Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İlknur Eryiğit DEM 2011 Japonlar genelde selamlaşmak için ojigi (eğilerek yapılan Japon selamı) yaparlar. Ojigi dünyaca ünlüdür ve selam verirken, teşekkür.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İlknur Eryiğit DEM 2011 Japonlar genelde selamlaşmak için ojigi (eğilerek yapılan Japon selamı) yaparlar. Ojigi dünyaca ünlüdür ve selam verirken, teşekkür."— Sunum transkripti:

1

2 İlknur Eryiğit DEM 2011

3 Japonlar genelde selamlaşmak için ojigi (eğilerek yapılan Japon selamı) yaparlar. Ojigi dünyaca ünlüdür ve selam verirken, teşekkür ederken, ayrılırken veya özür dilerken oldukça kullanışlıdır.

4 Eğer bir Japon yemeği yiyorsanız büyük ihtimalle "hashi" (çubuk) ile yiyeceksinizdir. Japonya'da noodle yerken höpürdetmek ayıp sayılmaz, tersine ne kadar höpürdetirseniz o kadar lezzetli olduğunu ifade eder. Ziyaretlerde; evde ve okulda hastaneye girerken ayakkabı çıkarılır; terlik giyilir. En önemli yemekleri suşi olarak bilinen soslu çiğ balıklarıdır.

5 Origami kağıt katlama sanatı olarak Japonlara özgü bir sanattır. Kağıdı kesmeden katlayarak çok değişik nesneler ortaya çıkarırlar. Kimono Japonların geleneksel kıyafetleridir. Özel desenli bir kumaştan oluşan bu elbise özel günlerde sevilen konukların ziyaretinde tercih edilmektedir. Haksız olduklarında bile özür dilemekten çekinmezler. Bu nezaketlik göstergesidir

6 Yaklaşık bir milyar nüfusu olan Hindistan, pek çok kültürü, dini ve dili içinde barındırmaktadır.

7 Vedalar dönemine uzanan bir tarihi olduğu düşünülen Hindistan’da, bu yazıtlar büyük önem taşır. Vedaların Hint felsefesinin ilk izlerini taşıyan kutsal metinler olduğu söylenmektedir. Hint Yarımadasında festivaller ve törenler büyük önem taşır. Geniş bir müzik ve dans yelpazesine sahiptirler. En çok dans türü bilen en iyi eş adayı seçilir. Hindistan’da klasik olarak nitelendirilebilecek sekiz dans türü vardır. En çok bilinenleri ise brata natyam, katak, katakalidir.

8 Hintliler süslemeye büyük önem verdikleri için Hint dövmesi olarak bilinen özel bir kına kullanırlar. Doğan bebeklere özel yapılan dövmeler vardır. Drahoma geleneği: Bizdeki başlık parasının tam tersidir. Hindistan'da evlenecek olan kızın ailesi erkek tarafına yüksek miktarda para veriyor. Yılan oynatma: Hindistan'da genellikle fakir halkın para kazanmak için yaptıkları bir eylemdir. Yılanlar 2 m yükseğe müzikle çıkarılır.

9 İnek Hindistan'daki her insan için kutsal değildir. Sadece Hindu dinine mensup olanlar onun kutsal olduğuna inanıyor. Hindistan'da inek kesmenin cezası 8 yıl hapis. Drahoma geleneği: Bizdeki başlık parasının tam tersidir. Hindistan'da evlenecek olan kızın ailesi erkek tarafına yüksek miktarda para veriyor. İnanıştan dolayı, Hindistan sokaklarında, bir “insan” gibi dolaşan inek ve diğer hayvanları görmek mümkündür. Bu hayvanların dokunulmazlığı vardır, zarar verilmez.

10 İskoçya bağımsız bir ülke olmasa da kendine ait bir bayrağı, başkenti ve parlamentosu vardır. İskoçlar, kendi kültürlerine ve geleneklerine bağlı, geçmişlerini sürekli canlı tutan, tarihe önem veren bir millettir.

11 KİLT: İskoçya'ya özgü, geleneksel bir kıyafet. Kilt için sadece ekoseli etek diyip geçmemek gerekir aslında. Ekoselerin hepsi ayrı bir klanı/aileyi temsil ediyor. İskoçlar özel günlerde geleneksel kıyafet olarak; ceket, yelek, gömlek, kravat, kilt, kilt iğnesi, dize kadar yün çorap, kurdele ve hafif takım ayakkabılar giyiyorlar. Bu kıyafetleri erkekler de giyiyor.

12 Gayda, zurnalı ve tulumlu bir çalgı. Üflemeli bir çalgı olan gayda İskoçyalıların ulusal çalgısı sayılır. Tuluma tutturulmuş dört düdük ve bir üfleme borusundan oluşur. İskoçya’da evlenmek çok kolaydır ama boşanmak inanılmaz derecede zordur. Ülkede yaşayanların çoğunluğu boşan işlemlerini yurt dışında yapıyorlar. Ülkeye gelen bazı ayrı çiftlerin boşanma talepleri bazen geçmiyor. Evlenme adetlerinde gelinin aile büyüklerine ayaklarını yıkatması ve ayakkabısının içine bozuk para konması gibi ilginç geleneklerde mevcut.

13 Arapların tamamına yakını özel bir alfabeden oluşan Arapça dilini konuşur. Kurak çöl kuşağında yaşadıkları için farklı kültürleriyle ön plana çıkmışlardır. Kıyafetleri sıcak şartlarına uygun olarak tasarlanmıştır. ARAPLAR

14 Erkeklerin giyim tarzları bilindiği gibi 'Fistan'dır. Beyaz kumaştan dikilmiş olan fistanlar giyerler başlarına ise 'Şimağ ve Igal' takarlar. Igal eşarp ve de siyah renkte olan yuvarlak sert bir bezden yapılmıştır. Bayanlar ise sokakta siyah renkli 'Abiye' giyerler dini vecizeleri gereği saçları örtülüdür. Mırra, Arap coğrafyasına özgü, birkaç kez demlenerek hazırlanan acı kahvedir. Kız isteme törenlerinde damadın 3 fincan mırra içmesi zorunludur. Çok acı ve koyu olması nedeniyle ufak bardakta içilir.

15

16


"İlknur Eryiğit DEM 2011 Japonlar genelde selamlaşmak için ojigi (eğilerek yapılan Japon selamı) yaparlar. Ojigi dünyaca ünlüdür ve selam verirken, teşekkür." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları