Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ÇAY. A lem Ş ube S ınıf T akım F amilya C ins T ür Familya: Theaceae Cins : Camellia Tür : Camellia sinensis Camellia japonica Camellia reticulata.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ÇAY. A lem Ş ube S ınıf T akım F amilya C ins T ür Familya: Theaceae Cins : Camellia Tür : Camellia sinensis Camellia japonica Camellia reticulata."— Sunum transkripti:

1 ÇAY

2

3

4 A lem Ş ube S ınıf T akım F amilya C ins T ür Familya: Theaceae Cins : Camellia Tür : Camellia sinensis Camellia japonica Camellia reticulata Camellia oleifera Camellia taliensis

5 Orjini Çin ve Japonya. Dünyanın pek çok yerinde tarımı yapılaktadır. Çin, Hindistan, Kenya başta gelen ülkeler. Avrupa’ya gelişi 1600 yıllarına takabül eder.

6 Ülkemizde çay tarımı konusunda ilk adım 1988’ de atılmıştır. Çay tarımını başlatan Zihni Derin’ dir. İlk çay üretimi 1935 yılında yapılmıştır. Türkiye bugün çay üretimi bakımından dünyada 6. sıradadır.

7 Dünyada sudan sonra en fazla tüketilen içecektir. İnsan sağlığı üzerinde olumlu etkileri vardır. Uyarıcı, yorgunluk giderici, rahatlatıcı.. Bu etkiler içerdiği kafein den kaynaklanmaktadır. Çay yaprakları bulunduğu yere göre farklı oranlarda kafein içerir; genç ve yukarı yapraklarda daha fazla bulunur.

8 çayın iki önemli bileşeni kafein ve kateşin’ dir. işleme şekline göre çay siyah çay, yeşil çay ve beyaz çay olarak üçe ayrılır. kateşin oranı beyaz çay da en fazla, siyah çayda en azdır.

9

10

11

12

13

14 Çok yıllık, yapraklarını dökmeyen, çalı formunda bir bitki. 20 m ye kadar uzayabilen türleri vardır.

15 Yeşil yaprak Esmer yaprak

16


"ÇAY. A lem Ş ube S ınıf T akım F amilya C ins T ür Familya: Theaceae Cins : Camellia Tür : Camellia sinensis Camellia japonica Camellia reticulata." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları