Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük DÜNYA BARIŞI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük DÜNYA BARIŞI"— Sunum transkripti:

1 T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük DÜNYA BARIŞI

2 Türkiye, Lozan’ da halledilemeyen sorunlarının çözümünde barışçı
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük DÜNYA BARIŞI Türkiye, Lozan’ da halledilemeyen sorunlarının çözümünde barışçı bir siyaset izlemiştir.

3 Komşularıyla iyi ilişkiler kurmuş olan Türkiye, savaşı hukuken
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük DÜNYA BARIŞI Komşularıyla iyi ilişkiler kurmuş olan Türkiye, savaşı hukuken yasaklayan Briand Kellog Paktını da imzalamıştır.

4 T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük DÜNYA BARIŞI
Türkiye’ nin bu barışçı tutumu Milletler Cemiyeti tarafından ilgi çekmiştir. Milletler Cemiyeti ülkemizi bünyesine dahil etmek istemiş, ancak ülkemiz 1932 yılına kadar cemiyete girmek istememiştir.

5 T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük DÜNYA BARIŞI
Milletler Cemiyeti’ ne girmek için 1932 yılına kadar beklenmesinin sebebi, cemiyetin Musul Meselesi’ ndeki taraflı tutumudur.

6 «Ancak davet edildiğimiz takdirde cemiyete üye oluruz.»
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük DÜNYA BARIŞI «Ancak davet edildiğimiz takdirde cemiyete üye oluruz.»

7 Türkiye, 18 Temmuz 1932 tarihinde Milletler Cemiyetine üye olmuştur.
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük DÜNYA BARIŞI İspanya’ nın teklifi, Yunanistan’ ın da desteği ile Türkiye, Milletler Cemiyeti’ ne davet edilmiştir. Türkiye, 18 Temmuz 1932 tarihinde Milletler Cemiyetine üye olmuştur.

8 T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük DÜNYA BARIŞI
BALKAN ANTANTI 9 Şubat 1934 tarihinde, Türkiye, Romanya, Yugoslavya ve Yunanistan arasında Balkan Antantı imzalandı. Balkan Antantı ile taraflar, sınırlarının karşılıklı olarak korunmasını karara bağladılar.

9 T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük DÜNYA BARIŞI
İtalya’ nın Habeşistan’ a saldırması ve Orta Doğu üzerindeki emelleri, bölge devletlerinin işbirliğini hızlandırdı. Türkiye’ nin önderliğinde İran, Irak ve Afganistan arasında 8 Temmuz 1937’ de Sadabat Paktı imzalandı. Pakta göre; taraflar birbirlerinin sınırlarına saygı gösterecek, bölgesel barışı koruyacaklardı.

10 T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük DÜNYA BARIŞI
! SONUÇ Türkiye, dünya barışına katkıda bulunmak için çeşitli girişimlerde bulunmuştur. 18 Temmuz 1932’ de Milletler Cemiyeti’ ne üye olmuştur. Türkiye, Romanya, Yugoslavya ve Yunanistan arasında 9 Şubat 1934’ te Balkan Antantı imzalanmıştır. Türkiye, İran, Irak ve Afganistan arasında 8 Temmuz 1937’ de Sadabat Paktı imzalanmıştır.


"T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük DÜNYA BARIŞI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları