Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Test 1. Kod numarasını kontrol ediniz. Cihaz ekranındaki kod numarası ile strip kutusu üzerindeki kod numarası aynı olmalıdır. 2. Test stribini yerleştiriniz.Cihaz.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Test 1. Kod numarasını kontrol ediniz. Cihaz ekranındaki kod numarası ile strip kutusu üzerindeki kod numarası aynı olmalıdır. 2. Test stribini yerleştiriniz.Cihaz."— Sunum transkripti:

1 Test 1. Kod numarasını kontrol ediniz. Cihaz ekranındaki kod numarası ile strip kutusu üzerindeki kod numarası aynı olmalıdır. 2. Test stribini yerleştiriniz.Cihaz otomatik olarak açılır. 3. Parmağınızı deliniz ve parmağınızı strip üzerindeki sarı alana yandan dokundurunuz,kanı strip üzerine kesinlikle damlatmayınız. 4. Sarı alan tamamen doluncaya kadar parmağınızı çekmeyiniz. 5. Sonuç 10 saniye içinde ekrana gelecektir.

2 Önlemler HER YENİ STRİP KUTUSU AÇILDIĞINDA MUTLAKA KOD
AYARI YAPILMALIDIR. STRİPLERİ KENDİ ORİJİNAL KUTUSU İÇİNDE MUHAFAZA EDİNİZ. KESİNLİKLE BAŞKA BİR KUTUYA AKTARMAYINIZ.

3 Önlemler STRİP KUTUSU DIŞINDA KALAN STRİPLERİ KESİNLİKLE
KULLANMAYINIZ. GLUCODR SUPERSENSOR ELEKTRONİK BİR CİHAZDIR VE YEDEK PARÇASI YOKTUR.

4 Önlemler PARMAK UCUNDAN KAN ALINIR ALINMAZ, İLK KANI SİLİNİZ
VE ZAMAN KAYBETMEDEN TESTİ GERÇEKLEŞTİRİNİZ.

5 Önlemler %60-%20 HEMATOKRİT ARALIĞI DIŞINDAKİ SONUÇLAR DOĞRU DEĞERLENDİRİLMEMELİDİR. ANİ ISI DEĞİŞİMLERİ DOĞRU OLMAYAN SONUÇLAR ÜRETEBİLMEKTEDİR. TESTE BAŞLAMADAN ÖNCE CİHAZINIZI 30 DAKİKA SÜRE İLE TESTİ YAPACAĞINIZ ORTAMDA BEKLETİNİZ.

6 Önlemler TEST STRİPLERİNİ 1~30 OC ARALIĞINDA, TEMİZ VE KURU BİR YERDE SAKLAYINIZ. DİREKT ISI VE IŞIKTAN UZAK TUTUNUZ. TOZ,KİR VE NEM YANLIŞ SONUÇLAR ALINMASINA SEBEP OLABİLMEKTEDİR.

7 Önlemler KUTUDAN TEST STRİBİNİ ÇIKARDIKTAN SONRA
STRİP KUTUSUNUN KAPAĞINI HEMEN SIKI BİR ŞEKİLDE KAPATINIZ.

8 Önlemler GLUCO DRTM SUPERSENSOR CİHAZIN TEMİZLİĞİNE DİKKAT EDİNİZ.CİHAZ STRİP GİRİŞİNE SU,KİR VE KAN TEMAS ETMEMELİDİR. AŞIRI NEM VE ISLAKLIK CİHAZINIZIN ELEKTRONİK AKSAMINA ZARAR VERECEĞİNDEN, TEMİZLERKEN HAFİF NEMLİ BİR BEZ KULLANINIZ.

9 Kalite Kontrol Gluco DrTM SuperSensor Kontrol Solüsyonu ile Test
GlucoDrTM SuperSensor Kontrol Solüsyonu GlucoDrTM SuperSensor Test Stribi ile reaksiyona giren belirli miktarda glukoz içerir. Kontrol solüsyonu ile test, cihaz ve stribin sorunsuz çalıştığını doğrulamak içindir. Kontrol solüsyonu test sonucunu strip kutusu üzerindeki referans aralıklarla karşılaştırınız. Kontrol Solüsyonu ile rutin kontrol, cihaz ve strip performans doğrulaması için çok önemlidir.

10 Kalite Kontrol 1. Test stribini yerleştiriniz.
Test stribini nazikçe cihaza yerleştiriniz. Cihaz otomatik olarak açılacaktır. DİKKAT! Ekranda görülen kod numarası ile strip kutusu üzerindeki kod numarasının aynı olduğunu kontrol ediniz. Aynı değilse stribi yerleştirmeden önce kod ayarı yapınız.

11 Kalite Kontrol 2. Kontrol solüsyonunu uygulayınız.
*Solüsyonun bulunduğu şişeyi çalkalayınız. *Kontaminasyonu önlemek için ilk damlayı kullanmayınız ,ikinci damlayı strip üzerindeki sarı alana uygulayınız. *Sarı alan tamamen doluncaya ve cihaz geri sayıma başlayıncaya kadar bekleyiniz.

12 SOLÜSYONLARI KESİNLİKLE BUZDOLABINDA SAKLAMAYINIZ.
Kalite Kontrol 3. Sonuç 10 saniye içinde ekranda görüntülenecektir. DİKKAT! Test strip kutusu üzerinde kontrol referans aralıkları mevcuttur. SOLÜSYONLARI KESİNLİKLE BUZDOLABINDA SAKLAMAYINIZ.

13 Kalite Kontrol 4.Sonucu test strip kutusu üzerindeki referans değerlerle karşılaştırınız. Eğer sonuçlar referans aralık dışında ise; *strip ve solüsyon son kullanma tarihini kontrol ediniz. *kod numaralarını kontrol ediniz. *bizimle temasa geçiniz.

14 Kalite Kontrol test sonucu referans aralıklar dışında ise
Aşağıdaki durumlarda kalite kontrol testlerini tekrarlayınız: Kalite Kontrol test sonucu referans aralıklar dışında ise

15 Yeni bir test strip kutusu açıldığında
Kalite Kontrol Yeni bir test strip kutusu açıldığında

16 Cihaz yere düşürüldüğünde
Kalite Kontrol Cihaz yere düşürüldüğünde

17 Ölçüm sonucundan şüphe edildiği zaman
Kalite Kontrol Ölçüm sonucundan şüphe edildiği zaman

18 Test strip kutusunun kapağı açık bırakıldığı/bulunduğu zaman
Kalite Kontrol Test strip kutusunun kapağı açık bırakıldığı/bulunduğu zaman

19 Cihaz pili değiştirildiği zaman
Kalite Kontrol Cihaz pili değiştirildiği zaman

20 Test Strip/Kontrol Solüsyonu Saklama Koşulları
Test strip kutularının bütünlüğünü kontrol ediniz. Deforme olmuş kutu içindeki stripleri kullanmaktan kaçınınız. Test striplerini kendi orijinal kutuları içinde ağzı kapalı olarak saklayınız. Son kullanma tarihi geçmiş test strip/kontrol solüsyonlarını imha ediniz. Kontrol solüsyonunu açtıktan sonra 90 gün içinde tüketiniz.

21 Sorun Giderme Sorun Sebep Yapılacak İşlem
1. Test stribini yerleştirdikten sonra cihaz açılmıyor. Pil bitmiş Pili değiştiriniz Pil cihaza yanlış yerleştirilmiş ya da cihazda pil yok Pil üzerindeki "+“ işareti yukarı gelecek şekilde pili tekrar yerleştiriniz. Test stribi yanlış yerleştirilmiş. Test stribini üzerinde baskı olan kısım yukarı gelecek şekilde tekrar yerleştiriniz. Cihazda problem Lütfen bizimle temasa geçiniz. 2. Numune uygulandıktan sonra cihaz çalışmıyor. Yeterli miktarda kan alınmamış Yeni bir test stribi ile testi tekrarlayınız. Test stribi tahrip olmuş olabilir. Cihaz otomatik olarak kapandıktan sonra numune uygulanmış (Cihaz son kullanımdan 3 dakika sonra otomatik olarak kapanır). Lütfen bizimle temasa geçiniz

22 Error-Hata Mesajları Mesaj Anlamı Yapılacak İşlem
Bu mesaj işareti ile gösterilir. Ölçüm yapmadan önce cihazınızı 10~40°C aralığında en az 30 dakika bekletiniz. Bu hata mesajı numunenin, strip cihaza yerleştirilmeden önce uygulandığını ya da kullanılmış stribin cihaza yerleştirildiğini gösterir. Yeni bir test stribi ile testi tekrarlayınız. Bu hata mesajı test stribinde bir problem olduğunu gösterir.

23 Error –Hata Mesajları 2 Mesaj Anlamı Yapılacak İşlem
Bu hata mesajı ya numunenin yanlış uygulandığını ya da numunede bir problem olduğunu gösterir. Yeni bir test stribi ile testi tekrarlayınız. Bu hata mesajı cihazın iç elektrik aksamında bir problem olduğunu gösterir. Lütfen cihaz değişimi için bizimle temasa geçiniz.

24 TEŞEKKÜR EDERİZ TIP TİCARET LTD.ŞTİ.


"Test 1. Kod numarasını kontrol ediniz. Cihaz ekranındaki kod numarası ile strip kutusu üzerindeki kod numarası aynı olmalıdır. 2. Test stribini yerleştiriniz.Cihaz." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları