Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Hayatta başarılı olmak için sahip olmanız gereken ilk şey nedir?

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Hayatta başarılı olmak için sahip olmanız gereken ilk şey nedir?"— Sunum transkripti:

1

2 Hayatta başarılı olmak için sahip olmanız gereken ilk şey nedir?
Çalışkan olmak mı, bilgili olmak mı? BAŞKA?

3 “BİR AMACA SAHİP OLMAKTIR”.
Doğru cevap “BİR AMACA SAHİP OLMAKTIR”. HEDEFİNİZİ ON İKİDEN VURABİLMEK İÇİN ÖNCE BİR HEDEFİNİZİN OLMASI GEREKİR.

4 ÇALIŞABİLMEK İÇİN AMAÇ BELİRLEMEK ÇOK ÖNEMLİDİR
VERİMLİ ÇALIŞABİLMEK İÇİN AMAÇ BELİRLEMEK ÇOK ÖNEMLİDİR

5 Bir Üniversitenin mezunları arasında yapılan bir araştırma; (Yale Üniversitesi)
Mezunlarla yapılan görüşmede onlardan açık ve belirli amaçlara sahiplerse bunlara nasıl ulaşacaklarına ilişkin planlarını yazmaları istenmiştir. Mezunların sadece %3’ünün böyle yazılı amaçlara sahip olduğu görülmüştür. Yirmi yıl sonra 1973’te araştırmacılar, 1953’te görüşme yaptıkları kişilere tekrar gitmişler, daha önce yazılı amaçlara sahip olan %3’lük kesimini finansal açıdan ; geri kalan %97’nin toplamından daha iyi durumda olduklarını görmüşlerdir. Bu sadece kişilerin finansal gelişmelerini göstermektedir. Araştırmacılar ölçümü zor olan; mutluluk, neşeli olma gibi subjektif durumlarda da %3′lü’ kesimin çok daha iyi olduklarını belirlemişlerdir. Bu durum, amaçlarını belirlemenin gücünü göstermektedir.

6 Verimli ders çalışma amaç doğrultusunda planlı ve programlı çalışmaktır.

7 Verimli ders çalışmak çok çalışmak değildir!

8 Sınav zamanına kadar çalışmayıp, sınav zamanı yoğun bir şekilde çalışmak toplu öğrenmedir.

9 Verimli (planlı- programlı) ders çalışma ise aralıklı öğrenmedir; yani azar azar ama düzenli öğrenme.

10

11 Amaçlarınızı belirleyin Ders çalışma alışkanlıklarınızı tanıyın
Plan yapın Zamanınızı verimli kullanın Uygun bir çalışma ortamı seçin Derse hazırlıklı gidin Not tutun 8) Kendinize güvenin 9) Öğrendiklerinizi tekrar ederek unutmayı önleyin

12 GİDECEĞİ LİMANI BİLMEYEN GEMİYE HİÇBİR RÜZGAR YARDIM EDEMEZ

13 BAŞARILI İNSANIN HER ZAMAN BİR PLANI, BAŞARISIZIN İSE HER ZAMAN BİR
MAZERETİ VARDIR.

14 HER ŞEYİ SON GECEYE SIKIŞTIRMADAN HER GÜN ÇALIŞIN!
PLANLI ÇALIŞIN HER ŞEYİ SON GECEYE SIKIŞTIRMADAN HER GÜN ÇALIŞIN!

15 ÇALIŞMA PLANI B ) NEYİ ÇALIŞMALIYIM? C) NE KADAR ÇALIŞMALIYIM?
A ) NE ZAMAN ÇALIŞMALIYIM? B ) NEYİ ÇALIŞMALIYIM? C) NE KADAR ÇALIŞMALIYIM? D) NASIL ÇALIŞMALIYIM? E)NEREDE ÇALIŞMALIYIM

16 Etkili bir program haftalık olarak düzenlenir
Etkili bir program haftalık olarak düzenlenir. Çünkü günlük programları hazırlarken ve uygularken sizi engelleyecek pek çok bahane bulunabilir. Çalışma programının her hafta yeniden gözden geçirilmesi gerekir. Çünkü, çalışılacak dersler ve konular her hafta değişecektir.

17 ZAMAN Zamanı kötü kullanmanız etkilerini hemen yarın göstermez.
Ama aylar ya da yıllar sonra sizi hayatta çok farklı yerlere götürebilir.

18 NEYİ ÇALIŞACAĞIM ? Temel probleminiz, yeterli bilgi birikimine sahip olmamaksa; öncelikle konu bazındaki eksiklerinizi gidermelisiniz.... Temel probleminiz, bildiklerinizi hatırlayamamak ise, tekrar alışkanlığınızı gözden geçirmelisiniz.... Temel probleminiz; bilgileri hatırladığınız halde, yorumlamakta güçlük çekmekse, öğrenme tekniğinizi gözden geçirmelisiniz. Eğer konuları biliyor, ancak uygularken çok hata yapıyorsanız, çalışmalarınızda soru çözümüne yeterli zaman ayırmıyor olabilirsiniz....

19 “TAŞI DELEN, SUYUN GÜCÜ DEĞİL; DAMLALARIN SÜREKLİLİĞİDİR.”
DERSLERDE NOT TUTUN! Tuttuğunuz notları kısa ve öz bir şekilde yazınız. Başkasından fotokopi ile not alıp çalışmayınız. Sürekli kendi notunuz olsun. Tuttuğunuz not; öğretmenin anlattığı konunun ana fikrini tam olarak yansıtmalıdır. Derste tuttuğunuz notları evde düzenleyerek tekrar yazınız. Kitap okurken sürekli elinizin altında kağıt, kalem bulundurunuz. Okuduğunuz yerlerle ilgili not alınız. “TAŞI DELEN, SUYUN GÜCÜ DEĞİL; DAMLALARIN SÜREKLİLİĞİDİR.”

20 İNANDIĞINIZ ZAMAN AKLINIZ O ŞEYİ YAPMANIN YOLUNU BULUR
Bir şeyin imkansız olduğuna inanırsanız aklınız bunun neden imkansız olduğunu ispatlamak üzere çalışmaya başlar. Ama bir şeyin yapılabileceğini inandığınızda, gerçekten inandığınızda aklınız onu yapmak üzere çözümler bulmanıza yardım etmek için çalışmaya başlar.

21 Ders çalışma isteksizliği

22

23 TEKRAR TEKRAR TEKRAR! Öğrendiğiniz bilgileri tekrar etmeniz bilginin uzun süreli hafızanızda kalmasını sağlayacaktır.

24 DÜZENLİ TEKRAR YAPILMAZSA NE OLUR?
Yapılan araştırmalar öğrenilen bilginin %70'inin 24 saatte unutulduğunu göstermektedir. Bu nedenle günlük tekrar çok önemlidir. Tekrar yapılmadan biriktirilen bilgi, altından kalkılması çok güç olan bir "yığın" gibidir. Bu yığının karşısında durup baktığınızda çaresizliğe düşebilirsiniz. Oysa yapılacak olan bir tekrar programı ile bu yığını eritmek ve bilgiyi ihtiyaçlar doğrultusunda kullanmak mümkün olacaktır. Tekrar yapmayı geciktirdiğinizde, öğrenmiş olduğunuz şeyleri yeniden öğrenmek için ikinci bir çaba sarf eder ve zaman harcarsınız.

25 ZİHNİN DAĞILMASINA YOL AÇARAK DERS ÇALIŞMAYI ENGELLEYEN DIŞ SEBEPLER

26 MASA BAŞINDA OTURARAK ÇALIŞIN Çalışma masasında sadece hangi derse çalışacaksanız o dersle ilgili kaynaklar olmalıdır.

27 YARARSIZ VE YARARLI DÜŞÜNCELER
Biliyorum bu sınavda başarılı olamayacağım. Başarmak için elimden geleni yapacağım!

28 YARARSIZ VE YARARLI DÜŞÜNCELER
Yeterli zamanımın olmadığı doğru. Ancak olan zamanımı en etkili şekilde nasıl kullanabilirim? Sınava hazırlanmak için gerekli zamanım yok ki!

29 YARARSIZ VE YARARLI DÜŞÜNCELER
Sınavlar niye yapılıyor, ne gerek var? Yapmam gereken nedir?

30 YARARSIZ VE YARARLI DÜŞÜNCELER
Tüm kaynakları çalışamasam bile, önemli bölümlere öncelik vererek sınava hazırlanabilirim, hiç olmazsa bu bölümlerden puan kazanırım. Çok fazla konu var, hangi birine hazırlanabilirim ki?

31 Verimli ders çalışma yolları ile ilgili son olarak şunları unutmayın!!!!!

32 ZORLANDIĞINIZ DERSİ BİR KENARA BIRAKMAYIN!

33 Konuları biriktirmeden çalışın ki bıkkınlık verici olmasın.

34 Önemli yerlerin altını çizmeniz dikkatinizi arttıracak ve konunun hatırlanmasını kolaylaştıracaktır.

35 Derse karşı ilginizi arttırmak için okuduğunuz konu ile ilgili kendinize "buradan nasıl bir soru gelir", "bunu öğrenmek bana ne kazandırır" gibi sorular sorun.

36 Kendinize güvenin, “zafere çiçekli yollardan gidilmeyeceğini” , dolayısıyla karşınıza birtakım engellerin çıkabileceğini unutmayın.

37 BÜYÜK BAŞARILARA ERİŞMENİZ DİLEĞİYLE
Sabırlı olman gerektiğini unutma ! BÜYÜK BAŞARILARA ERİŞMENİZ DİLEĞİYLE MİDYAT ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ AHMET CANDEMİR


"Hayatta başarılı olmak için sahip olmanız gereken ilk şey nedir?" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları