Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Faydalı programlar.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Faydalı programlar."— Sunum transkripti:

1 Faydalı programlar

2 Ücretsiz Bilgisayar Programları
BT ortamında her işlem için ücretsiz programlar bulmak mümkündür. Bunların bazıları ücretliler kadar işe yarar. Ücretsiz oldukları için reklam barındırabilirler. Her ücretsiz programı indirmek doğru değildir. Ücretsiz programları resmi sitelerinden indirmek gerekir.

3 İnternet Tarayıcıları
Bilgisayarınızdan internete ulaşmak için bilgisayarda internet tarayıcısının yüklü olması gerekir. Internet Explorer, Windows kurulumuyla birlikte standart olarak yüklenmiştir. Örnek: İnternet Explorer , Mozilla Firefox, Google Chrome , Safari, Opera

4 Safari

5 Opera

6 Kullanım Oranları

7 İşletim Sistemleri Linux (ücretsiz)
Pardus (Anadolu parsı simgesidir, yerli olup Türkiye’de üretilmiştir) Windosw xp (Microsoft tarafından üretiliyor) MacOs(apple firması tarafından üretiliyor)

8 Anti – Virüs Programları
Anti virüs programları genel olarak zararlı programları bulup yok etmekle görevlidir Combofix(ücretsizdir) , Kaspersky, Avast, Norton, AVG, Nod 32

9 Ses ve Video Programları
Bilgisayarımızda müzik dinlemek yada video seyretmek için bazı medya oynatıcı programlarının olması gerekir. Mediaplayer windowsla beraber gelir. Örnek:Gom Player, Media Player, Winamp, Bs Player, VLC Player

10 Dosya Sıkıştırma Programları
Sıkıştırma programlarının amacı, dosyaların sabit disk üzerinde daha az yer kaplamalarını sağlamaktır. Örnek: WinRAR, WinZip, 7-Zip(ücretsiz)

11 Skype : İletişim programıdır.Dünyanın neresinde olursanız olun internet üzerinden ücretsiz yazılı, sesli ve görüntülü görüşme imkanı sunar.

12 Format Factory: Dosya Düzenleme programıdır. Dosya formatlarını değiştirmenizi sağlar.

13 CCleaner: Sistem temizliği, optimizasyon ve bakım aracıdır. Bilgisayarınızdaki gereksiz dosyaları silerek hızlanmasını sağlar.

14 Adobe Reader: Elektronik Kitap (E – Kitap) oluşturmak veya var olan elektronik kitapları okuyabilmek ve düzenlemek için kullanılan programdır. Dosya uzantısı .pdf ’dir. (Portable Document Format; Taşınabilir Belge Biçimi)

15 TeamViewer: Uzaktan Erişim Programıdır.İnternet üzerinden herhangi bir bilgisayara ulaşmanızı sağlayan programdır. Bağlantı kurulan bilgisayarı sanki siz kullanıyor gibi yönetebilmenizi sağlar.


"Faydalı programlar." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları