Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Hastalarda Bulaşmanın Kökenini Belirleme. Genel Durum Enfeksiyonlu hasta bir ameliyat sonrasında hastaneye kaldırıldı. Hastanede bulunduğu sürede hasta.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Hastalarda Bulaşmanın Kökenini Belirleme. Genel Durum Enfeksiyonlu hasta bir ameliyat sonrasında hastaneye kaldırıldı. Hastanede bulunduğu sürede hasta."— Sunum transkripti:

1 Hastalarda Bulaşmanın Kökenini Belirleme

2 Genel Durum Enfeksiyonlu hasta bir ameliyat sonrasında hastaneye kaldırıldı. Hastanede bulunduğu sürede hasta farklı tedaviler ve bakım gördü: Sıvı Perfüzyon ile Analjezik Yaranın Temizlenmesi Sonda ile Bulaşma ? Perfüzyon Sıvısı ile Bulaşma? Fizyolojik Temizleme Sıvısı ile Bulaşma ? Tablet ile Bulaşma ?

3 1.Tabletlerde Bakteriyel Bulaşmanın Belirlenmesi

4 Gerekli Malzemeler Özel agar temas kabı Test Etmek İçin Tablet Paketi

5 1.1. Bir paket tablet açın. UYARI! Örnek bunsen ocağı çevresinde asepside hazırlanmıştır. 1.2. Tableti agar temas kabına uygulayın. Hafifçe bastırın ve teması takriben 10 saniye sabitleyin.

6 1.3. Yüzeyden tableti ayırmak için cımbız kullanın ve sonra kutuyu kapatın. 1.4. Kutunun alt kısmına “Kutu 1” ve masa numaranızı yazın. 24 saat 37°C’de inkübasyona bırakın.

7 2.Fizyolojik Temizleme Sıvısında Bakteriyel Bulaşmanın Belirlemesi

8 Gerekli Malzemeler Agar Petri Kabı Test Etmek İçin Fizyolojik Sıvı Steril Pipet Steril Yayma Çubuğu

9 2.1. Fizyolojik sıvının şişesini açın, ve bir steril pipet yardımıyla, 0,5 mL civarında örnek alın. UYARI! Örnek bunsen ocağı çevresinde asepside hazırlanmıştır. 2.2. 2 veya 3 damla kadar agar Petri kabı yüzeyine damlatın.

10 2.3. Steril bir yayma çubuğu yardımıyla, damlaları agarın yüzeyine yayın. 2.4. Kutuyu kapatın. Kutunun alt kısmına “Kutu 2” ve masa numaranızı yazın. 24 saat 37°C’de inkübasyona bırakın. Yayma Çubuğu Agar Agarın tüm yüzeyine yayın. Agara zarar vermemek için fazla baskı uygulamaktan kaçının.

11 3.Sondalarda Bakteriyel Bulaşmanın Belirlenmesi

12 Gerekli Malzemeler Test Etmek İçin Sonda Agar Petri kabı Eküvyon Çubuğu

13 3.1. Sondanın uç kısmından cımbız yardımıyla ortalama 1cm alın. UYARI! Örnek bunsen ocağı çevresinde asepside hazırlanmıştır. 3.2. Eküvyon çubuğu yardımıyla, sondanın uç kısmına doğru olan parçanın iç yüzeyini ovalayın.

14 3.3. Eküvyon çubuğu yardımıyla, Agar Petri kabının yüzeyine yayma işlemi gerçekleştirin. Yumuşak temaslarla gerçekleştirin. 3.4. Kutuyu kapatın. Kutunun alt kısmına “Kutu 3” ve masa numaranızı yazın. 24 saat 37°C’de inkübasyona bırakın. Agarın tüm yüzeyine yayın. Agara zarar vermemek için fazla baskı uygulamaktan kaçının.

15 4.Perfüzyon Sıvısında Bakteriyel Bulaşmanın Belirlenmesi

16 Gerekli Malzemeler Test Etmek için Perfüzyon Sıvısı Basınç Altında Filtreleme Sistemi Küçük agar Petri kabı Bakteri Filtresi (Filtre İçine Önceden Yerleştirilmiş)

17 Bakteriyel Belirleme İçin Zar Filtrasyonu İlkesi Filtre İçin Örnek Vakum için Belirli Hücreler İçin Zar Filtre Kuluçka Koloniler Kültür Ortamına Yerleştirilmiş Zar

18 4.1. Önceden yerleştirilmiş filtre sisteminde, bakteri filtresinin mevcudiyetini kontrol edin. 4.2. Perfüzyon sıvısını filtrenin merkezine dökün. Bakteri Filtresi : Üst Yüzey Görüntüsü UYARI! Örnek bunsen ocağı çevresinde asepside hazırlanmıştır. Damlaları filtre sisteminin duvarlarına koymayın.

19 4.3. Vakumu başlatmak için basıncı başlatın(su musluğunu açarak), tüm suyu filtre edene kadar işleme devam edin. Filtre işleminden sonra, vakumu bitirmek için su musluğunu kapatın.

20 4.4. Filtreye ulaşabilmek için filtre sisteminin üst kısmını kaldırın (Siyah büyük kıskaçtan ayırmadan önce). 4.5. Cımbız yardımıyla, filtreyi kaldırıp agar Petri kabı üzerine yerleştirin.

21 Yerleştirmeden sonra, filtrenin agara yapışması için cımbız ile yüzeye hafif bir basınç uygulayın. 4.6. Kutuyu kapatın. Kutunun alt kısmına “Kutu 4” ve masa numaranızı yazın. 24 saat 37°C’de inkübasyona bırakın.

22 5.Sonuçlar İkinci gün, kuluçkalamadan sonra, bakteri kolonilerini görmek için farklı agar Petri kaplarının yüzeyini gözlemleyin. Bulaşmanın olası kökeni nedeni nedir?


"Hastalarda Bulaşmanın Kökenini Belirleme. Genel Durum Enfeksiyonlu hasta bir ameliyat sonrasında hastaneye kaldırıldı. Hastanede bulunduğu sürede hasta." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları