Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

KURS SUNUSU. BÖLÜM 1 GENEL BAKIŞ FORUM? İNSAN VE BİLGİ? EĞİTİM? ÖĞRETİM?

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "KURS SUNUSU. BÖLÜM 1 GENEL BAKIŞ FORUM? İNSAN VE BİLGİ? EĞİTİM? ÖĞRETİM?"— Sunum transkripti:

1 KURS SUNUSU

2 BÖLÜM 1 GENEL BAKIŞ

3 FORUM? İNSAN VE BİLGİ? EĞİTİM? ÖĞRETİM?

4 FORUM Kelime manası "Eski Romalılar zamanında, şehirlerde kamu işlerini konuşmak için halkın toplandığı alan“, Bir başkanın yönetiminde, toplumu ilgilendiren bir konuda, farklı gruplardan oluşan dinleyicilerin söz sırası alarak konuşma kuralları içerisinde yaptıkları tartışmalara denir. F orumdan amaç, belli kararlara varmak değil, konuyu değişik anlayışlarla farklı boyutlarıyla ortaya koymaktır. Forumda söz alan dinleyiciler, konuyla ilgisi olmayan özel sorunlarına değinmemelidirler, sorular kısa açık ve net olmalı, tartışma saygı kuralları içerisinde yapılmalı ve forumdan beklenen amaca yardımcı olunmalıdır.

5 İNSAN VE BİLGİ? http://www.youtube.com/watch?v=VJILUAWPe20&feature=player_embedded http://www.youtube.com/watch?v=VJILUAWPe20&feature=player_embedded İnsanın Dürbün Biçimi Görüş Özelliği, (Elliot Smith, Dorothy Davidson). İnsanın en kaba taş çağı (colit) aletinden deprem yazar (sismograf) gibi en duyarlısına kadar türlü aletleri yapmasına olanak sağlayan, kusursuz uyumlu, ama bilinç altına yerleşmiş el ve göz işbirliğidir. (Gordon Childe, Kendini Yaratan İnsan) Teknopoli ‘de Neil Postman Toplumları üç aşamada incelemiştir. Alet Kullanan Kültürler Teknokrasi ( Fabrikalar dönemi, fakat gelenekler tamamen yok olmamış.) Teknopoli

6 Teknopoli ve Bilginin Kontrolü Teknopoli ahlaki bir merkezden yoksundur. Merkeze verimliliği, kazancı, ekonomik gelişmeyi koyar. Teknolojik konfor aracılığı ile dünyada cenneti vaat eder. İstikrar ve düzen teklif eden tüm geleneksel sözleri ve sembolleri bir kenara koyar ve bunun yerine hünerli bir yaşamdan, teknik uzmanlıktan ve tüketim zevkinden bahseder. Bu bağlamda öğretmenlerin eğitime etkili bir amaç kazandırmaları da oldukça zordur. Çünkü merkezde geleneksel değerler olmayacaktır.

7 Eğitim Bireylerin toplumun standartlarını, inançlarını ve yaşama yollarını kazanmasında etkili olan tüm sosyal süreçlerdir. Kişinin yaşadığı toplum içinde değeri olan, yetenek, tutum ve diğer davranış biçimlerini geliştirdiği süreçlerin tümüdür. Seçilmiş ve kontrollü bir çevrenin (özellikle okulun) etkisi altında sosyal yeterlilik ve optimum bireysel gelişmeyi sağlayan sosyal bir süreçtir. Eğitim, önceden saptanmış esaslara göre insanların davranışlarında belli gelişmeler sağlamaya yarayan planlı etkiler dizesidir. Eğitim, bireyin davranışlarında kendi yaşantısı yoluyla kasıtlı olarak istedik değişme meydana getirme sürecidir.

8 Öğretim Öğretme faaliyetlerinin önceden hazırlanmış bir program çerçevesinde amaçlı, planlı, düzenli ve kontrollü olarak yapıldığı yerler okullardır. Okullarda yapılan öğretme faaliyetleri ise, öğretim olarak adlandırılmaktadır. Öğrenmeyi kolaylaştıracak etkinlikleri düzenleme, gerekli araç ve gereçleri sağlama ve rehberlikte bulunma eylemidir.”

9 Teknoloji ve Liderlik Forumu Temel Sorusu Eğitim liderleri, öğrencilerin kazanımlarını arttırmak amacıyla, daha etkili öğretim süreçlerini nasıl geliştirebilirler?

10 Teknoloji Uygulamalarında Hedefler ve Eğitim Liderlerinin Rolü 6 N 1 K ne? ne zaman? nerede? nereden? nasıl? neden? kim?

11 Dünyada ve Türkiye de Eğitim Teknolojileri http://www.youtube.com/watch?v=S-z1iXz3SDo&feature=player_embedded#at=22

12 Türkiye’de Eğitim Teknolojisi Yatırımları ve Fatih Projesi: Tarihçe, Gelişimi ve Uyarlanması https://docs.google.com/present/view?id=dzcttvc_10czcb4753&autoStart=true

13 Tanışma ve Başarı Hikayeleri Adınız, soyadınız Görev Yeri ve Mesleğiniz

14 Fatih Projesi Örneğinde Planlama: Kişisel Eylem Planının Gözden Geçirilmesi

15 Kurs Süresince Yapılacaklar Bütün katılımcılar bir blog bir wiki oluşturacaklar, Bugünden itibaren grup olarak, eylem planı çalışmalarına başlanacaktır, Bütün katılımcılarımızın bir Google hesabı almaları çalışmalarını kolaylaştıracaktır.

16 BÖLÜM 2 Eğitimde Değişim ve Üst Düzey Beceriler

17 Paradigma: Eğitim ve Diğer Alanlarda Değişimler Değişimin Aşamaları

18 Değişimi Yönetmek

19 21. Yüzyıl Becerileri: Dünyada ve Türkiye de Durum

20 Çeşitli Öğrenme ve Öğretme Kaynaklarını incelemek: CD ve Internet Ortamında

21 Sosyal Medya: Dünyada ve Türkiye de Kullanımı ve Etkileri

22 BÖLÜM 3 Web 2.0 Araçları ve Yeni Teknolojilere Giriş

23 Web 2.0'ı Anlamak ve Araçlarını Keşfetmek

24 Mevcut Uygulamaları Öğrenme

25 Web 2.0 Araçlarını Kullanmak

26 Web 2.0 Araçlarını Yayınlanması Web 2.0 Araçlarının Yönetimi

27 Internet Teknolojileri: Bilinçli ve Güvenli Kullanım ve Internet Etiği (Telif hakları vs.)

28 BÖLÜM 4 Liderlik Davranış ve Standartlarını İncelemek

29 Standart Kavramı: Dünyada ve Türkiye de Eğitim için Uygulamalar

30 ISTE Standartlarını Gözden Geçirmek

31 ISTE Standartları ve Yöneticiler İçin Standartların Anlaşılması: Görsel Sıralama Aracı Sıralama Yoluyla Öğrenme, Sıralamaya Yeniden Bakış

32 Eğitim Teknolojisi Yatırımları: İdealize etme, Planlama Uygulama ve Örnekler

33 Eylem Planı: Planlama ve Fatih Projesi Uygulamalarında Olası Risklerin Önlenmesi

34 BÖLÜM 5 EYLEM PLANI OLUŞTURMAK

35 Eylem Planının Oluşturulması Eylem Planının Paylaşılması Forumdan Sonuç Çıkarmak

36 Forum Deneyiminin Genel Değerlendirmesi


"KURS SUNUSU. BÖLÜM 1 GENEL BAKIŞ FORUM? İNSAN VE BİLGİ? EĞİTİM? ÖĞRETİM?" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları