Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

1."Halime Kaptan" kitabının yazarı kimdir? a)Reşat NuriGÜNTEKİN b)Rıfat ILGAZ c)Yakup Kadri d)Mehmet Rauf.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "1."Halime Kaptan" kitabının yazarı kimdir? a)Reşat NuriGÜNTEKİN b)Rıfat ILGAZ c)Yakup Kadri d)Mehmet Rauf."— Sunum transkripti:

1 1."Halime Kaptan" kitabının yazarı kimdir? a)Reşat NuriGÜNTEKİN b)Rıfat ILGAZ c)Yakup Kadri d)Mehmet Rauf

2 CEVAP:B

3 2.Halime Kaptan hangi türde yazılmış bir kitaptır? a)roman b)hikaye c)anı d)anlatı

4 CEVAP:A

5 3.Bekir kimdir ve kaç yaşındadır? a)Halime Kaptanın yeğenidir.On üç yaşındadır. b)Sabri’nin yeğenidir.yedi yaşındadır. c)Komşu oğludur.On iki yaşındadır. d)Köy muhtarının oğludur.On yaşındadır.

6 CEVAP:A

7 4.Askerden kaçıp bir mağaraya yerleşen ve kadınların namusuna göz diken kişinin adı nedir? a)Reşit b) Zeynel c)Ali d)Halit

8 CEVAP :D

9 5.Temel Reis ölmeden önce sandalını kime emanet etmiştir? a)Zeynel’e b)Bekir’e c)Hasan’a d)Halil’e

10 CEVAP :A

11 6.Halime Kaptan kitabında olayların yaşandığı bölge ve şehir aşağıdakilerden hangisidir? a)Marmara-İzmit b)Karadeniz-Kastamonu c)Karadeniz-Samsun d)Marmara-İstanbul

12 CEVAP:B

13 7.Halime Kaptan korsanlar tarafından yakalandığında adını ne olarak değiştiriyor? a)Temel Reis b)Harun Reis c)Halim Kaptan d)Tahsin Kaptan

14 CEVAP:C

15 8.Halime Kaptan Ordunun yararlanması için cepheye ne taşıyor? a)yumurta b)odun c)tuz d)silah

16 CEVAP:D

17 9.Halime Kaptan’ın sandalında kendinden başka kimler vardır? a)Zeynel-Memiş-Halil b)Zeynel-Harun-Reşit c)Halil-Memiş-Bekir d)Memiş-Ali-Zeynel

18 CEVAP:A

19 10-Halime Kaptan romanının konusu nedir? a-Halime adlı işçinin zorlu yaşam öyküsü b-Halime Kaptan adlı öğretmenin öyküsü c-Kurtuluş Savaşında cepheye cephane taşıyan cesur kadının öyküsü d-Çocukları evlatlık verilen bir annenin hüzünlü hikayesi

20 CEVAP:C

21 11-Karşısına çıkan gemiyle mücadele edebilmek için Halime Kaptan ne yapar? a-Ölü numarası yapar b-Onlara katılır c-Kaçıp gider d-Kılık değiştirir

22 CEVAP:D

23 12-Halime neden kendisine “Kaptan” denmesini istemiştir? a-Gururunu okşadığı için b-Dikkat çekmemek için c-Para alabilmek için d-Bu mesleği çok sevdiğinden

24 CEVAP:D

25 13.-Halime Kaptan cephaneleri nereye ulaştırıyor? a-İnebolu b-İnegöl c-Gölmarmara d-Bursa

26 Cevap:a

27 14-Halime Kaptan romanı hangi dönemi yansıtmaktadır? a-Çanakkale Savaşı b-I.Dünya Savaşı c-II.Dünya Savaşı d-Kurtuluş Savaşı

28 Cevap :d

29 15.Kitapta geçen yelkenleri açtırmak için verilen emir anlamına gelen denizcilikle ilgili terim hangisidir? a)yeke b)kaloma olmak c)fora d)amora

30 Cevap:c

31 YEDEK SORU Köy korucusu Reşit’in lakabı nedir? a)aslan b)uşak c)Sülün d)çipil

32 Cevap:d

33 YEDEK SORU Temel Reis nasıl ölüyor? a)Korsanlar tarafından öldürülüyor. b)Yağmurdan ıslanıp hastalanarak ölüyor c)Eceliyle ölüyor.. d)Pontusçulara esir düşünce sıkıntıdan ölüyor

34 Cevap:b

35 Yarışmamız bitmiştir.Bir sonraki kitabımız “Sol Ayağım” dır.Bir sonraki yarışma tarihimiz 14 ARALIK 2011’dir.


"1."Halime Kaptan" kitabının yazarı kimdir? a)Reşat NuriGÜNTEKİN b)Rıfat ILGAZ c)Yakup Kadri d)Mehmet Rauf." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları