Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Avrupa Birliği Sosyal Politikası Kadın-Erkek eşitliği

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Avrupa Birliği Sosyal Politikası Kadın-Erkek eşitliği"— Sunum transkripti:

1 Avrupa Birliği Sosyal Politikası Kadın-Erkek eşitliği

2 Avrupa Birliği Avrupa Birliği, 2.Dünya Savaşından sonra büyük bir yıkıma uğrayan Avrupa'da barışın ve bölgesel istikrarın yeniden sağlanması ve ekonominin yeniden yapılanma amacıyla oluşturulan bir ülkeler topluluğudur.

3 Avrupa Birliği, 1957 yılında altı kurucu ülke Belçika, Fransa, Hollanda, Batı Almanya, İtalya ve Lüksemburg tarafından kuruldu.

4 Avrupa Birliği Politikaları
Avrupa Birliğinin bütün politikalarını 3 başlık altında toplayabiliriz; Sosyal Politikalar Siyasal Politikalar Ekonomik Politikalar

5 AB Sosyal Politikası Kadın-Erkek eşitliği
Avrupa Birliği, 76/206 sayılı kanun ile, Kadın-Erkek eşitliğini sağlamak amacıyla; İstihdam, Mesleki eğitim, Terfi ve çalışma koşulları

6 76/206 sayılı kanun ile, sektör veya faaliyet alanı ne olursa olsun tüm islere, pozisyonlara ve mesleki hiyerarşinin tüm basamaklarına ulaşmada cinsiyet ayırımcılığının ortadan kaldırılmasını öngörmektedir.

7 Çerçeve Projesi Avrupa Birliği, yılları için kadın-erkek eşitliği alanında bir Çerçeve Strateji belirlemiştir. Bu strateji, AB bünyesinde kadın-erkek eşitliği alanında yürütülen tüm girişimleri ortak bir çerçeve altında koordine etmeyi amaçlamaktadır.

8 Çerçeve Projesinin Hedefleri
Ekonomik yaşam: Kadın istihdamının artırılması, kadınlar arasında işsizliğin ve kadın-erkek arasındaki ücret farkının azaltılmak. Karar alma mekanizmalarına katılım ve temsil eşitliği: Siyasi, ekonomik ve sosyal alanlarda kadınların karar alma mekanizmalarına katılımını sağlamak.

9 Özel yaşam: Kadın hakları, fırsat eşitliği ve kadın-erkek ayrımcılığından kaynaklanan şiddete karsı mücadele etmek. Kadın ve erkek için belirlenmiş roller: Toplumdaki kadın ve erkek rollerini belirleyen veya etkileyen değer, norm, davranış ve hareketlerin değiştirilmesi.

10 Sosyal haklar: Sosyal koruma, doğum izni, çalışma saatleri ulaşım, kamu sağlığı, ayrımcılıkla mücadele gibi kadınların günlük hayatlarını etkileyen her türlü politikada kadın-erkek eşitliği boyutunun dikkate alınması.

11 İnsanlığın birinci ilkesi; ırkların eşitliği, ikinci ilkesi; milletlerin eşitliği olduğu gibi üçüncü ilkesi de "kadınla erkeğin eşitliği” olmalıdır. (Victor Hugo)

12 İnsan topluluğu, kadın ve erkek denilen iki cins insandan oluşur
İnsan topluluğu, kadın ve erkek denilen iki cins insandan oluşur.Mümkün müdür?, Bu kütlenin bir parçasını ilerletelim, ötekini ihmal edelimde kütlenin bütünü ilerleyebilsin? Mümkün müdür ki, bir cismin yarısı toprağa bağlı kaldıkça, öteki yarısı göklere yükselebilsin? ( Atatürk )

13 Gösterdiğiniz ilgi için Teşekkürler…..!


"Avrupa Birliği Sosyal Politikası Kadın-Erkek eşitliği" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları