Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

3-Teknolojik Gelişmeler 4-İhtiyaç ve İstekler

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "3-Teknolojik Gelişmeler 4-İhtiyaç ve İstekler"— Sunum transkripti:

1 3-Teknolojik Gelişmeler 4-İhtiyaç ve İstekler
ÜlkemİZİn KAYNAKLARI Ekonomiyi Etkileyen Faktörler: 1-Coğrafi Etmenler 2-Doğal Kaynaklar 3-Teknolojik Gelişmeler 4-İhtiyaç ve İstekler 5-Devletin Katkısı ve Desteği

2 Tarımı Destekleyen Kurum ve Kuruluşlar
-Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü -Tarım Kredi Kooperatifi -Toprak Mahsulleri Ofisi(TMO) -Ziraat Bankası Devlet Su İşleri(DSİ)

3 Türkiye’de Çıkarılan Önemli Madenler:
1-Bor:Ülkemiz dünyada bor yatakları bakımından en zengin ülkedir. Marmara Bölgesinde Kütahya,Eskişehir ve Balıkesir civarında çıkartılır. 2-Demir:Divriği(Sivas),Hekimhan,Hasan Çelebi(Malatya), çıkarıldığı önemli yerlerdir. 3-Bakır:En çok Murgul(Artvin),Küre(Kastamonu),Maden(Elazığ), Eskişehir’de çıkartılır. 4-Krom:En çok Fethiye,Köyceğiz(Muğla),Eskişehir,Elazığ’da çıkartılır. 5-Boksit(Alüminyum):Seydişehir,Akşehir(Konya),Akseki(Antalya) en çok çıkarıldığı yerlerdir. 6-Uranyum-Toryum:En çok Sivrihisar(Eskişehir),Salihli(Manisa), Eşme(Uşak),Koçarlı(Çanakkale) civarında çıkartılır. Diğer Madenler:Kurşun,Çinko,Nikel,Civa,Fosfat,Tuz,Kükürt,Barit, Mermer,Magnezyum,Lületaşı diğer önemli madenlerdir.

4 Enerji Kaynakları: 1-Güneş:Yenilenebilir enerji kaynağıdır. 2-Rüzgar:Yenilenebilir enerji kaynağıdır. 3-Hidroelektrik:Yenilenebilir enerji kaynağıdır. 4-Jeotermal Enerji:Yenilenebilir enerji kaynağıdır. 5-Doğalgaz:Yenilenemeyen enerji kaynağıdır. Ülkemizde Trakya’da ve Mardin-Çamurlu’ da çıkartılır. 6-Petrol:Yenilenemez enerji kaynağıdır.Ülkemizde sadece Güneydoğu Anadolu Bölgesinde çıkartılır. 7-Nükleer Enerji:Yenilenemeyen enerji kaynağıdır. 8-Taş Kömürü:Yenilenemeyen enerji kaynağıdır. Ülkemizde sadece Zonguldak çevresinde çıkartılır. 9-Linyit:Yenilenemeyen enerji kaynağıdır. Ülkemizde en çok Yatağan(Muğla),Soma(Manisa),Tavşanlı(Kütahya) civarında çıkartılır.


"3-Teknolojik Gelişmeler 4-İhtiyaç ve İstekler" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları