Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Kumluca metem vatanseverlİk

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Kumluca metem vatanseverlİk"— Sunum transkripti:

1 Kumluca metem vatanseverlİk
Bu slayt gösterİsİ mobİlya ve İç mekan tasarImI alanI tarafından yapılmıştır.

2

3 VATAN SEVGİSİ  "Biz milliyet fikirlerini tatbikte çok gecikmiş ve çok ilgisizlik göstermiş bir milletiz. Bunun zararlarını fazla faaliyetle telafiye çalışmalıyız... Çünkü tarih, hadiseler ve müsahadeler insanlar ve milletler arasında, hep milliyetin hakim olduğunu göstermiştir." 

4 "Dünyanın bize hürmet göstermesini istiyorsak, ilk önce biz kendi benliğimize ve milliyetimize bu hürmeti; hissi, fikri, ve fiili olarak bütün davranış ve hareketlerimizle gösterelim; bilelim ki milli benliğini bulmayan milletler başka milletlerin avıdır. Milli mücadeleyi yapan, doğrudan doğruya milletin kendisidir; Milletin evlatlarıdır. Milli mücadelede şahsi hırs değil, milli izzeti nefs, gerçek saik olmuştur."

5 "Türk milleti milli birlik ve beraberlikle güçlükleri yenmesini bilmiştir."

6

7 Türkiye'nin bugünkü mücadelesinin yalnız Türkiye'ye ait olmadığını bütün arkadaşlarımız ifade etmiş iseler de bunu bir defa daha teyit etme lüzumunu hissediyorum. Türkiye'nin bugünkü mücadelesi yalnız kendi nam ve hesabına olsaydı belki daha kısa daha az kanlı olur ve daha çabuk bitebilirdi. Türkiye azim ve mühim bir gayret sarfediyor. Çünkü müdafaa ettigi bütün mazlum milletlerin bütün şarkın davasıdır ve bunu nuhayete getirinceye kadar Türkiye, kendisiyle beraber olan şark milletlerinin beraber yürüyeceğinden emindir." 

8

9

10

11 "Harp muharebe hele meydan muharebesi yalnız karşı karşıya gelen iki ordunun çarpışması değildir, ulusların çarpışmasıdır. Ulusların bütün varlıkları ile bilim ve teknik alandaki seviyeleri ile başarıları ile ahlakları ile kültürleri ile faziletleri ile kısaca göz ile görülür bütün güçleri ve varlıkları ile, her türlü araçları ve olanakları ile çarpıştığı bir sınav alanıdır.“ M.KEMAL ATATÜRK

12 Vatanseverlik Kişinin doğduğu ve büyüdüğü topraklara, orada yaşayan insanlara duyduğu sevgi ve saygı dolayısıyla ortaya çıkan duyguya vatanseverlik denir. Kişinin vatanını ve milletini sevmesi en büyük erdemdir. Çünkü üzerinde yaşadığı topraklar ve aynı millete mensup insanlar, birlik ve beraberlik içerisinde yaşadıkları zaman o ülkede huzur ve güven ortamı tesis edilmiş olur. Kişiler vatanseverlik duyguları sayesinde gerektiği zamanı vatanı için ölmeye bile hazırdır. Zaten vatanı uğruna canını ortaya koyanlara da şehit denilmektedir. Şehitlik ise dinimizde en büyük makamlardan biridir.

13 Geçmişten günümüze yüzbinlerce polis, asker ve memur şehitlik mertebesine ulaşarak vatanımız uğruna hayatlarını ortaya koymuş, ülkemizin daha iyi yerlere gelmesi ve düşmanlar tarafından işgal edilmemesi uğruna şehit olmuşlardır. Bu yüce makama ulaşan şehitlerimiz sayesinde bugün bizler rahat bir şekilde hayatımızı devam ettirebiliyoruz. Bizler böyle insanların torunlarıyız. Dolayısıyla onlara layık bir birey olarak yaşamalı ve onlar kadar biz de vatanseverlik duygularını yüreğimizde samimi bir şekilde hissetmeliyiz. Bu vatan hepimizin. İleride vatanımız tehlikeye düştüğü zaman bizler de atalarımızın yaptığı gibi bir an bile düşünmeden canımızı ortaya koyabilmeliyiz. Vatanseverliğin gereği budur.

14

15

16 VATAN Vatan, bir kimsenin doğup büyüdüğü; bir milletin hakim olarak üzerinde yaşadığı, barındığı, gerekirse uğrunda canını vereceği toprak. Bir kimsenin yerleştiği yere de vatan denir. Vatan ile yurt aynı manadadır. Vatanın geniş manada tarifi ise ülkedir. 

17


"Kumluca metem vatanseverlİk" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları