Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Atlantic Ocean Road, anakaradan adalararası atlayarak Averaöy’e gitmenin görkemli bir yoludur. Deniz ve köprüler kıvrım kıvrımdır burada ve kazasız belasız.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Atlantic Ocean Road, anakaradan adalararası atlayarak Averaöy’e gitmenin görkemli bir yoludur. Deniz ve köprüler kıvrım kıvrımdır burada ve kazasız belasız."— Sunum transkripti:

1 Atlantic Ocean Road, anakaradan adalararası atlayarak Averaöy’e gitmenin görkemli bir yoludur. Deniz ve köprüler kıvrım kıvrımdır burada ve kazasız belasız çok kısa bir rotadır. Bu yol, Norveç’te turistlerce en çok ziyaret edilen yerlerden biridir.

2 Atlanterhavsveien

3

4 İnşaatı 1983’te başladı ve aynı anda tabiat ve madde ile savaş da başlamış oldu. 6 yıllık bir süre içinde tam 12 fırtına kaydedildi. Deniz üzerinde neredeyse 8 km.den fazla yol ve sekiz köprü yapıldı.

5

6 Yol üzerindeki en önemli mihenk taşı köprülerin en uzunu olan ve çok sert bir dönüş yapan (260 metrelik) Storseisundet köprüsüdür.

7

8

9

10 Bu yol Norveçliler için büyük önem taşır ve ülkede asrın dönüşünü simgeleyen en önemli yapı kabul edilir. İngiliz gazetesi The Guardian burası için dünyanın en iyi araç yolu demiştir.

11

12 Batı fiyord arazisinde yılın muhtelif zamanlarında fok ve balinalara rastlanabilir. Balık avı merakı yörede çok fazladır dolayısile yol üzerindeki köprülerde sık sık balık avlayanlara rastlayacağınız için dikkatli sürmelisiniz..

13

14 2009 dan beri, Atlantic yolu paralı bir tüneldir. Averaöy ile Kristiansund arası bu yola Norveçliler “Atlanterhavstunnelen” yani Atlantik Tüneli der.

15

16

17 Atlanterhavsveien yolunu yapmak üzere için en iyisi Molde’den 64 cü karayoluna girmektir. Tarihi şehir Bergen’den Molde’ye fiyortlar boyunca mesafe 450 km olup maceralı bir yolculuktur. Oslo ise yaklaşık 600 mil ötededir..

18

19


"Atlantic Ocean Road, anakaradan adalararası atlayarak Averaöy’e gitmenin görkemli bir yoludur. Deniz ve köprüler kıvrım kıvrımdır burada ve kazasız belasız." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları