Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ"— Sunum transkripti:

1 HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ
Sevimli Dostlarımızı Tanıyalım

2 İÇERİK 4 EKİM HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ HAYVANLARLA İLGİLİ ŞİİRLER
HAYVANLARLA İLGİLİ TEKERLEMELER KARADA YAŞAYAN HAYVANLAR SUDA YAŞAYAN HAYVANLAR HAVADA YAŞAYAN HAYVANLAR HAYVANLARIN YARARLARI BİLMECELER

3 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü
Canlılar dünyası ; insanlardan, bitkilerden, ve hayvanlardan oluşur. Hayvanlar, duyu ve hareket yetenekleri olan canlılardır. Hayvan dostları ilk kez İngiltere'de 1822 yılında bir araya geldiler. Hayvanları korumak, insanların hayvanlara iyi davranmalarını ve hayvanların daha iyi koşullarda beslenme ve korunmalarını sağlamak amacıyla Hayvanları Koruma Birliği'ni kurdular.

4 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü
Yurdumuzda Hayvanları Koruma Derneği 1908 yılında kuruldu. Aynı amaçlı dernekler birleşerek Hollanda'nın başkenti Lahey'de Dünya Hayvanları Koruma Federasyonu'nu oluşturdular yılında toplanan bu kuruluş 4 Ekim'i Hayvanları Koruma Günü ilan etti. Her yıl Ekim ayının 4.günü "Hayvanları Koruma Günü" olarak kabul edilmiştir. O gün gelince okullarda, radyo ve televizyonlarda hayvanların faydaları üzerinde konuşmalar yapılır. Hayvanlara karşı nasıl davranılması gerektiği anlatılır. Bize pek çok faydaları olan hayvanları biz de sevelim ve koruyalım. Onları rahatsız etmeyelim. Yaralı ve hasta olanları hemen veterinere götürelim. Hayvanlara iyi bakıp besleyelim.

5 Hayvanlarla İlgili Tekerlemeler
KOYUN Ot yemiş, etlenmiş, Su içmiş, sütlenmiş. Duvara bağlı koyun, Eti, sütü yağlı koyun. Kınalı koyun gitti, Bizim oyun bitti. TIRTIL Sabah kalktım Pencereyi açtım Bahçede tırtıl Yaprakları yiyor Kıtır kıtır Pis tırtıl Hain tırtıl Neden yedin Bizim yaprakları Kıtır kıtır Bende seni yiyeyim mi? Çıtır çıtır.... LEYLEK Leylek leylek lekirdek, İki dirhem bir çekirdek. Lak lak eder kuş dilince, Göçüp gider güz gelince. Yedi iklim dört bucak, Gezip tozar şen şakrak.

6 Hayvanlarla İlgili Şiirler
KUZUM Mini mini bir kuzum var, Çayırlarda gezer oynar. Hep arkamdan koşar, gelir, Yaramaz pek neşelidir. Yanından ayrılsam biraz, Hemen yanık yanık meler. Kırdaki otlara doymaz, Daha ister neler neler. Şeker, arpa, fıstık, üzüm, Çok bilmiştir iki gözüm. KEDİM Ne güzel bir kedisin, Mırıl mırıl edersin. Gözlerin ateş saçar, Seni gören fareler kaçar. Kuyruğunu sallarsın, Delikleri koklarsın. Sen de olmazsan eğer, Evlerde hep fare gezer.

7 Karada Yaşayan Hayvanlar
Şimdi de karada yaşayan bazı hayvanların resimlerine bakalım . Siz de bildiğiniz hayvanları gösterin…

8 Karada Yaşayan Hayvanlar

9 Suda Yaşayan Hayvanlar
Şimdi de suda yaşayan bazı hayvanların resimlerine bakalım . Siz de bildiğiniz hayvanları gösterin…

10 Havada Yaşayan Hayvanlar
Şimdi de havada yaşayan bazı hayvanların resimlerine bakalım . Siz de bildiğiniz hayvanları gösterin…

11 Hayvanların Yararları
At,öküz ve eşeğin gücünden yararlanırız. Onlara eşyalarımızı taşıtırız,Tarlamızı sürdürürüz.Deve ile de yük taşır,seyahat ederiz. Koyun, keçi, inek gibi hayvanlarının etinden ve sütünden yararlanırız.Kümes hayvanlarının etinden ve yumurtasından yararlanırız.Arıların balını yeriz. İnek, dana, tay, koyun, keçi gibi hayvanların derisinden yararlanırız.Ayakkabı, elbise, çanta ve süs eşyalarının yapımında kullanırız.Koyunun yününden, keçinin kılından kumaşlar, kazaklar, çoraplar yaparız.

12 Hayvanların Yararları
Köpekler bizi,evimizi,hayvanlarımızı korurlar.Bize arkadaş olurlar. Kediler,fareleri yakalarlar,bize arkadaş olurlar. Kafeste beslediğimiz kuşlar evimize neşe verirler. Akvaryumda beslediğimiz balıklar,evimizi süslerler.

13 Haydi Bilin Bakalım..                                                                                           Daldan dala atlarım, kuyruğumdan sarkarım.

14 Bakalım Cevap Neymiş… MAYMUN

15 Haydi Bilin Bakalım… Pulları var, gelin değil. Suda bulunur, kayık değil.  Avuçta kayar, sabun değil. Bilemezsen karşımda eğil.

16 Bakalım Cevap Neymiş… BALIK

17 Haydi Bilin Bakalım… Havada uçar vıız vızzz. Biz onun balını yeriz.

18 Bakalım Cevap Neymiş… ARI


"HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları