Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BARTIN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ FEN BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BARTIN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ FEN BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ"— Sunum transkripti:

1 BARTIN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ FEN BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ
BİRCAN KABA 2.SINIF

2 POWER POİNT 2010’DA ANİMASYONLAR
İÇERİK Metin ve Nesne Animasyonu Genel Bakış Aynı Nesneye Birden Çok Animasyon Efekti Uygulama Geçerli Slaytta Animasyonların Listesini Görüntüleme Animasyonun Efekt Seçenekleri,Zamanlama ve Sırasını Ayarlama Nesneye Animasyon Ekleme Kapanış

3 Metin ve Nesne Animasyonu
Microsoft PowerPoint 2010 sununuzdaki metne, resimlere, şekillere, tablolara, SmartArt grafiklerine ve diğer nesnelere animasyon ekleme bu öğelere girişler, çıkışlar, boyut veya renk değişiklikleri ve hareket gibi görsel efektler eklenebilir.

4 Genel Bakış PowerPoint 2010'da dört farklı türde animasyon efekti vardır: Giriş efektleri. Örneğin, bir nesnenin yavaş yavaş solarak odağa gelmesini, slaydın kenarından uçarak girmesini veya atlaya atlaya görünüme girmesini sağlayabilirsiniz. Çıkış efektleri. Bu efektler bir nesnenin slayttan uçarak çıkmasını, görünümden kaybolmasını veya slayttan dönerek çıkmasını sağlar. Vurgu efektleri. Bu efektlere örnek olarak bir nesnenin boyutunun azalması veya artması, renk değiştirmesi veya kendi merkezinde dönmesi gösterilebilir. Hareket yolu Bu efektleri kullanarak, bir nesnenin yukarı veya aşağı, sola veya sağa ya da yıldız veya dairesel bir şekilde dönmesini sağlayabilirsiniz. Animasyonları tek tek veya birden çok efekti birleştirerek kullanabilirsiniz. Örneğin, bir metin satırına Uçarak Giriş adlı giriş efektini ve Büyüt/Küçült vurgu efektini uygulayarak, bu metin satırının soldan uçarak girerken boyutunun arttırılmasını sağlayabilirsiniz.

5 AYNI NESNEYE BİRDEN ÇOK ANİMASYON EFEKTİ UYGULAMA
Aynı nesneye birden çok animasyon efekti uygulamak için şunları yapın: Birden çok animasyon eklemek istediğiniz metni veya nesneyi seçin. Animasyonlar sekmesindeki Gelişmiş Animasyon grubunda, Animasyon Ekle'yi tıklatın.

6 Zaman çizelgeleri, efektlerin süresini gösterir.
Geçerli Olarak Slaytta Bulunan Animasyonların Listesini Görüntüleme (2/2) Görev bölmesindeki sayılar, animasyon efektlerinin oynatılacağı sırayı gösterir. Görev bölmesindeki sayılar, slaytta görüntülenen yazdırılmayan numara etiketlerine karşılık gelir. Zaman çizelgeleri, efektlerin süresini gösterir. Simgeler animasyon efektini gösterir. Bu örnekte Çıkış efekti gösterilmektedir. Menü simgesini (aşağı ok) görmek için listedeki bir öğeyi tıklatın ve ardından menüyü görüntülemek üzere simgeyi tıklatın.

7 Geçerli Olarak Slaytta Bulunan Animasyonların Listesini Görüntüleme (2/1)
Slayttaki tüm animasyonların listesini Animasyon görev bölmesi görüntüleyebilirsiniz. Animasyon görev bölmesi, efektin türü, birden çok efektin birbirine göre sırası, etkilenen nesnenin adı ve efektin süresi gibi animasyon efekti ile ilgili önemli bilgileri gösterir. Animasyon görev bölmesini açmak için, Animasyonlar sekmesindeki Gelişmiş Animasyon grubunda Animasyon Bölmesi'ni tıklatın.

8 ANİMASYONUN EFEKT SEÇENEKLERİNİ,ZAMANLAMASINI VEYA SIRASINI AYARLAMA
Animasyonun efekt seçeneklerini ayarlamak için, Animasyonlar sekmesindeki Animasyon grubunda, Efekt Seçenekleri'nin sağındaki oku ve sonra da kullanmak istediğiniz seçeneği tıklatın. Animasyonun başlangıç, süre veya bekleme zamanını Animasyonlar sekmesinden belirleyebilirsiniz. Animasyonun başlangıç zamanını ayarlamak için, Zamanlama grubunda Başlat menüsünün sağındaki oku tıklatın ve kullanmak istediğiniz zamanlamayı seçin. Animasyonun çalıştırılacağı süreyi ayarlamak için, Zamanlama grubundaki Süre kutusuna istediğiniz süreyi saniye sayısı olarak girin. Animasyon başlamadan önce bekleme süresini ayarlamak için, Zamanlama grubundaki Gecikme kutusuna istediğiniz süreyi saniye sayısı olarak girin. Listedeki bir animasyonun sırasını değiştirmek için, Animasyon görev bölmesinde sırasını değiştirmek istediğiniz animasyonu seçin ve Animasyonlar sekmesindeki Zamanlama grubunda yer alan Animasyonu Yeniden Sırala'nın altında, animasyonun listedeki başka bir animasyondan önce olması için Önceye Taşı veya listedeki başka bir animasyondan sonra olması için Sonraya Taşı seçeneğini belirleyin.

9 Nesneye animasyon ekleme
1.Nesne seçilir 2.Animasyonlar sekmesi 3.Animasyon Grubu 4.Diğer düğmesi 5.İstenilen efekt

10 teşekkürler


"BARTIN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ FEN BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları