Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İNTERNET TARAYICI (WEB BROWSER) PROGRAMLARI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İNTERNET TARAYICI (WEB BROWSER) PROGRAMLARI"— Sunum transkripti:

1 İNTERNET TARAYICI (WEB BROWSER) PROGRAMLARI

2 İNTERNET TARAYICI (WEB BROWSER)
Web sayfalarına erişmek için web tarayıcıları (Web Browser) kullanılır. Web’de bilgi, web sayfaları üzerinde bulunur. Web üzerinde yer alan web sitelerindeki sayfalarda yer alan bilgileri görmemizi sağlayan programlardır. Bu programlar ile web üzerinde yer alan milyarlarca sayfadaki bilgilere ulaşılmaktadır.

3 Web tarayıcısı programlar genellikle ücretsizdir ve internet üzerinden indirilebilmektedir.

4 En çok kullanılan browserlar şunlardır;
Internet Explorer Mozilla Firefox Google Chrome Yandex Opera Safari

5 Web tarayıcılarında ortak olarak bulunan kullanıcı arabirimleri şunlardır:
Önceki ve ilerideki işleme gitmek için İleri ve Geri tuşları. Tarihçe veya Geçmiş, daha önce ziyaret edilen siteleri gösterir. Mevcut sayfayı yeniden yüklemek için Yenile (F5) butonu Yapılan işlemi durdurmak için Dur butonu. Bazı tarayıcılarda dur butonuyla yenileme butonu birleşmiştir. Ana sayfaya dönmek için Anasayfa butonu

6 İstenilen adrese girmek ve görüntülemek için Adres Çubuğu
Daha sonra tekrar ziyaret etmek istediğimiz siteleri eklemek için Sık Kullanılanlar butonu

7 GOOGLE CHROME Google’ın sürpriz yaparak sunduğu internet tarayıcısı mevcut tarayıcılardan çok farklı bir şekilde çalışıyor ve oldukça da hızlı. JavaScript motoru kullanan Google Chrome gelecek internet yapılarının temelini atmaya hazırlanıyor.

8 SAFARİ Apple kullanıcılarının bilgisayarında varsayılan olarak gelen bu internet tarayıcısı en hızlı tarayıcılardan birisi olarak kabul edilir. Bu tarayıcı artık Windows kullanıcıları için de iyi bir alternatif. Ancak çok da kişiselleştirilmeye müsait değildir.

9 NETSPACE Ücretsiz olarak kullanıma sunulan Netscape eskiden ağ tarayıcılarının lideriydi. Şu an çok az kullanıcı tarafından kullanılıyor.

10 NETSPACE

11 YANDEX BROWSER Yandex browser da yapılan aramalar aslında Google Chrome’a logosu kadar benziyor, arama çubuğuna aratmak istediklerinizi yazdığınızda tarayıcı hemen Yandex üzerinden arama önerileri sunuyor ve yazdıklarınızı tamamlıyor, sık kullanılanların kontrolü de Chrome ile neredeyse aynı işleyişe sahip, güvenlik seviyesinde isterseniz gerçek zamanlı virüs taraması yapabiliyorsunuz.

12 MOZİLLA FİREFOX

13 MOZİLLA FİREFOX Microsoft Internet Explorer’ın son dönemdeki en büyük rakibidir. Firefox hiç kuşkusuz en popüler internet tarayıcılarından ikincisidir ve gittikçe de güçleniyor. Yenilikleri takip eden yapısı, güncellemeleri, yenilikleri ve geliştirilebilirliği sayesinde Firefox’u kullananlar bir daha başka bir tarayıcı kullanmak istemiyor.

14 İNTERNET EXPLORER

15 İNTERNET EXPLORER Dünyada büyük bir çoğunluğun kullandığı internet tarayıcısıdır. Eklentiler ile kişiselleştirilemez, yavaş ve çok da kullanışlı değildir.

16 OPERA

17 OPERA Tıpkı Safari gibi sadık bir kullanıcı kitlesine sahip olan Opera kullanıcıları tarafından güvenli, hızlı, gelişmiş özellikli ve yenilikçi olduğu için tercih ediliyor. E-posta kontrol özelliği, BitTorrent özelliği, dosya indirme özelliği, ses komutları ile yönetebilme özelliği gibi özellikleri vardır.

18 Web Adresleri (URL - Uniform Resource Locator): URL Web nesnesini bulmak için Web istemcisinin ihtiyacı olan erişim yöntemini, konumunu, ve sunucu ismini belirtir. hatasız ve eksiksiz yazılması gerekir. Türkçe karakter kullanılmaz (ç,Ç,ğ,Ğ, ı,İ,ö,Ö,ş,Ş,ü,Ü) Web Sitesi: Web sayfalarının bir araya konması ile oluşur. Ana Sayfa (home page): Bir dizi Web sayfasının ilk sayfasıdır. Bağlantılar (links): Bir Web sayfadan başka sayfaya/siteye geçmemize olanak tanır.

19 WEB ADRESİ UZANTILARI .edu: eğitim kuruluşları-üniversiteler
.com: ticari kuruluşlar .gov: kamu (devlet) kuruluşları .net: Internet'le ilgili kurumlar .org: kâr amacı gütmeyen vakıflar, dernekler, sivil toplum örgütleri vb. .mil: askeri kuruluşlar .k12: İlköğretim okulları ve liseler

20


"İNTERNET TARAYICI (WEB BROWSER) PROGRAMLARI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları