Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

PLAYSTATION EĞLENCE KONSOLU

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "PLAYSTATION EĞLENCE KONSOLU"— Sunum transkripti:

1 PLAYSTATION EĞLENCE KONSOLU
Hazırlayanlar Adem ÖNAL Emrah YETGİN Enes YİĞİT İsmail YILDIZ Kadir KAYMAN Mustafa YARAMIŞ PLAYSTATION EĞLENCE KONSOLU Ders Sorumlusu: Hakan TÜZÜN Ders Asistanı: Sinan KESKİN Hacettepe Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Ankara - Bahar 2014

2 Playstation SONY 9 Eylül 1995 tarihinde Kuzey Amerika’da ilk playstation’u piyasaya sürmüştür. O dönemdeki oyun konsollarına göre çok üstün donanım ve performans özelliklerine sahipti. Sony bu tasarımı kabul etmeden önce birçok farklı tasarım denemiştir. Bu tasarımlara ulaşmak için tıklayın.

3 PSOne 2000 yılında Sony yepyeni tasarımlı bir Playstation üretti. PSOne adındaki bu ürün donanım olarak çok farklı özelliklere sahip değildi ancak kompakt tasarımı sayesinde dikkat çekmeyi başardı. PSOne taşınabilir olduğu için oldukça kullanışlıydı ve takılabilir LCD ekrana sahipti.

4 PlayStation 2 PSOne’ın piyasaya sürülmesinden bir ay sonra(26 Ekim) piyasaya sürüldü. Artık ekstra bir aparata ihtiyaç duymadan CD ve DVD’leri oynatabilme özelliğine sahipti.

5 EyeToy Sony, bu kez Web Cam benzeri bir ürünle kullanıcılarının karşısına çıktı. Bu ürün sayesinde kullanıcılar oyunlarla, hareket ederek ve EyeToy’un üzerinde bulunan mikrofon sayesinde seslerini kullanarak etkileşime geçebiliyorlar.

6 PlayStation 2 Slim Eski PlayStation 2 nin neredeyse dörtte biri boyutundadır. En büyük özelliği ise ek bir aparata ihtiyaç duymadan internete bağlanabilmesiydi. Bu sayede PlayStation 2 sahipleri için çevrimiçi oyun azap olmaktan çıkmıştır.

7 PSP Sony bu kez taşınabilir konsol piyasasında kendini duyurmak istedi ve bunun için çalışmalarını tamamladı. UMD disk kullanan bu sistemle artık tüm PSONe ve PSP için programlanan tüm oyunları geniş LCD ekranıyla evde, sokakta, otobüste oynamak mümkün hale geldi.

8 PlayStation 3 PSP ile istediği başarıyı elde edemeyen Sony 2006 yılında Playstation 3 ü piyasaya sürdü. İlk dönemlerinde oldukça pasif olan ve eleştiri alan Playstation 3 ancak yıllar sonra anlaşılabildi.

9 PlayStation Network Çevrimiçi oyunlar konusundaki rakipleri Xbox 360 ve Microsoft’un gerisinde kalan Sony 2008 de hamlesini yaptı ve Playstation Network’ü hizmete açtı.

10 2010 - Stereoscopic 3D ve PS Move
2010 yılından Sony’nin yaptığı en büyük hamle dünyada ilk kez bir ev konsolunda 3D oyun oynama imkanı sunan Stereoscopic 3D ve Microsoft Kinect’e hamle olarak piyasaya çıkan PS Move oldu.

11 PS Vita Sony, 2005’te piyasaya sunduğu PSP ile istediği başarıyı elde edemeyince Playstation ile aynı grafik özellikleri sunan bir taşınabilir oyun konsolu olan PS Vita’yı piyasaya sundu.

12 2013 – Playstation 4 Sony’nin merakla beklenen son ürünü 14 Kasım’da Amerika’da satışa sunuldu. Birçok analist bu konsol neslinin son nesil olacağını savunuyor. Çağın en yüksek teknik özelliklerine sahip olan bu ürünün tanıtım videosuna buradan ulaşabiliriz.

13 Video Linkleri

14 Kaynakça


"PLAYSTATION EĞLENCE KONSOLU" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları