Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Working Capital Management Bir şirket elindeki fazla nakiti 1, 3, 6 aylık mevduat sertifikası ile değerlendirmek istemektedir. Şirketin önümüzdeki 6 ay.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Working Capital Management Bir şirket elindeki fazla nakiti 1, 3, 6 aylık mevduat sertifikası ile değerlendirmek istemektedir. Şirketin önümüzdeki 6 ay."— Sunum transkripti:

1 Working Capital Management Bir şirket elindeki fazla nakiti 1, 3, 6 aylık mevduat sertifikası ile değerlendirmek istemektedir. Şirketin önümüzdeki 6 ay boyunca nakit kullanımı bellidir. Şirket elindeki ana para ve elde edeği faiz gelirlerinin aylık nakit kullanımını karşılamasını ve 100000 dolar da güvence marjı içermesini istemektedir. Problemi basitleştirmek açısından 3 aylık mevduat sertifikalarının sadece 1 ve 4. aylarda, 6 aylık mevduat sertifikasının da sadece 1. ayda alınabileceği varsayılmıştır. Şirketin başlangıçta $400,000’ı vardır. Aylık 100000 dolarlık güvence marjını sağlayacak ve karını maksimize edecek şekilde hangi çeşitten kaç adet mevduat sertifikası alınmalıdır?

2

3 Cash Flow 5 farklı yatırım alternatifini kullanarak önmüzdeki 3 yıl için yatırım stratejisi oluşturmak istiyorsunuz. Şu anda (0 anında) yatırım yapabileceğiniz 100,000 $’a sahipsiniz. Yatıracağınız her 1 $ için nakit akışları aşağıda görülmektedir. Herhangi bir enstrümana 75,000 $’dan fazla yatırmak istemiyorsunuz. Yatırımların dönüşleri başka alternatiflere tekrar yatırılabilir. Elde kalan nakit ise yıllık % 8 kazandırıyor.

4 Excel Modeli


"Working Capital Management Bir şirket elindeki fazla nakiti 1, 3, 6 aylık mevduat sertifikası ile değerlendirmek istemektedir. Şirketin önümüzdeki 6 ay." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları