Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

EDATLAR 3. Aşağıdaki cümlelerde edatları bulunuz ve görevlerini söyleyiniz: 1.Ben İstanbul'dan başka yer bilmiyorum. 2.Ama uyuklamadan önce, babama birşey.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "EDATLAR 3. Aşağıdaki cümlelerde edatları bulunuz ve görevlerini söyleyiniz: 1.Ben İstanbul'dan başka yer bilmiyorum. 2.Ama uyuklamadan önce, babama birşey."— Sunum transkripti:

1 EDATLAR 3

2 Aşağıdaki cümlelerde edatları bulunuz ve görevlerini söyleyiniz: 1.Ben İstanbul'dan başka yer bilmiyorum. 2.Ama uyuklamadan önce, babama birşey sormuştur politika konusunda. 3.Babamın cevabının daha ilk cümlesinde de uyuklar. 4.Çünkü, başı, göğsüne düşen, yana kaykılan yada arkaya kayan büyükbabam ya bir ya iki dakika sonra, kendi horultusundan uyanır... 5.Arada bir uyanırsa, sanki dinliyormuş gibi, ama gözlerini bile açmadan konuşuyordu.

3 Aşağıdaki cümleleri iki seviyeli morfolojik analiz teorisine göre çözümleyiniz: 1.Biri ince ve ıslıklı, öbürü gemi zinciri boşanır gibi gürültülü horultudan başka yanıt yoktu. 2.Kitapçı telaş ve coşku içinde ne olduğunu sordu. 3.Merak edilecek birşey olmadığını, ancak musluktan taşan suyun evi bastığını, çok uğraştımsa da suyu kesmeyi başaramadığımı söyledim. 4.Musluktan bir bekçi köpeği gibi hırıltı yükselmeye başladı.

4 Aşağıdaki cümleleri iki seviyeli morfolojik analiz teorisine göre çözümleyiniz: 1.Camilla çocuklarına istasyonlarda inip dolanmayacaklarına dair yemin üstüne yemin ettirmiş olduğu için, inememişlerdi. 2.Keskin bir kömür kokusu doldurdu kompartımanı. 3.Annesinin gittiğini görünce, daha da fazla ağlamaya başladı çocuk. 4.Trenin çıkış kapısına gitti. 5.Uzakta lokomotifin askerlerle çevrili olduğunu görebiliyordu.

5 Aşağıdaki cümleleri iki seviyeli morfolojik analiz teorisine göre çözümleyiniz: 1.Buna karşın gitti beş parasız bir sanatçıya takıldı. 2.Yatak odasına geçiyorum. 3.Karanlık odada oraya buraya çarparak pencereye yürüyüp çekiyorum saten perdeleri yanlara. 4.Oyunumuzu bu kadar net hatırladığıma göre, en az beş yaşlarında olmalıyım. 5.Bu yüzden eprimiş, solmuş, yıpranmış çarşaflarda yatıyordu annem.

6 Aşağıdaki cümleleri iki seviyeli morfolojik analiz teorisine göre çözümleyiniz: 1.Bizzat tanımadıklarımızdan hoşlanmaz ama yakinen tanıdıklarımızı da bozdurup bozdurup harcardık. 2.Zerdüşt'ün deyiş'ini daha o zamandan bilmişçesine, bir kez olsun yanılıp şaşmadan betimliyorum. 3.Evini geri aldırtamadıktan sonra, ortalıktan kayboldu. 4.Bizim yazı ve yazarı üstüne en çok önemseyerek ve uzun uzadıya konuşan, feylosof Baader'in eski bir öğrencisi, Würzburg'da Profesör Hoffman adında biri oldu. 5.Benim kim olduğumu, ne istediğimi bir bilseler… 6.Bir şeye varabilmek için tek formul, sağduyudur.

7 BUGÜNLÜK BU KADAR.


"EDATLAR 3. Aşağıdaki cümlelerde edatları bulunuz ve görevlerini söyleyiniz: 1.Ben İstanbul'dan başka yer bilmiyorum. 2.Ama uyuklamadan önce, babama birşey." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları