Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Etkili İletişim Yrd. Doç. Dr. Kenan TAŞTAN

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Etkili İletişim Yrd. Doç. Dr. Kenan TAŞTAN"— Sunum transkripti:

1 Etkili İletişim Yrd. Doç. Dr. Kenan TAŞTAN
Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Ana Bilim Dalı

2 Hasta Hekim İletişimi Tüm hastaların yaklaşık % 70’inde tanının sadece görüşme ile konabildiği, İletişim yetenekleri yüksek doktorların hastaları tarafından daha az dava edildiği, Doktora tüm kaygılarını anlatmayı başaran hastaların memnuniyetinin daha yüksek olduğu görülmüş.

3 Hasta Hekim İletişimi Hasta görüşmelerinin %69’unda doktorun ilk 18 saniyede hastanın sözünü kestiği, Ve bu hastaların ancak %2’sinden azının konuşmaya devam ettiği, Bu görüşmelerin % 77’sinde hastanın doktora gelme nedenini henüz açıklayamamış olduğu saptanmış.

4

5 Hasta Hekim İletişimi Doktorunun ofisinden henüz çıkmış hastaların sadece % 50’sinin hastalığı ve tedavisi ile ilgili yeterli bilgiye sahip olduğu, Yaklaşık %50 hastanın kullanacağı ilaçları bilmediği, %22-70 hastanın doktorlarının önerilerine uymadığı gösterilmiştir.

6 Çalıştığınız kurumda iletişim kalitesini artırmak istiyorsanız: "Başkalarının yanında personelinizi uyarmayın!"

7 “Ne söylediğiniz değil, onu nasıl söylediğiniz önemlidir."

8

9

10 İşyerinizde sorun çözme şeması
HER ŞEY YOLUNDA MI? HAYIR EVET SAKIN KARIŞMA İŞİ SEN Mİ KARIŞTIRDIN? EVET SENİ APTAL HAYIR KİMSE GÖRDÜ MÜ? ÜSTÜNE Mİ KALACAK? EVET OZAMAN AYVAYI YEDİN EVET SUÇU BAŞKASININ ÜSTÜNE ATABİLİR MİSİN? HAYIR HAYIR HAYIR SAKIN SÖYLEME! GÖRMEZDEN GEL EVET SORUN YOK, RAHATLA!

11 Kapı Kolundaki El Hastanın ayrılırken söyledikleri bazen esas hekime geliş nedenini içerir. Hasta kapının önünde güvendedir. Stres oluşturacak bir ortam olursa her an uzaklaşabilir. Hastanıza her görüşmede sorun: Değinmediğimiz veya dikkatimizden kaçan herhangi bir nokta var mı?

12

13


"Etkili İletişim Yrd. Doç. Dr. Kenan TAŞTAN" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları