Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

C#.NET 5.0 C# .NET 5.0 Eğitimleri Volkan KANAT.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "C#.NET 5.0 C# .NET 5.0 Eğitimleri Volkan KANAT."— Sunum transkripti:

1 C#.NET 5.0 C# .NET 5.0 Eğitimleri Volkan KANAT

2 Kod Yazmaya Giriş

3 Yeni Proje Açmak - Windows Forms Application: İçerisinde Windows formları bulunan masaüstü uygulamaları geliştirmek için kullanılır. - Console Application: İçerisinde Windows formları bulunmayan komut satırı uygulamaları geliştirmek için kullanılır. - WPF Application: WPF (Windows Presentation Foundation) uygulamaları geliştirmek için kullanılır.

4 Yeni Proje Açmak - ASP.NET Web Forms Application: İnternet ortamında çalışacak ASP. NET uygulamaları ve web siteleri geliştirmek için kullanılır. - ASP.NET MVC Web Application: MVC framework, dinamik web siteleri, web uygulamaları ve web servisleri yazmak amacıyla geliştirilmiş olan bir web uygulamaları ara yüzüdür. - Silverlight Application: Silverlight internet uygulamaları geliştirmek için kullanılır.

5 Yeni Proje Açmak - Class Library: Dll dosyalarından oluşan sınıflar geliştirmek için kullanılır.

6 Yeni Proje Açmak - Burada listelenen şablon sayısı seçili olan Framework versiyonuna göre değişmektedir.

7 Proje Framework - Project -> Project Properties -> Application ile projeye ait olan Framework sürümü değiştirilebilir.

8 Kayıtlı Projeleri Açmak
- Start Page ekranından Start başlığı altındaki Open Project seçeneği tıklanabilir. - File menüsünden Project/Solution seçeneği kullanılabilir. - Ctrl + Shift + O kullanılabilir. - Araç çubuğundan simgeye tıklanabilir. Kayıtlı Projeleri Açmak

9 Proje Özellikleri Ayarlamak
- Project menüsünden Proje Adı Properties seçeneği kullanılabilir.

10 Properties, Application
- Assembly Line seçeneği ile oluşturulacak olan exe dosyasının ismi, Default namespace ile varsayılan namespace ismi belirlenir. - Target framework seçeneği ile projemizin framework versiyonu görüntülenir, değiştirilebilir. - Output type seçeneği ile proje tipi görüntülenir. İstenildiği takdirde proje tipi değiştirilir.

11 Properties, Application
- Startup object seçeneği ile projenin başlangıcında hangi formun görüntüleneceği belirlenir. - Assembly Information butonuna tıklanarak proje ile ilgili açıklama, dil ve versiyon bilgilerini girebileceğimiz bir pencere görüntülenir. - Resources bölümünde projede kullanılacak olan kaynaklara (resim, simge, yazı, ayar bilgileri vb.) ilgili belirlemeler yapılır.

12 Properties, Build - Platform target seçeneği ile projemizin hangi tip işlemciler ile çalıştırılacağı belirlenir. - Output path bölümünde, sınıfımızın derleneceği klasör yolu belirlenir. - XML Documentation file seçeneği işaretli iken, sınıfımız içerisinde kullanacağımız XML yorum dosyasının ismi ve klasör yolu belirlenir.

13 Properties, Debug - Start project seçeneği işaretli iken, herhangi bir işlem yapılmadan proje başlatılır. - Start external program seçeneği işaretli iken, belirtilen program projenin başlatılması esnasında çalışır. - Start browser with URL seçeneği işaretli iken, belirtilen internet adresi projenin başlatılması esnasında görüntülenir.

14 Properties, Debug - Working directory seçeneği ile derleme sonucu oluşan exe uzantılı dosyanın hangi klasörde oluşturacağı belirlenir. - Enable SQL Server debugging seçeneği ile SQL Server uygulamaları için debugging desteği sağlanır. - Enable the Visual Studio hosting process seçeneği ile Visual Studio uygulamaları için debugging desteği sağlanır.

15 Properties, Resources - Proje içerisinde kullanacağımız yazı, resim gibi öğeleri saklayabileceğimiz resource dosyaları ile ilgili işlemleri gerçekleştirebiliriz. - Resim, yazı gibi dosyaları ekleyebilir ya da silebiliriz. Bu dosyalar resource dosyası içerisinde gömülü olarak proje içerisinde yer alacaktır.

16 Properties, Settings - Projemiz ile ilgili basit ayarlar yapabiliriz. Örneğin; proje formlarının ekran koordinatları, çözünürlük değerleri, renk tercihleri gibi…

17 Uygulama Geliştirme - Öncelikle yeni bir proje açalım. Windows Forms Application şablonunu seçelim. - Forma bir button ekleyelim ve Text özelliğini Mesaj olarak değiştirelim. - Butona bastığımızda bir MessageBox’ın «Merhaba Dünya» yazdırdığı uygulamanın kodlarını yazalım.

18 Volkan KANAT Web: http://volkankanat.com/
Mailito: Twitter: Volkan KANAT

19 Dinlediğiniz İçin Teşekkürler


"C#.NET 5.0 C# .NET 5.0 Eğitimleri Volkan KANAT." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları