Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İLETİŞİM - DİL VE KÜLTÜR İLİŞKİSİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İLETİŞİM - DİL VE KÜLTÜR İLİŞKİSİ"— Sunum transkripti:

1 İLETİŞİM - DİL VE KÜLTÜR İLİŞKİSİ
DELİ BALTA(GERİLİM GRUBU) Abdullah Hakan KOÇ-İlhan MAYDA

2 İLETİŞİM , DİL VE KÜLTÜR A)İLETİŞİM NEDİR?
İnsanlar arasındaki duygu,düşünce ve bilgilerin bilgilerin her türlü yolla başkalarına bildirimi olmaktadır. Tüm yaşamı boyunca, psikolojik olarak insanın, varlığını bildirmek ve varlığının farkındalığının kendisine bildirilmesi ihtiyacı vardır. Bu ihtiyaç içindeki insan, sözlü veya sözsüz çeşitli iletişim yollarına kaçınılmaz olarak başvurur.Bu etkileşime iletişim adı verilir.

3 B) DİL NEDİR? Dil insanlar arasında anlaşmayı sağlayan tabii bir vasıta; kendi kanunları içerisinde yaşayan ve gelişen canlı bir varlık; milleti birleştiren, koruyan ve onun ortak malı olan sosyal bir müessese; bin yıllar boyunca gelişerek meydana gelmiş bir sosyal kurum; seslerden örülmüş bir ağ; temeli bilinmeyen zamanlarda atılmış bir gizli antlaşmalar sistemidir.

4 C)KÜLTÜR NEDİR? Bir toplumun tarihsel süreç içinde ürettiği ve kuşaktan kuşağa aktardığı her türlü maddi ve manevi özelliklerin bütününe kültür denir. Kültür, bir toplumun kimliğini oluşturur, onu diğer toplumlardan farklı kılar. Kültür, toplumun yaşayış ve düşünüş tarzıdır. Kültür, genel olarak iki öğeden oluşur a) Maddi Kültür Öğeleri: Binalar, her türlü araç-gereç, giysiler vb. b) Manevi Kültür Öğeleri: İnançlar, gelenekler, normlar, düşünce biçimleri vb. Kültürün maddi ve manevi öğeleri arasında sürekli bir etkileşim vardır. Birinde meydana gelen bir değişim diğerini de etkiler.

5 İLETİŞİM DİL VE KÜLTÜR İLİŞKİSİ
İletişim en temel aracı dildir.Bundan dolayı iletişim dilden ayrı tutulamaz.İnsanlar iletişim kurarak ancak birbirlerini anlar ve söylenenleri yorumlarlar. Kültürün en temel aracı ise dildir.Dil,kültürün ve iletişimin temel öğesi olarak karşımıza çıkar. Toplumların en temel zenginliği bu öğelerdir. Dilimizi ve kültürümüzü en güzel iletişim yollarını kullanarak yaşamak dileğiyle…

6 DİL , KÜLTÜRÜN TEMEL TAŞIDIR…
TÜRK DEMEK ; TÜRKÇE DEMEKTİR… TEŞEKKÜRLER…


"İLETİŞİM - DİL VE KÜLTÜR İLİŞKİSİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları