cevaplandırabilirsiniz, Kendi web sayfanızı hazırlayarak çalışmalarınızı yayınlayabilirsiniz,

4 Kullanılmayan Harfler
I,Ü,Ş,Ö,Ç İ,U,S,O,C

5 Adres Yazarken Türkçe harf kullanılmaz. “eğitim" yerine "egitim", "bilişim" yerine "bilisim" kullanılır. Son dönemlerde, Internet'te Türkçe harflerin kullanılması ile ilgili çalışmalar olsa da henüz hayata geçirilmemiştir. Sözcükler arasında boşluk bırakılmaz. Büyük harf kullanılmaz.

6 Kısaltmalar gov : Hükümet kuruluşları
edu  : Eğitim kurumları (üniversiteler gibi)  org  : Ticari olmayan, kar amacı gütmeyen kuruluşlar  com  : Ticari kuruluşlar  mil  : Askeri kuruluşlar  net  : Servis Sunucuları (Internet Servis sağlayıcıları gibi) ac  :  Akademik kuruluşlar (bazı ülkelerde edu yerine kullanılmaktadır)  int : Uluslararası organizasyonlar, kuruluşlar

7 Örneğin; http kısmı kullandığınız gözatıcının web sayfalarına ulaşım protokolünü kullandığı anlamına gelir. www kısmı sitenin World Wide Web (Dünya çapında ağ) üzerinde olduğu anlamına gelir. egitim sitenin adıdır. com sitenin bir şirkete ait olduğunu gösterir.

8 Örneğin; Milli Eğitim Bakanlığı' nın sayfası Adresinin sonundaki ".tr" ülke ekidir. Sayfanın Türkiye' de bir kuruma ait olduğunu gösterir. Bununla beraber, Türkiye' deki her kurumun web adresinin sonunda "tr" eki olmayabilir. cankiri.meb.gov.tr: Çankırı milli eğitiminin sitesi ankara.meb.gov.tr: Ankara milli eğitiminin sitesi Başına www koymuyoruz!!

9 Örneğin; Cumhurbaşkanlığı sitesi Türk Silahlı Kuvvetleri Sayfası
________________ Başbakanlık sitesi _________________ Meclis sitesi Türk Silahlı Kuvvetleri Sayfası ___________________ Valilik siteleri

10 Ülke kısaltmaları tr:Türkiye, jp:Japonya, uk:Ingiltere, it:İtalya,
ca:Kanada, ru:Rusya, id:Endonezya, nl:Hollanda, de:Almanya, fr:Fransa,

11 Nedir? Bilgisayar ağlarında kullanıcılarının birbirleriyle yazılı olarak haberleşmesini sağlayan bir yoldur.

12 E-mail Adresi Nedir? örneğin
Birisine bir e-posta gönderdiğinize göre bu postanın gideceği bir geçerli adres olmalı. Elektronik ortamda bu adres, " (e-posta) adresi" olarak adlandırılır. E-posta adresi, çoğunlukla, kişinin kullanıcı numarası ve kullandığı sistemin internet vb adresinden oluşur. örneğin Kendi belirlediğim kullanıcı adım. Türkçe karakter yok! Kullandığım ücretsiz servisin uzantısı.


"İNTERNET." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları