Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

NOKTALAMA İŞARETLERİ. SORU:1 Aşağıdaki cümlelerin hangisinİn sonuna farklı bir noktalama işareti konulmalıdır? A)Neden bana kızdı anlayamadım B)Ne yaptığının.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "NOKTALAMA İŞARETLERİ. SORU:1 Aşağıdaki cümlelerin hangisinİn sonuna farklı bir noktalama işareti konulmalıdır? A)Neden bana kızdı anlayamadım B)Ne yaptığının."— Sunum transkripti:

1 NOKTALAMA İŞARETLERİ

2 SORU:1 Aşağıdaki cümlelerin hangisinİn sonuna farklı bir noktalama işareti konulmalıdır? A)Neden bana kızdı anlayamadım B)Ne yaptığının farkında değil C)Sözlerindeki mana neydi bilmem D)Buraya geliş nedenini mi söyledi C)

3 Cevap:D Şıkkı

4 Soru:2 Aşağıdaki cümlelerin hangisinde noktalama yanlışı vardır? A)Bu olayı ben hiç görmedim, dedi. B)Ülkemizin en büyük problemleri:işsizlik,sağlık,eğitim… C)Söylediklerini duymadım:yoksa not etmez miyim? D)Aniden elimden düşmesin mi! A

5 Cevap:c Şıkkı

6 SORU:3 Aşağıdaki noktalama işaretlerinden hangisi, kendisi ile ilgili yanlış bilgi vermiştir? A)Üç nokta tamamlanmamış cümlelerin sonunda B)Ünlem seslenme cümlelerinin sonunda C)İki nokta eş görevli sözcüklerin arasında

7 Cevap:C Şıkkı

8 Soru:4 Aşağıdaki cümlelerden hangisinin sonuna ünlem işareti(!) getirilmelidir? A)Ekmek aldın mı B)Bir ok attım karlı dağın altına C)Hava ne kadar da sıcak D)Kardeşim oyuncaklarına el sürsürmez

9 Cevap:C Şıkkı

10 Soru:5 Aşağıdakicümlelerin hangisinin sonuna soru işareti getirilmez? A)Gideceğini neden haber vermedin B)Öğretmen,bana da aynı şeyi sordu C)Problemi nasıl çözdün D)Beni hiç dinlemeyecek misin

11 Cevap:B Şıkkı

12 Soru:6 Jean Paul Sartre’ın( )”Yazar( )neyi yazacağını değil( )nasıl yazacağını iyi bilendir( )” sözünü severim. Boş bırakılan yerlere sırasıyla hangileri getirilir? A)(,)(,)(.)(.) B)(;)(:)(,)(.) C)(:)(,)(,)(.) D)(;)(,)(:)(,)

13 Cevap:C Şıkkı

14 Soru:7 Aşağıdaki cümlelerin hangisinin sonuna nokta getirilmelidir? A)Ne zaman döneceğimi biliyor musun B)Neyi okuyacağıma karar veremedim C)Bu durumu size nasıl anlattı D)Aman,çocuğa iyi bak

15 Cevap:B Şıkkı

16 Soru:8 Aşağıdaki cümlelerin hangisinde kesme işareti yanlış kullanılmıştır? A) ’da Kadıköy’de doğdu. B)Bu Peyami Safa’nın bir romanıdır. C)Şu konuşan Ankara’ lı mıydı? D)Uçağı 16:10’da kalkacakmış.

17 Cevap:C Şıkkı

18 Soru:9 Aşağıdaki cümlelerin hangisinde kısa çizgi doğru kullanılmamaıştır? A)Tuba’yla-en iyi arkadaşımla-görüştük. B) yıllarında bulundum. C)Seninle iyi-kötü günlerimiz oldu. D)Antalya-İzmir arasında mekik dokuyoruz.

19 Cevap:C Şıkkı

20 Soru:10 Hangi cümlenin sonuna nokta konur? A)Bu kadar mı soru çözdün B)Seni soran Ahmet’ti C)Karşıda yemyeşil bir ova D)Yetişin yangın var

21 Cevap:B Şıkkı

22 Soru:11 Aşağıdaki dizelerin hangisinde paranteze virgül getirilmez? A)Islandı yine geceler()gönül sırılsıklam. B)Sokaklar ıslak()rüyalar ıslak C)Seni getirsinler()son nefesimde D)Susayan() gönüller bir yudum su ister

23 Cevap:D Şıkkı

24 Soru:12 Hangisinin sonundaki noktalama işareti yanlıştır? A)Bütün bunlara ben mi sbep olmuşum. B)Annem yarın ki toplantıya gelecek. C)Sende bizimle gelebilirsin. D)Eyvah!Arabanın tekeri patladı.

25 Cevap:A Şıkkı

26 Soru:13 Aşağıdakileirn hangisinde virgül kaldırılırsa cümlenin anlamı değişir? A)Hasta,yorganın altında kıvrılmış yatıryordu. B)Kadın,sesini yükseltip bağırmaya başladı. C)Ahmet, ağabeyini çok seviyordu. D)Çocuk,,onu damarına basmıştı.

27 Cevap:C Şıkkı

28 Soru:15 Aşağıdaki cümleleerin hangisinde virgül kaldırılırsa anlamda değişiklik olmaz? A)Genç,avukattan yardım istedi. B)Yaşlı,doktora hüzünle baktı. C)Kardeşim sınava girecek. D)Küçük,bahçeye tohum ekti.

29 Cevap:C Şıkkı

30 Soru:16 Aşağıdaki cümlelerin hangisinde noktalama yanlışlığı yapılmıştır? A)Kitabını,defterini özenle koydu. B)Sher,vakti hüzün verir insana! C)Hey!Bana bakar mısın? D)Selin geldi ama annesi neden gelmedi?

31 Cevap:B Şıkkı

32 Soru:17 Aşağıdakilerden hangisinde noktalama ve yazım yanlışı yoktur? A)Türkiye’ni en büyük ozanı,Ben ağlarsam sazım da ağlar.Dedi. B)Türkiyenin en büyük ozanı;”Ben ağlarsam sazım da ağlar.”dedi. C)Türkiye’nin en büyük ozanı:”Ben ağlarsam sazım da ağlar.”dedi. D)Türkiye’nin en büyük ozanı,”Ben ağlarsam sazım da ağlar” Dedi.

33 Cevap:C Şıkkı

34 Soru:19 Gökyüzünü şunlardan dolayı severim()Bembeyaz bulutlar()ışıl ışıl yıldızlar() A)(.)(,)(…) B)(:)(…)(.) C)(.)(…)(…) d)(;)(,)(…)

35 Cevap:D Şıkkı

36 Soru:20 Aşağıdaki cümlelerin hangisinde noktalama yanlışı yoktur? A)Edebiyatımızdaki bazı düz yazı türleini sayalım:roman,deneme B)Tüh,yine geç kaldık! C)Hemen yola çıkmalısın:yoksa iş işten geçecek. D)Hayran olduğum iki şey var;su,toprak

37 Cevap:B Şıkkı

38 Soru:21 Aşağıdaki cümlelerin hangisinde noktalama yanlışlığı yapılmıştır*? A)Hayat,engellerle dolu bir yol. B)İyilik,güzellikimutluluk insan için önemli. C)Şair hissettiklerini yzabilendir… D)İnsanlar karşısındakin neden anlamaz?

39 Cevap:C Şıkkı

40 Soru:22 Hangi cümlenin sonuna nokta konur? A)Ah bir çocuk olsaydım B))Ne ahrika bir resim bu böyle C)Sen mi sordun beni dün D)Şiiri neden bu kadar çok seviyorum bilmiyorum

41 Cevap:D Şıkkı

42 Soru:23 Hangi cümlede noktalama yanlışı vardır? A)Serin bir sonbahar günüydü! B)Adam:”Hoş geldin dostum!”dedi. C)Mehmet,komşularının oğluydu. D)”Yavrum!” diyerek bağrına bastı.

43 Cevap:A Şıkkı

44 Soru:24 Aşağıdaki cümlelerin hangisinde noktalama yanlışı vardır? A)Sevdiğim tek insan;annem. B)Ben,kim ne derse desin,bunu yapmam. C)Ona:”Buraya gelme.”dedim. D)Duygu,onu sabah mı gördü?

45 Cevap:A Şıkkı

46 Soru:25 Hangi cümlenin sonuna nokta konur? A)Düşüncelerimi ah bir anlatabilsem B)Ne güzel okudun C)Beni mi çağırdılar D)Bu konular bizi ilgilendirmiyor

47 Cevap:D Şıkkı

48 Soru:26 Aşağıdaki cümlelerden hangisine soru işareti konulmalıdır? A)Niçin gelmediğini bilmiyorum B)Nedir o kaybettiğiniz şey C)Beni mi çağırdılar D)Nereden aldığını söylemei

49 Cevap:B Şıkkı

50 Soru:27 Aşağıdaki cümlelerin hangisinde virgül kaldırıldığında anlam değişmez? A?O,evde yalnız yaşıyordu. B)O,bu yöreyi iyi bilrdi. C)Yaşlı,kadına adresi sordu. D)O,güzel günlerine tekrar dönebilse.

51 Cevap:B Şıkkı

52 Soru:28 Hangi cümledeki virgül kaldırılırsa anlam değişir? A)Geç kalınca,sizi aramaktan vazgeçti. B)Çocuklar,koşarak gözden k ayboldu. C)Bu genç,doktorla görüşmeye gitti. D)Bir varmış,bir yokmuş.

53 Cevap:C Şıkkı

54 SORU:29 Hangisinin sonuna farklı bir noktalama işareti konmalıdır? A)Beni görür görme mi durdun B)Bu durum,onu üzecektir değil mi C)Böyle gelmeli bahar geldi mi D)Yemesine de mi dikkat etmiyor

55 Cevap:C Şıkkı

56 Soru:30 Hangisinde virgüL kaldırılırsa anlam değişmez? A)Kalabalık,meydana doğru ilerliyordu. B)İnsan,düşenme yeteneğine sahiptir. C)Çocuk,elbiselerini dolaba koydu. D)Zavallı,insanlardan hiç iyilik görmemişti.

57 Cevap:B Şıkkı


"NOKTALAMA İŞARETLERİ. SORU:1 Aşağıdaki cümlelerin hangisinİn sonuna farklı bir noktalama işareti konulmalıdır? A)Neden bana kızdı anlayamadım B)Ne yaptığının." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları