Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

(Kütüphanelerarası Kaynak Paylaşım Sistemi)

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "(Kütüphanelerarası Kaynak Paylaşım Sistemi)"— Sunum transkripti:

1 (Kütüphanelerarası Kaynak Paylaşım Sistemi)
KİTS (Kütüphanelerarası Kaynak Paylaşım Sistemi) Ayhan Tuğlu (Bahçeşehir) Ertuğrul Çimen (Kadir Has) Mehmet Manyas (Sabancı) Sema Çelikbaş (İTÜ) Zeki Çelikbaş (İTÜ) ANKOS 9. Yıllık Toplantısı 24-26 Nisan 2009, İnönü Üniversitesi, Malatya.

2 Sunumun Programı Kütüphanelerarası Kaynak Paylaşımı Yönergesi
KİTS (Kütüphanelerarası İşbirliği Takip Sistemi) ve KİTS'in özellikleri Veriler ve İstatistikler Yakın Zamanda Yapılacaklar Sorular ve Öneriler Grup 2007 yılında bu yönergeyi uluslararası standartlara (örneklere) uygun olarak taslak halinde hazırlamış ANKOS yönetimine rapor olarak vermiş ve 7. ankos yıllık toplantısında sunmuştur. Personel değişim programı taslağı yine 2007 yılında hazırlanmış ankos yönetimine sunulmuştur. Bu yıl da personel değişimi ile ilgili uygulamalara yönelik bir sunum verilecektir. 7. ANKOS yıllık toplantısında önerilen tüm ILL süreçlerini kapsayacak bir program bu yıl hazırlanmıştır ve bu sunumda programın özellikleri sunulacaktır.

3 Kütüphanelerarası Kaynak Paylaşım Yönergesi
Bu y önerge hazırlanırken yurtdışından bazı ülkelerin yönergeleri incelenerek ülkemizin şartlarına uyarlanmıştır. Bu ülkeler ve kurumlar şunlardır: İFLA, ALA, Kanada, Avustralya Yönergeyi KİTS web sayfasında ve KİTS kullanım kitapçığında görebelilirsiniz. Bu yönerge sağlayıcı kurum ile istekçi kurumun sorumluluklarını belirlemesi açısından önemlidir.Yönerge KP süreci işlerken uyulması gereken önemli aşamaları standart olarak belirlemiştir. Yazılıdır. Yönerge önemli durumlarda kurumlara önerilerde bulunur. Bu yönerge Türkiye için ulusal çapta hazırlanan ilk Kaynak Paylaşım Yönergesidir.

4 Çevrimiçi kitap ve makale isteği ve istek takibi Marc ile kayıt giriş
Çevrimiçi kayıt Çevrimiçi kitap ve makale isteği ve istek takibi Marc ile kayıt giriş Kayıtlarla ilgili not gönderme E-posta ile haberdar edilme Kurum içi istatistikler Çevrimiçi kayıt Çevrimiçi kitap ve makale isteği ve istek takibi Marc ile kayıt giriş Kayıtlarla ilgili not gönderme E-posta ile haberdar edilme Kurum içi istatistikler KİTS Nedir? KİTS Yükseköğretim kurumlarının kütüphane/bilgi merkezleri arasında kaynak paylaşımı süreçlerini çevrimiçi olarak takip etmeyi amaçlamaktadır. Kurumlarımız arasında daha sistematik ve kolay Kütüphanelerarası ödünç yayın / belge sağlama işlemi yapmamızı sağlayacaktır. Kits 2008 Temmuz ayında ANKOS İşbirliği Grubu elemanlarının bağlı oldukları kütüphaneler arasında deneme amaçlı kullanıma başlandı Ekim – 01 Kasım tarihleri arasında Doğu Akdeniz Üniversitesinde yapılan 2008 ANKOS Çalıştayında alınan karar doğrultusunda tüm Türkiye'de plot uygulama olarak uygulanmaya başlandı. Çalıştay sonucunda ANKOS yönetiminin kurumlara yaptığı duruyu doğrultusunda üyeliklerde hızla artışlar olmuş ve şu anda 68 üyeye ulaştmıştır.

5 Kits Uygulama Altyapısı
Veritabanı: MySQL Sunucu: Apache Sistem Dili: PHP KİTS Günde 3 defa Otomatik olarak iki Sunucuda Yedeklenmektedir.

6 İstatistikler KİTS Üyeleri ve Üniversiteler

7 İstatistikler KİTS Üye Sayıları ve Türleri

8 İstatistikler Türkiye Dağılımı

9 İstatistikler Aylık ve Günlük Ortalamalar

10 İstatistikler İstenen ve Karşılanan Kitaplar

11 İstatistikler Net Lender

12 İstatistikler Turnaround Times
Türkiye Ortalama İstek Karşılama Süresi: gün

13 İstatistikler Ortalama Karşılama Zamanı

14 İstatistikler Önemli Tarihler
İstek Numarası İsteyen Kütüphane Karşılayan Kütüphane Tarih 100 Bahçeşehir Üniversitesi Sabancı Üniversitesi 08:57:06 1000 İstanbul Ticaret Üniversitesi İstanbul Bilgi Üniversitesi :02:03 2000 Beykent Üniversitesi Anadolu Üniversitesi :43:15

15 Yakın Zamanda Yapılacaklar
Makaleler modülü geliştirilecek Kullanım kitapçığı güncellenecek Kullanıcı istatistiklerine ekleme ve geliştirmeler Uzaktan veri giriş modülü eklenecek RSS ile anlık bilgilenme modülü eklenecek

16 Teşekkürler Öneriler ve Sorular Zeki Çelikbaş celikbas@itu.edu.tr


"(Kütüphanelerarası Kaynak Paylaşım Sistemi)" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları