Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Programlama Dili nedir? Programlama Dili nedir?. Programlama Dili: Programcının bir bilgisayara ne yapmasını istedi ğ ini anlatmasının standartlaştırılmış.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Programlama Dili nedir? Programlama Dili nedir?. Programlama Dili: Programcının bir bilgisayara ne yapmasını istedi ğ ini anlatmasının standartlaştırılmış."— Sunum transkripti:

1 Programlama Dili nedir? Programlama Dili nedir?

2 Programlama Dili: Programcının bir bilgisayara ne yapmasını istedi ğ ini anlatmasının standartlaştırılmış bir yoludur.

3 Hiç düşündünüz mü ??? "Bu bilgisayara her istedi ğ imizi nasıl yaptırabiliyoruz?"

4 Programlar sayesinde… Programlar bilgisayara hükmeden uygulamalardır.

5 Peki nasıl çalışır bu programlar? Bir bilgisayar devrelerden oluşur e ğ er devrenin bir kısmından 5V'luk akım geçiyorsa bu veri 1'dir, geçmiyorsa 0'dır. Evet bir bilgisayarın dili 1 ve 0 rakamlarından oluşur. Bir yazılımcı(yani programı yazan kişi) programı bilgisayara hükmetmesi için "1010110101..." şeklinde yazmaz. Çeşitli programlama dilleri vardır.

6 Bu diller 4'e ayrılır. Düşük seviyeliler, Orta seviyeliler, Yüksek seviyeliler, Çok yüksek seviyeliler. Seviye yükseldikçe yazılımcının program yazma kolaylı ğ ı artar ama donanım üzerindeki hakimiyeti azalır.

7 Çok yüksek seviyeli diller: VisualBasic, VB.NET, Acces, Foxpro vb.

8 Yüksek seviyeli diller: Pascal, Basic, Fortran vb

9 Orta seviyeli diller: C, C++, C#, Java, ADA vb.

10 Düşük seviyeli diller: Assembly'i örnek gösterebiliriz. Yazılımcı algoritma adı verilen bir yöntemle yazılımın tüm her şeyini aşamalara böler, mantı ğ ını oturtur sonra kodları yazar, kodlar derlenir ve ".exe" uzantısı alırlar.Derleme işlemi kodları "100110101..." lara dönüştürür. Sonra yazılım test edilir ve sunulur. İ lerleyen derslerde algoritmanın yapısı ve bazı programlama dilleri ile ilgili bilgiler ö ğ reneceksiniz...

11 Dinledi ğ iniz için teşekkür ederim. Osman Batur DA Ğ DEV İ REN Bilişim Teknolojileri Ö ğ retmeni


"Programlama Dili nedir? Programlama Dili nedir?. Programlama Dili: Programcının bir bilgisayara ne yapmasını istedi ğ ini anlatmasının standartlaştırılmış." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları