Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Soru 1. İnsan bir kışını burada geçirse ( ) yalnız müzik dinlese ( ) yalnız bu yankılı havayı koklasa ( ) Yukarıdaki cümlede parantezle gösterilen yerlere.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Soru 1. İnsan bir kışını burada geçirse ( ) yalnız müzik dinlese ( ) yalnız bu yankılı havayı koklasa ( ) Yukarıdaki cümlede parantezle gösterilen yerlere."— Sunum transkripti:

1 Soru 1. İnsan bir kışını burada geçirse ( ) yalnız müzik dinlese ( ) yalnız bu yankılı havayı koklasa ( ) Yukarıdaki cümlede parantezle gösterilen yerlere sırasıyla hangi noktalama işaretleri getirilmelidir? A) (,) (,) (…) B) (;) (;) (.) C) (,) (,) (;) D) (;) (.) (…) Soru 2. Eskiden beri söylenir ( ) “Bizim şiirimiz halk şiiridir ( )” Ama daima bunun aksine eser verilir () söylenenler gerçekleşmez. Yukarıda parantezlerle belirtilen yerlere sırasıyla aşağıdaki noktalama işaretlerinden hangileri getirilmelidir? A) (:) (,) (;) B)(.) (.) (.) C) (;) (.) (;) D) (:) (.) (,)parantez Soru 3. Aşağıdaki cümlelerin hangisindeki parantez içi boşluğa noktalı virgül (;) getirilemez? A) Bu yazarı okumalısın ( ) onda kendinden çok şey bulacaksın. B) Hiç olmazsa sanat kültürünüzü yükseltmeye bakın ( ) dedi. C) Herkes, büyük bir cezaya çarptırılacağını bekliyordu ( ) ne var ki beklenen olmadı. D) Hamdi Tanpınar ( ) şiir, roman, hikâye türünde eserler vermiştir.noktalı virgül

2 Soru 4. Üç günden beri uykusuzum (I) uyumayı unuttum (II) desem abartmamış olurum (III) Yastığa başımı koyup (IV) tatlı rüyalara dalmayalı ise neredeyse dört ay oldu. Bu parçada numaralanmış yerlerden hangisine hiçbir noktalama işareti getirilemez? A) IV. B) II. C) III. D) I Soru 5. Hocaya sormuşlar () Hocam bir şey icat ettin mi () Ettim () demiş () ama ben de beğenmedim! Bu parçada parantez içi boşluklara sırasıyla hangi noktalama işaretleri getirilmelidir? A) (:) (!) (;) (,) B)(:) (?) (,) (;) C) (;) (?) (,) (.) D)(,) (?) (.) (;)

3 Soru 6. Aşağıdakilerin hangisinde parantezle gösterilen yere iki nokta (:) getirilemez? A) Daha yapacağım o kadar çok iş var ki () anlatamam. B) Aklımda iki isim vardı () Canan ve Korkut. C) Bize şunları da söyledi () Çalışın ve kazanın. D) Sözcük türleri şunlardır () İsim, sıfat, zamir…İsim Soru 7. Bir Hint atasözü şöyle der ( ) ( ) Güneşe ulaşmak istiyorsan yanmayı düşünmeyeceksin ( ) ( ) Yukarıda parantezlerle gösterilen yerlere aşağıdakilerin hangisinde verilen noktalama işaretleri getirilmelidir? A) (:) (-) (,) (.) B) (-) (“) (.) (“) C) (;) (:) (.) (.) D) (:) (“) (.) (“) Soru 8. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde üç nokta (…) yanlış kullanılmıştır? A) Yemekten sonra tatlılar, kahveler, meyveler… ikram edildi. B) Ev sahibi kesin konuştu: Ya kirayı artıracaktık; ya da… C) Neler konuşulmadı ki o akşam: Siyaset, spor, magazin… D) Evdeki sohbetimiz üç ayaklıdır: Biri ben, biri annem, biri de babam…

4 Soru 9. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir yazım yanlışı vardır? A) Son günlerde zamlar arka arkaya gelmeye başladı. B) Onunla görüşmeyeli aylar oldu. C) Deve kuşu gibi başını kuma sokuyor. D) Senin bundan haberin var mıki?yazım Soru 10. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir yazım yanlışı yoktur? A) O zaman onbir yaşındaydım. B) Sanmayınki o bu konuda bilgisiz. C) Bizide beraberinde götürmek istedi. D) Bizimle gelmeyeceğini babama söylemiş. Soru 11. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bitişik yazılması gereken “-da (-de)” ayrı yazılmıştır? A) Diğer arkadaşlar da benimle aynı görüşteydi. B) Davranışları da sözleri gibi tutarlı değildi. C) Yüzün de her zamankinden farklı bir tebessüm vardı. D) Poşetin içine diğerlerini de koyalım. Soru 12. Aşağıdakilerin hangisinde kısaltmaların yazımıyla ilgili bir yanlışlık vardır? A) Bu dergi, TÜBİTAK’ın desteğiyle çıkıyor. B) Kırtasiyemizde UNICEF’in hazırlattığı kartlar da var. C) Teknisyen olan kardeşim, MTA’da çalışıyor. D) İTÜ’nin bahar şenlikleri çok görkemliydi.

5 Soru 13. Sende git, sende unut, kimler unutmadıki… Bu dizede kaç yazım yanlışı yapılmıştır? A) 1 B) 2 C) 3 D) 4 Soru 14. Aşağıdakilerin hangisinde kesme işareti yanlış kullanılmıştır? A) Bu konuyu A’dan Z’ye hepimize öğretmişti. B) 1980′li yılların en önemli gazetecisiydi. C) Sınavda, Türkçe’den zor soru gelmedi. D) Biz, daha çok Fatih’ler yetiştireceğiz, dedi. Soru 15. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde “ki” nin yazımı yanlıştır? A) Barajdaki su seviyesi düşmeye başlamış. B) Sınıftakiler oldukça korkmuşlardı bu durumdan. C) Bilmemki bu parayı kimden bulsak. D) Bize çok kızmış, ne ki biraz gecikmişiz.

6 CEVAPLAR 1. A 2. D 3. B 4. A 5. B 6. A 7. D 8. D 9. D 10. D 11. C 12. D 13. C 14. C 15. C


"Soru 1. İnsan bir kışını burada geçirse ( ) yalnız müzik dinlese ( ) yalnız bu yankılı havayı koklasa ( ) Yukarıdaki cümlede parantezle gösterilen yerlere." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları