Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

TDMS TEK DÜZEN MUHASEBE SİSTEMİ Ali Gazi Hastane İşletmeciliği Uzmanı

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "TDMS TEK DÜZEN MUHASEBE SİSTEMİ Ali Gazi Hastane İşletmeciliği Uzmanı"— Sunum transkripti:

1 TDMS TEK DÜZEN MUHASEBE SİSTEMİ Ali Gazi Hastane İşletmeciliği Uzmanı
Muhasebe Sistemi Şube Müdürü

2 TDMS Neden TDMS? T.B.M.M adına denetim yapan Sayıştay Denetçilerinin 2002 Mali Yılı hesaplarına ilişkin hazırlanan raporunda; İşletmelerin mali bilgi ve tablolarının saymanlıklarda, işletmelerde ve Bakanlıkta farklı farklı olduğu, Bu nedenle saymanlıklardaki mali bilgi ve tabloların tek düzen ve standart bir şekilde tutulmasının gerektiği, Tutulan bu bilgilerin hem işletmelerden hem de Bakanlıktan izlenebilecek bir sistem kurulması önerilmiştir.

3 TDMS Yapılan Çalışmalar (1)
tarihinde APK Kurulu Başkanlığı Döner Sermayeli İşletmeler Daire Başkanlığı koordinasyonunda; Bilgi İşlem Daire Başkanlığı, Maliye Bakanlığı Yetkilileri, Kütahya 1 Nolu Döner Sermaye Saymanlığı, Ankara 9 Nolu Döner Sermaye Saymanlığı’nın katılımı ile bir toplantı düzenlenmiştir. Bu toplantıda yazılımın tanıtımı yapılmış ve Maliye Bakanlığı yetkilileri başta olmak üzere tüm katılımcılar tarafından programın bir saymanlıkta pilot uygulamasının yapılması teklif edildi.

4 TDMS Yapılan Çalışmalar (2)
03 Kasım-26 Aralık 2003 tarihleri arasında Döner Sermaye Saymanlıklarından birer katılımcıya “tek düzen muhasebe ve program kullanım eğitimi” verilmiştir. Verilen eğitimler sonucunda programdaki eksiklik ve aksaklıklar tespit edilerek döner sermaye saymanlıklarının görüş ve önerileri doğrultusunda tek düzen muhasebe programı, merkezi veritabanlı WEB uygulaması olarak yeniden yazılmıştır.

5 TDMS Yapılan Çalışmalar (3)
Pilot uygulama Ankara 9 Nolu DSS’de yapıldı. 407 fiş giriş işlemi yapılarak yıl sonu kapanış işlemleri gerçekleştirildi. Maliye Bakanlığı yetkililerine pilot uygulamanın sonuçları gösterildi. Yetkililer, programın ihtiyaçlara cevap verebilirliği hakkında olumlu görüşlerini belirtmişlerdir. tarihinde yayınlanan Genelge ile saymanlıkların internet bağlantısı ile ilgili işlemlerini yapmaları talimatlandırıldı.

6 TDMS Yapılan Çalışmalar (4)
Program, tarihinden itibaren adresinden kullanıma açıldı. Döner Sermaye Saymanlıklarına Kullanıcı Adı ve Şifreleri verildi. Muhasebe fiş giriş işlemlerinin tarihinden itibaren yapılması talimatlandırıldı.

7 TDMS Yapılan Çalışmalar (5)
Döner Sermaye Saymanlıklarının programı kullanılabilmesi için gerekli olan; Altyapı ihtiyaçları (bilgisayar ve çevre birimleri, personel eksikliği, mekan yetersizliği), Internet bağlantısı olup olmadığı,tespit çalışmaları yapıldı. İhtiyaçların giderilmesi için gerekli yazışmalar yapıldı ve ilgili Kurum yetkilileri ile tek tek görüşüldü.

8 TDMS Yapılan Çalışmalar (6)
Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü tarafından tarihinde İl Defterdarlıklarına gönderdiği talimatla tüm saymanlıkların tarihinden itibaren geçiş sürecini tamamlayarak, programı kullanmaya başlamaları bildirildi.

9 TDMS Yapılan Çalışmalar (7) Programın kullanımı ve sıkça karşılaşılan
sorunların çözümü ile ilgili olarak Temmuz Ağustos 2004 tarihleri arasında; Ankara, Bursa, İzmir, Konya, Adana, Trabzon, Samsun İstanbul, Erzurum, Diyarbakır, Van, Afyon, Antalya’da çevre illerde bulunan Sağlık Kurumları Döner Sermaye Saymanlıklarının çalışanlarına uygulamalı olarak bölge toplantılarında eğitim verilmiştir.

10 TDMS Yeni Versiyon TDMS
2008 yılı sonuna kadar kullanılan Oracle Forms ile yazılan TDMS nin artan ihtiyaçlar karşısında yenilenmesi zorunlu hale gelmiştir. 2008 yılında ileri teknoloji java yazılım dili yeni versiyonun yazılmasına başlanılmış, Haziran ayında tamamlanan yeni versiyon TDMS Mali Bakanlığı yetkililerinden geçer not almıştır yılında kullanıma başlanılmasına karar verilmiştir.

11 TDMS Yeni Program (1) 2009 yılı başında kullanılmak üzere yeni bir programa geçilmiştir. Mevcut programın günümüz teknolojisi ve şartlarına göre yetersizliği, Mevcut programdaki kullanıcı hatalarının fazla olması nedeni ile yeni programın bu hataları en aza indirmesi, Yeni programın kullanma kolaylığı ve daha görsel olması Özellikle ve en önemlisi Mali rapor ve analizleri sistemin otomatik olarak hazırlaması, Hazırlanan bu raporların kurumlarca da görülebilmesi

12 YENİ TDMS Yeni TDMS Programı için 18 -26 Ekim 2008 tarihinde 213 Döner
Sermaye Saymanlığına Eğitim verilmiştir. 2009 yılı başından itibare saymanlıkların hizmetine açılmıştır.

13 TDMS 2010 da 204 Saymanlık ve 1038 Kuruma ve Yaklaşık 2000 kullanıcıya
hizmet vermekte anlık raporlar sunabilmektedir. İnternet Adresimiz

14 TEK DÜZEN MUHASEBE SİSTEMİ
Ali Gazi Hastane İşletmeciliği Uzmanı Muhasebe Sistemi Şube Müdürü TEK DÜZEN MUHASEBE SİSTEMİ


"TDMS TEK DÜZEN MUHASEBE SİSTEMİ Ali Gazi Hastane İşletmeciliği Uzmanı" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları