Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Eğitim Hizmetleri Yönetim Sistemi (EHYS) Ramazan ÖZKAN Bilgisayar Mühendisi (23-26 Mart 2015) Manavgat.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Eğitim Hizmetleri Yönetim Sistemi (EHYS) Ramazan ÖZKAN Bilgisayar Mühendisi (23-26 Mart 2015) Manavgat."— Sunum transkripti:

1 Eğitim Hizmetleri Yönetim Sistemi (EHYS) Ramazan ÖZKAN Bilgisayar Mühendisi
(23-26 Mart 2015) Manavgat

2 Yaz Kur’an Kursu Modülü

3 Yaz Kur’an Kursu Genel Bilgi
Yaz Kur’an Kursu okullar kapandıktan sonra Başkanlıkça belirlenen tarihlerde mülki amir onayı ile belirli olan yerlerde açılır. Yaz Kur’an Kursu 3 Dönemden oluşur. Her dönem kendi içerisinde öğrencilerin bilgi durumlarına göre ayarlanmış olarak 3 kurdan oluşmaktadır.

4 Yaz Kur’an Kursu Genel Bilgi
Yaz Kur’an Kursunda; Kadrolu 4-B Sözleşmeli Vekil Geçici Öğreticiler görev almaktadır.

5 Yaz Kur’an Kursu Genel Bilgi
Cami Mescid Kur’an Kursu Meb Diğer olmak üzere 5 ayrı yerde verilmektedir.

6 Yaz Kur’an Kursu Genel Bilgi
Yaz Kur’an Kurslarında Ek Ders alınabilmesi için 15 öğrencinin ilgili öğretici tarafından kaydedilmelidir. 15 öğrencinin altında olması durumunda ise öğretici kursu açıp kurs verebilirler. Ancak Ek ders alamazlar.

7 Yaz Kur’an Kursu Modülü
Yaz Kur’an Kursu  Öğretici ve Kursiyer İşlemleri sayfası ile; Sınıf Açma İşlemleri Öğrenci Ekleme Öğrenci Listeleme Onaylama Öğrenci Nakil Öğretici Değiş Ek ders eksiltme işlemleri yapılabilmektedir.

8 Yaz Kur’an Kursu Modülü
Yaz Kur’an Kursu Modülüne Ehys sistemi içerisinde; Kur’an Kursu Hizmetleri menüsü altında, Eğitim Türleri içerisinde Yaz Kur’an Kursu sekmesi ile girilebilmektedir.

9 Yaz Kur’an Kursu Listeleme Ekranı
Listeleme ekranı ile kendi ilinize bağlı bulunan bütün birimlerde olan kursları birtakım kriterler ile sorgulama yapmanızı sağlar. Sorgu sonucu dönen kurs bilgilerine göre de bazı kurs işlemleri için size liste sunar.

10 Yaz Kur’an Kursu Listeleme Ekranı
Kurs Durumu

11 Yaz Kur’an Kursu Listeleme Ekranı
İki Kriter daha var. Bunlardan biri, Öğrenci Sayılarını getir kriteri, İlk 100 kaydı getir kriteri. Bu kriterleri gerektiği zaman kullanmak sistemin performansı için kriterler arasında yer almaktadır.

12 Yaz Kur’an Kursu Listeleme Ekranı

13 Yaz Kur’an Kursu Sınıf Açma İşlemleri
Sınıf Açma işlemleri, yaz kur ’an kursu açmak isteyen öğreticilerin sınıf açma işlemi, öğreticiler, il ve ilçe yetkileri tarafından yapılmaktadır. Sınıf açmak için sistemin sizden istediği bilgilerin tutarlı olarak girilmesi sistem performansı için ve aradığınız bilgilere ulaşmanızı hızlandırmaktadır.

14 Yaz Kur’an Kursu Sınıf Açma İşlemleri
Merkez tarafından belirlenen Yaz Kur’an Kursu dönem tarihleri arasında ise bu sayfaya erişim sağlanabilmektedir. Bu tarihler dışında sınıf açma işlemleri yapılamamaktadır.

15 Yaz Kur’an Kursu Sınıf Açma İşlemleri

16 Yaz Kur’an Kursu Sınıf Açma İşlemleri

17 Yaz Kur’an Kursu Sınıf Açma İşlemleri

18 Yaz Kur’an Kursu Sınıf Açma İşlemleri

19 Yaz Kur’an Kursu Sınıf Açma İşlemleri

20 Yaz Kur’an Kursu Sınıf Açma İşlemleri
Kurs açılış onayına gönderildikten sonra;

21 Yaz Kur’an Kursu Öğrenci İşlemleri
Öğreticiler açılan kurslara, öğrencilerini kayıt etme işlemini yaptığı ekrandır. Bu ekrana İl ve İlçe yetkilileri de erişebilmekte ve işlem yapabilmektedir.

22 Yaz Kur’an Kursu Öğrenci İşlemleri
Öğrencinin; Kimlik Bilgisi (T.C Kimlik No ya da Yabancı Kimlik No), Kur Bilgisi Öğrenim durumu bilgisi, Öğrenci özür bilgisi Öğrenci Yatılı mı bilgisi girilerek sisteme kayıt işlemi yapılır.

23 Yaz Kur’an Kursu Öğrenci İşlemleri
Kursiyerleri ekledikten sonra kurs açılış için müftülük onayı gönderme işlemi yapılır. Gönderme işlemi yapıldıktan sonra kursun durumu, Müftülük Onayı Bekliyor şeklinde değişmektedir.

24 Yaz Kur’an Kursu Öğrenci İşlemleri

25 Yaz Kur’an Kursu Öğrenci İşlemleri
Öğretimiz sisteme en az 15 öğrenci eklemeden kursunu onaya yolladığı zaman aşağıdaki uyarıyı görmekte ve onaylarsa kursu açılmaktadır.

26 Yaz Kur’an Kursu Öğrenci İşlemleri
Öğretimiz, sistem tahakkuku kapalı gelmektedir diye size bir istek/sorun geldiği zaman ilgili öğreticinin kursiyerlerinin başlama tarihi kontrol edilmelidir.

27 Yaz Kur’an Kursu Öğrenci Nakil İşlemi
Sistemde bir öğreticiye kayıtlı olan kursiyer herhangi bir nedenle kurs değiştirmek zorunda kalabilir. Bu işlemin yapılması içinde kursiyer gitmek istediği kurs öğreticisi kendi ekranından Nakil İste işlemi ile ilgili kursiyeri kayıtlı olduğu kurstan isteme işlemini yapabilmektedir.

28 Yaz Kur’an Kursu Öğrenci Nakil İşlemi

29 Yaz Kur’an Kursu Öğrenci Nakil Onayla
Nakli istenilen kursiyerin kayıtlı olduğu kurs öğreticisi kendi kurs bilgilerine girdiği zaman kendi kursunda kayıtlı olan ve nakil isteği olan bir kursiyerin olduğu görebilmekte ve Nakil İşlemini Onaylama veya Reddetme işlemini yapabilmektedir.

30 Yaz Kur’an Kursu Geçmiş Dönem
Geçmiş Dönem işlemi 2. ve 3. dönem kayıtları zamanında kullanılabilecek bir işlemdir. İlgili Eğitim-Öğretim yılının hangi kayıt dönemindeysek bir önceki dönemde kayıtlı olan öğrencileri yeni döneme aktarma işlemini toplu bir şekilde yapmamızı sağlamamaktadır. 2 dönem kayıt işleminde 1 dönem öğrencilerini, 3 dönem kayıt işleminde 2 dönem öğrencilerini kayıt etmemizi sağlar.

31 Yaz Kur’an Kursu Ek Ders Eksilt
Öğretici herhangi bir nedenle derse giremediği gün ve saatleri sisteme kayıt etme işlemi yapılmaktadır. Tahakkuk işlemlerinde bu ders saatleri ilgili öğreticiden düşürülerek tutarlı verilerle tahakkuk alınması hedeflenmiştir.

32 Yaz Kur’an Kursu Ek Ders Eksilt

33 Yaz Kur’an Kursu Öğretici Değiş
Açılmış olan bir kursta görev yapan öğretici herhangi bir nedenle o kursta eğitim veremeyecek durumda olduğu zaman ilgili kursa yeni bir öğretici ataması yapılması amaçlanmıştır. Bu işlemi İl ve İlçe Yetkilileri yapmaktadır.

34 Yaz Kur’an Kursu Öğretici Değiş

35 Yaz Kur’an Kursu Öğretici Değiş

36 Yaz Kur’an Kursu Kurs İşlem Geçmiş
Kurs işlem geçmişi ile ilgili kurs ile hangi tarihte kim tarafından nasıl bir işlem yapılmış onun hakkında bilgi vermektedir.

37 Yaz Kur’an Kursu Öğretici Tipi Değiştir
Öğretici tipi değiştirme işlemi personel tipi geçici olan yani kurs açma işleminde D.İ.B çalışanı olmayan geçici personeller için kullanılabilen bir işlemdir. Bu işlemle personelin öğretici tipi değiştirilir ve tahakkuk esnasında iki farklı öğretici tipi bulunmaktadır uyarısının alınması engellenmiş olmaktadır.

38 Yaz Kur’an Kursu Öğretici Tipi Değiştir

39 Yaz Kur’an Kursu Öğretici Tipi Değiştir
Bu işlemi yapıldığı zaman ilk kurs açılırken kontrol edilen bilgiler yine kontrol edilmekte; Seçilen personel ile seçilen öğretici tipini uygun olup olmadığı kontrol edilerek işlem yapılmaktadır.

40 Yaz Kur’an Kursu Yeni Döneme Geçir
Yeni döneme geçir işlemi açılmış olan bir kursu bir sonraki döneme aynı şartlar dahilinde vakit, öğretici tipi vb. kurs açma aşamasında istenilen bilgilerin hepsi aynı olacak şekilde yeni dönem kursları otomatik olarak açmayı sağlamaktadır.

41 TEŞEKKÜRLER


"Eğitim Hizmetleri Yönetim Sistemi (EHYS) Ramazan ÖZKAN Bilgisayar Mühendisi (23-26 Mart 2015) Manavgat." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları