Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

YZM Yazılım Doğrulama ve Geçerlileme

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "YZM Yazılım Doğrulama ve Geçerlileme"— Sunum transkripti:

1 YZM 320 - Yazılım Doğrulama ve Geçerlileme
Hazırlayan:Emin BORANDAĞ

2 Dersin Amacı Yazılım doğrulaması ve geçerlilemesi hakkında bilgiler vermektir. Öğrenilen test yöntemlerini, gerçekleştirilecek yazılım projelerine uygulamaktır.

3 Diğer Amaçlar Yazılım proje test yöneticisinin görevleri.
Yazılım projelerinde test konusunun neden gerekli olduğunu. Temel proje test yönetimi ve test planlamasını. Yazılım projesi içerisindeki risklerini açıklar ve bu risklerin azaltılması için gerekli testleri oluşturur. Yazılım proje testlerinin etkinliğini belirler. Yazılım projesindeki testler ile ilgili ölçme yöntemlerini öğrenir. Yazılım projesi içerisindeki müşteri testlerini öğrenir. Yazılım projesinin içerindeki kullanılacak doğrulama ve geçerlileme kurallarını proje bazlı olarak inceleme.

4 Genel Yeterlikler Yazılım Mühendisliği temel kavram ve metotlarını bilme, yaratıcı ve analitik düşünebilme. Yazılım test ve uygulama yöntemleri hakkında bilgi sahibi olma. Öğretim Yöntem ve Teknikleri Anlatım, tartışma, soru-cevap, uygulama. Değerlendirme Yöntemi Yarıyıl içerisinde bir yazılı ara sınav (%15), Proje (%25) ve bir yazılı final sınavı (35%) yapılacaktır. Ayrıca dönem içerisinde öğrencilere uygulama ödevleri (%25) verilecektir.

5 Dersin Kitabı Ders Kitabı / Yardımcı Okumalar
Software Testing 2nd edition, by Ron Patton, Sams Publishing, 2006 (ISBN ).

6 Haftalar / Tartışılacak & İşlenecek Konular
1. Hafta : Ders tanıtımı, Yazılım Doğrulama ve Geçerlilemeye Giriş 2. Hafta :Yazılım Testine Giriş 3. Hafta : Yazılım Güvenliği 4. Hafta : Yazılım Test Gereçleri 5. Hafta : Yazılım Test Özellikleri 6. Hafta : Black-box Test 7. Hafta : Beyaz-box Testleri ve Kontrol-akışı Testleri 8. Hafta : Ara Sınav, Bağlı atama yöntemleri 9. Hafta : Test Araçları ve Beyaz kutu test yöntemlerine devam 10. Hafta : Veri akışı Testi 11. Hafta : Web sitesi Testi 12. Hafta : Kullanılabilirlik Testi 13. Hafta : Genetik Algoritmalar, Güvenlik için Test 14. Hafta : Kod Denetimleri,Yazılım Ölçütleri

7 Soru ve Cevaplar


"YZM Yazılım Doğrulama ve Geçerlileme" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları