Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

1.) Aşağıdakilerin hangisinde büyük harflerin kullanımıyla ilgili bir yanlışlık yapılmıştır? A) Bu sokağın sonunda Mehmet Dayım oturuyor. B) İstanbul boğazı.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "1.) Aşağıdakilerin hangisinde büyük harflerin kullanımıyla ilgili bir yanlışlık yapılmıştır? A) Bu sokağın sonunda Mehmet Dayım oturuyor. B) İstanbul boğazı."— Sunum transkripti:

1 1.) Aşağıdakilerin hangisinde büyük harflerin kullanımıyla ilgili bir yanlışlık yapılmıştır? A) Bu sokağın sonunda Mehmet Dayım oturuyor. B) İstanbul boğazı gece bir başka güzelliğe bürünmüştü. C) Çin Malları tekstilcilere zor günler yaşatıyor. D) Güzel Türkçemize sahip çıkalım.

2 1. CEVAP - D

3 2.) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yazım yanlışı yapılmamıştır? A) Bu kitabın fiatını öğrenemedik. B) Neden bizimle gel miyorsun? C) Bu sefer diğer yayınevlerince de basılmış. D) Onu herkesin okuması gerekdiğini düşünüyorum.

4 2. CEVAP - C

5 3.) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir yazım yanlışı vardır? A) Kendinizi sıksık eleştirir misiniz? B) Eleştirilmekten korkar mısınız? C) Daha çok hangi yönünüzü eleştiriyorsunuz? D) Başkalarını niçin eleştirmiyorsunuz?

6 3. CEVAP - A

7 4.) Aşağıdaki altı çizili sözcüklerden hangisinin yazımında bir yanlışlık yapılmıştır? A) Annem başımı okşadıkça geçer bütün acılarım. B) Hayatının son günlerinde yalnız kalmıştı. C) Bir zamanlar Kuzey Afrika da bizim toprağımızdı. D) İlkokul yıllarımda kullandığım hala sapa sağlam duruyor.

8 4. CEVAP - D

9 5.) Aşağıdakilerin hangisinde ‘’da-de’’ nin yazımıyla ilgili bir yanlışlık yapılmıştır? A) Bu soru hiç te kolay değil. B) Ayşe de bizimle gelecek mi? C) Aradığım kitap Ahmet’teymiş. D) Bize de yardım edecek misiniz?

10 5. CEVAP - A

11 6.) Aşağıdakilerin hangisinde ‘’ki’’ nin yazımıyla ilgili bir yanlışlık yapılmıştır? A) Bir şey söylemedim ki bana niye kızdı? B) Maden ki susmamızı istiyor,susalım. C) Yoldaki işaretlere dikkat etmelisin. D) Alt kattakiler bizi ziyarete gelecekler.

12 6. CEVAP - B

13 7.) Aşağıdaki kısaltmalardan hangisine getirilen ekte yanlışlık yapılmıştır? A) İGDAŞ’ta B) İSKİ’ne C) MEB’e D) TBMM’de

14 7. CEVAP - B

15 8.) Aşağıdakilerin hangisinde ‘’mi’’ nin yazımıyla ilgili bir yanlışlık yapılmıştır? A) İşimi bitirdimmi seninle gelebilir miyim? B) Benim eşyalarımı da dolaba koydunmu? C) Sorsammı sormasammı karar veremedim. D) Söylediklerimi defterine not almışmıydın?

16 8. CEVAP - D

17 9.) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde birden fazla yazım yanlışı yapılmıştır? A) Yirmibirinci yüzyıl teknoloji ve eğitim çağıdır. B) Haziran ayının ilk Pazar günü sınavımız var. C) Yıldız apartmanının 3’ncü katında oturuyoruz. D) Olanları duyunca Dünya başıma yıkıldı.

18 9. CEVAP - C

19 10.) Aşağıdakilerin hangisinde rakamlara getirilen eklerle ilgili bir yanlışlık yapılmıştır? A) Bu akşam saat 21.00’da bu filmi seyredebilirsiniz. B) 2005’te de burada bir kaza olmuştu. C) Küçük kardeşim lise 1’inci sınıf D) Dünya,20’nci yüzyılda iki büyük savaş gördü.

20 10. CEVAP - A

21 11.) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde ‘’de’’ nin yazımıyla ilgili bir yanlışlık yapılmıştır? A) Duyduklarını banada anlat. B) Toplantıya Burak’da gelmedi gelmedi. C) Şair,Burgaz’da yaşıyormuş. D) Bunları yemede kardeşine ayır.

22 11. CEVAP - C

23 12.) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde ‘’ki’’ nin yazımıyla ilgili bir yanlışlık yapılmıştır? A) Dilimizdeki incelikleri çoğumuz bilmiyoruz. B) Türk dili ki dillerin en zenginlerindendir. C) Dolaptaki bir bavula yerleştirdi. D) Halbu ki bizler bu güzelliklerden mahrumuz.

24 12. CEVAP - D

25 13.) Aşağıdaki cümlelerin hangisindeki kısaltmaların yazımıyla ilgili bir yanlışlık vardır? A) Türkiye,para birimi olarak 2009’da TL’na geçti B) ÖSYM’nin internet sitesinden sınav sonuçlarını öğrenebilirsin. C) Babam TRT’den emekli olmuştu. D) Bu akşam AKM’ de konferans varmış.

26 13. CEVAP - A

27 14.) Aşağıdakilerin hangisinde ‘’mi’’ nin yazımıyla ilgili bir yanlışlık yapılmıştır? A) Gezinizde Konya’ya damı uğrayacaksınız? B) Daha önce bu kitabı okumuşmuydun? C) Konuyu başladımı susmak bilmiyor. D) Sen çağırırsın da ben gelmez miyim?

28 14. CEVAP - D

29 15.) ‘’Üstü başı perişandı,karnı da çok açdı.’’ cümlesindeki yazım yanlışının özdeşi aşağıdakilerden hangisinde vardır? A) Bu filmi daha önce seyir etmiştim. B) Açık yaraya merhem sürülmez. C) Düm düz yolda giderken düştü. D) İnsanların birçoğu övülmekten hoşlanır.

30 15. CEVAP - D

31 16.) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde imla yanlışı vardır? A) Ona: ‘’Ocak ta gelecekmisin?’’ dedi B) Ona: ‘’Ocakta gelecek misin?’’ dedi. C) Ona: ‘’Ocakda gelecek misin?’’ dedi. D) Ona: ‘’Ocakta gelecekmisin?’’ dedi.

32 16. CEVAP – B

33 17.) Aşağıdakilerin hangisinde büyük harflerin yazımıyla ilgili bir yanlışlık yapılmamıştır? A) Mektubuna ‘’Aziz dostum,’’ diye başladı. B) Çocukluğumda ‘’topak’’ adını verdiğim bir köpeğim vardı. C) Türkler islamiyeti sekizinci yüzyılda kabul etmeye başlamış. D) Nil Nehri Afrika’ya hayat verir.

34 17. CEVAP - D

35 18.) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde ‘’de-da’’nın yazımıyla ilgili bir yanlışlık yapılmıştır? A) Sana bir kitap da alalım. B) Işıkta daha belirgin şekilde görünür. C) Sokaklarda lambalarla süslendi. D) O da bir gelseydi olmaz mıydı sanki?

36 18. CEVAP – C

37 19.) Aşağıdakilerin hangisinde yazım yanlışı yoktur? A) Zavallının dünyası başına yıkılmış. B) Yarın öğleden sonra güneydoğu Anadolu’da yağış bekleniyor. C) Meclis başkanı saat onda görüşmeleri başlattı. D) M. Kutlu’nun ‘’Ortadaki Adam’’ını okuyormuş.

38 19. CEVAP - B

39 20.) Aşağıdakilerin hangisinde yazım yanlışı yoktur? A) Ahmet Bey akşamki yemeğimize yanlız geldi. B) Tutki, biz de fazla burada beklemeyelim. C) Söylediklerin yanlış,gerçeklere uymuyor. D) Akşamki yemeğe Ahmet Bey gelmiyecek.

40 20. CEVAP - C

41 21.) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde ‘’-de’’nin yazımında bir yanlışlık yapılmıştır? A) Ben de bilirim vatan için şiir yazmasını. B) Eğil de gözlerime bak. C) Rüzgar kıblede karar kıldı canım. D) Bir yarada sen açtın bağrıma.

42 21. CEVAP - D

43 22.) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde ‘’ki’’lerin yazımı ile ilgili bir yanlışlık yapılmıştır? A) İyiki bugün okula geldin. B) Her zamanki gibi geç kaldı. C) Evdeki hesap çarşıya uymadı. D) Bir şeyler biliyor ki böyle konuşuyor.+

44 22. CEVAP - A

45 23.) Aşağıdakilerden hangisinde bitişik yazılması gereken ‘’-de’’ ayrı yazılmıştır? A) Kitaplardan aldığı zevki ne futbolda ne de basketbolda bulabiliyor. B) O eve niçin gidip geldiğini kendiside bilmiyor. C) Sen de bilirsin ki yazma ihtiyacı okuma ihtiyacından büyüktür. D) Kirli ellerimi yıkamaya bu çeşme de başladık.

46 23. CEVAP - D

47 24.) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yazım yanlışı yapılmamıştır? A) N.Fazıl’ın ‘’Reis Bey’i’’ sinemaya da uyarlandı. B) Buradaki soğukdan herkes hasta olmuştu. C) SSK’da iflasın eşiğine gelmiş bulunmakta. D) İstemez misiniz ki oyun onların, kitap da bizim olsun?

48 24. CEVAP - D

49 25.) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde ‘’ki’’ nin yazımı ile ilgili bir yanlışlık yapılmıştır? A) O kadar alışmış ki vazgeçemiyordu. B) Diyorsun ki sen sınavda bu puanı alamazsın. C) Düşündüklerin ki senin yaşadıklarınla paralel olmalı. D) Dün de Ahmet’in ki kaybolmuştu.

50 25. CEVAP - D

51 26.) ‘’Çok şey gibi, göz yaşlarını da unuttuk, hatta onları küçümser hale geldik.’’ Altı çizili bölümde yapılan yazım yanlışına benzer bir yanlış aşağıdaki cümlelerin hangisinde yapılmıştır? A) Herhangi bir olay karşısında hemen titrer. B) El verir ki, bir gün görüşürüz. C) Bir kaç kişinin sözüyle düşüncenden vazgeçme. D) Asma köprüler diğerlerinden daha hoş görünür.

52 26. CEVAP - B

53 27.) Aşağıdakilerden hangisinde altı çizili sözün yazımı doğrudur? A) Bahçede ki güzel çiçekleri farketmedin. B) Doğru dürüst konuşamaz bile. C) Hiçolmazsa şurayı temizleseydi. D) Eskipüskü bir elbise vardı üstünde.

54 27. CEVAP - B

55 28.) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde ‘’de-da’’ nın yazımı yanlıştır? A) 1996 senesinin sıcak bir yaz sabahında doğdu. B) Kışlar da eskisi gibi zevk vermiyor bana. C) Yine de bu konuyu tekrarlamak ta fayda var. D) Hem dersine çalışmamış hem de yaramazlık etmiş.

56 28. CEVAP - C

57 29.) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde rakamlardan sonra gelen ekin yazımı yanlıştır? A) Sınavda 1’inciliği garantiledik. B) Öğrencilerin %90’nı sınavı kazandı. C) Bu kitabın 6’ncı baskısı yapıldı. D) Lise 2’ler dershaneye gelecek.

58 29. CEVAP - B

59 30.) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yazım yanlışı yoktur? A) Kayseri’li Seyrani de bir halk şairidir. B) Kainatın sırları yeni mi keşf ediliyor? C) Gel gör ki aşk beni neyledi. D) Gelse de gelmese de gitmek zorunda mı?

60 30. CEVAP - D


"1.) Aşağıdakilerin hangisinde büyük harflerin kullanımıyla ilgili bir yanlışlık yapılmıştır? A) Bu sokağın sonunda Mehmet Dayım oturuyor. B) İstanbul boğazı." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları