Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

MESLEKİ HEDEFLERİM Kazanım: Kısa ve uzun dönemde mesleki hedeflerini belirler. 11. Sınıf 91 nolu kazanım etkinliği.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "MESLEKİ HEDEFLERİM Kazanım: Kısa ve uzun dönemde mesleki hedeflerini belirler. 11. Sınıf 91 nolu kazanım etkinliği."— Sunum transkripti:

1 MESLEKİ HEDEFLERİM Kazanım: Kısa ve uzun dönemde mesleki hedeflerini belirler. 11. Sınıf 91 nolu kazanım etkinliği

2 MESLEKİ HEDEFLERİM Bu etkinliğimizin amacı, hayatımız için kısa ve uzun dönemli mesleki hedeflerimizi belirleyebilmemizin eğitsel-mesleki gelişiminize sağladığı katkıyı fark etmemizdir.

3 MESLEKİ HEDEFLERİM Hedef belirlemek hayatın her aşamasında olduğu gibi mesleki hedefleri belirlemede de son derece önemlidir. ? ?

4 MESLEKİ HEDEFLERİM Şimdi, seçmeyi düşündüğünüz mesleklerle veya mesleklere ulaşmada sizlere yardımcı olacağını düşündüğünüz kısa veya uzun dönemli hedeflerinizi birlikte sıralayalım… …………………………………………………………………………… ………………………………………………………………………….... ……………………………………………………………………………. ………………………………………………………………………… Öğrencilerin belirttiği hedefleri tahtaya yazabiliriz…

5 Kısa ve Uzun dönemli hedefler listemiz şöyle bir liste olabilir;
Mühendis, öğretmen olmak ya da ticaretle uğraşmak, 1. sınavlardan yüksek puanlar almak, Üniversite sınavından 450 puan almak, Haftaya Salı günü için coğrafya performansını tamamlamak, Mühendislik, öğretmenlik yada ticaretle ilgili bir bölüme yerleşmek, Haftaya yapılacak matematik sınavından yüksek puan almak, 1. dönem 70 ve üzerinde ortalama getirmek, Yarın ki ödevlerimi tamamlamak, 2. dönem takdir alabilecek başarıya ulaşmak YGS’ye hazırlık deneme sınavında önceki sınava göre 20 puan yüksek almak, Fizik’ten eksiklerimi tamamlamak, Perşembe günü yapılacak Tarih sınavına çalışmak, vb...

6 MESLEKİ HEDEFLERİM Sıralamayı tamamladıktan sonra, mesleki hedeflerimizi kısa ve uzun dönemde olarak ayıralım ve buna göre tekrar bir sıralama yapalım.

7 Şimdi hedeflerimizi Kısa ve Uzun dönemli olanlar olarak belirleyelim:
Kısa dönemli hedeflerimiz 1. sınavlardan yüksek puanlar almak, Haftaya Salı günü için coğrafya performansını tamamlamak, Haftaya yapılacak matematik sınavından yüksek puan almak, 1. dönem 70 ve üzerinde ortalama getirmek, Yarın ki ödevlerimi tamamlamak, YGS’ye hazırlık deneme sınavında önceki sınava göre 20 puan yüksek almak, Fizik’ten eksiklerimi tamamlamak, Perşembe günü yapılacak Tarih sınavına çalışmak, Uzun Dönemli hedeflerimiz Mühendis, öğretmen olmak ya da ticaretle uğraşmak, Üniversite sınavından 450 puan almak, Mühendislik, öğretmenlik yada ticaretle ilgili bir bölüme yerleşmek, 2. dönem takdir alabilecek başarıya ulaşmak

8 Şimdi Kısa ve Uzun dönemli hedeflerimizi tarihsel olarak sıralayalım:
Kısa dönemli hedefler listesi Yarın ki ödevlerimi tamamlamak, Perşembe günü yapılacak Tarih sınavına çalışmak, Haftaya yapılacak matematik sınavından yüksek puan almak, Haftaya Salı günü için coğrafya performansını tamamlamak, Fizik’ten eksiklerimi tamamlamak, 1. sınavlardan yüksek puanlar almak, 1. dönem 70 ve üzerinde ortalama getirmek, YGS’ye hazırlık deneme sınavında önceki sınava göre 20 puan yüksek almak, Uzun Dönemli hedefler listesi 2. dönem takdir alabilecek başarıya ulaşmak Üniversite sınavından 450 puan almak, Mühendislik, öğretmenlik yada ticaretle ilgili bir bölüme yerleşmek, Mühendis, öğretmen olmak ya da ticaretle uğraşmak, Bu gün yıl sonunda 1. Dönem sonunda Beş yıl sonra

9 MESLEKİ HEDEFLERİM Çevrenizde gelecekte seçmeyi düşündüğünüz mesleği yapan kişilerle de konuşarak onların mesleki hedeflerini belirlemede nasıl bir yol izlediklerini sormanız, sonrasında da bu yollardan sizin de faydalanıp faydalanamayacağınızı değerlendirmeniz doğru mesleki tercih için oldukça yardımcı olacaktır.

10 geleceğe yönelik sağlıklı adımlar atmasında son derece önemlidir.
MESLEKİ HEDEFLERİM UNUTMAYALIM!!!!! Kişinin kısa ve uzun dönemdeki hedeflerini mesleki anlamda da oluşturması, geleceğe yönelik sağlıklı adımlar atmasında son derece önemlidir.

11 Şimdi bir hayat dersi… MUTLAKA HEDEFİN OLSUN Yale Üniversitesi mezunları üzerinde yapılan bir araştırmaya göre, mezunlarla görüşülmüş ve onlardan açık ve belirli hedeflere sahiplerse bunlara nasıl ulaşacaklarına ilişkin planlarını yazmaları istenmiştir. Mezunlardan sadece %3’ünün böyle yazılı amaçlara sahip olduğu görülmüştür.

12 Şimdi bir hayat dersi… MUTLAKA HEDEFİN OLSUN Yirmi yıl sonra, yani 1973’te araştırmacılar 1953’te görüşme yaptıkları kişilere tekrar gitmişler, diğer konular bir tarafa, daha önce yazılı amaçlara sahip olan %3’lük kesimin finansal açıdan; geri kalan%97’nin toplamından daha iyi durumda olduklarını görmüşlerdir. Bu sadece kişilerin finansal gelişmelerini göstermektedir. Araştırmacılar, ölçümü zor olan; mutluluk, neşeli, huzurlu olma gibi sübjektif durumlarda da %3’lük kesimin diğerlerinden çok daha iyi olduklarını belirlemişlerdir. "Gideceğiniz yeri bilmiyorsanız vardığınız yerin önemi yoktur."

13 TEŞEKKÜRLER…


"MESLEKİ HEDEFLERİM Kazanım: Kısa ve uzun dönemde mesleki hedeflerini belirler. 11. Sınıf 91 nolu kazanım etkinliği." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları