Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Meteorolojinin Günlük Hayatımızdaki Yeri, Önemi ve Etkileri

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Meteorolojinin Günlük Hayatımızdaki Yeri, Önemi ve Etkileri"— Sunum transkripti:

1 Meteorolojinin Günlük Hayatımızdaki Yeri, Önemi ve Etkileri
Meteorolojik Olayların Günlük Hayata Etkileri

2 Herkes için Meteoroloji
Meteorolojik bilgiler ilk bakışta bazı meslek grupları için çok önemli gibi görünebilir;ama günlük yaşantımızda hepimiz için önemlidir. Hava durumu iş için dışarı çıkarken, spor yaparken önemli olduğu gibi, çiftçiler, balıkçılar, yolcular, kaptanlar, pilotlar, turizmciler, askerler,pazarcılar …vb. için de oldukça önemlidir. Her ne kadar birkaç grup için önemli gibi görünse de herkes için hava durumu önemlidir. Yani Herkes İçin Meteoroloji. (:

3 Balıkçı Mehmet Amca İçin Hava Durumunu Bilmenin Önemini Bir de Ondan Öğrenelim:
İnsanların beslenmesi ve ekonominin canlanması için balıkçılık sektörü çok önemlidir.Biz bu sektörün temel taşıyız. Denize açıldığımızda can ve mal güvenliğimizin korunması yanında balık avını gerekleştirmemiz büyük ölçüde meteoroloji bilgilerinin doğru ve güvenilir olmasına bağlıdır.

4 Çiftçi Osman Amca İçin Hava Durumunu Öğrenmenin Önemini Bir de Ondan Öğrenelim :
Biz çiftçileri ürettiğimiz ürünlerle toplumun beslenmesini sağlarız.Ekonomiye hayat veririz. Bütün bunları yapabilmemiz için meteorolojik bilgiler önem taşır.

5 Sıkça Yolculuk Yapan Aysel Hanım İçin Hava Durumundan Haberdar Olmanın Önemini Bir de Ondan Öğrenelim : Ben, çok sık seyahat eden bir kişiyim.Hava durumunu öğrenmek hem yapacağım yolculuklarda can güvenliğimi sağlıyor hem de gideceğim yerin hava durumuna göre hazırlık yapmamı sağlıyor.

6 Kaptan Fuat Bey İçin Hava Durumunu Öğrenmenin Önemini Bir de Ondan Öğrenelim:
Biz kaptanlar denizlerde can ve mal güvenliğimizi sağlamak için meteorolojiden yararlanırız. Yağmurları, rüzgarların esme yön ve şiddetlerini öğrenerek daha iyi rota planı yaparız.

7 Yamaç Paraşütü Yapan Serap Hanım İçin Hava Durumunu Öğrenmenin Önemini Bir de Ondan Öğrenelim:
Ben yamaç paraşütüne merak sarmış durumdayım. Eğer meteorolojiden hava durumu ile ilgili bilgi alamazsam-özellikle rüzgârın hızını- sporumu ne zaman yapacağım konusunda çok zorlanırdım.Hayatımı tehlikeye atabilirim.

8 Pilot Ömer Bey İçin Hava Durumunu Öğrenmenin Önemini Bir de Ondan Öğrenelim:
Benim, mürettebatımın ve yolcularımın can güvenliği için en önemli faktör hava durumudur. Eğer meteorolojiden hava durumunu öğrenemezsem bütün hava uçuşları aksardı.

9 Pazarcı Havva Teyze İçin Hava Durumunu Öğrenmenin Önemini Bir de Ondan Öğrenelim:
Hava durumu bizim için hem yapacağımız hazırlıklar hem de müşteri durumumuz için oldukça önemlidir. Aşırı soğuk,aşırı sıcak ya da yağmurlu havalar da mutlaka satışlarımızı etkiler.

10 Dağcılık Sporu İle İlgilenen Cenk Bey İçin Hava Durumunu Öğrenmenin Önemini Bir de Ondan Öğrenelim:
Dağcılık sporu içinde oldukça önemlidir hava durumu. Meteorolojik bilgileri bilmek yapacağım tırmanışla ilgili önlemler almamı sağlar.

11 Coğrafya Öğretmeni Ersin Bey İçin Hava Durumunu Öğrenmenin Önemini Bir de Ondan Öğrenelim:
Hafta sonu öğrencilerimle yapacağım doğa yürüyüşü için öncelikle hava durumunu bilmek zorundaydık. Havanın güneşli olduğunu öğrencilerimle öğrendik ve artık doğa yürüyüşü için hazırız.

12 Komando Yüzbaşı Çetin İçin Hava Durumunu Öğrenmenin Önemini Bir de Ondan Öğrenelim:
Ordu için savaşta ya da askeri operasyonların yapılmasında meteorolojik bilgiler önem taşır. Meteorolojik bilgilere göre askerlerin teçhizat ve giyimleri hazırlanır. Meteorolojik bilgileri ciddiye almayan Sarıkamış Harekâtının komuta heyetinin ve askerlerimizin başına gelen felaketi hatırlayalım.

13 Turizm Operatörü Merve Hanım İçin Hava Durumunu Öğrenmenin Önemini Bir de Ondan Öğrenelim:
Biz turizm operatörleri için yapacağımız tur gezilerinin hem zaman ayarlamalarında hem de yer ayarlamalarında meteorolojik bilgilere ihtiyaç duyarız. Hava durumunu bilmek bizim için oldukça önemlidir.


"Meteorolojinin Günlük Hayatımızdaki Yeri, Önemi ve Etkileri" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları