Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

William Shakespeare ( )

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "William Shakespeare ( )"— Sunum transkripti:

1 William Shakespeare (1564 - 1616)
Hayatı ve Eserleri

2 Hayatı : 1564 yılında Warwickshireda Stratford-upon-Avon'da doğan Shakespeare'in bunca ününe karşın, hayatına ilişkin kesin belge ve bilgiler çok azdır. Babası ticaretle uğraşan bir işadamıydı. Rönesans şairlerinden olan Shakespeare; Stratford'daki ortaokulda öğrenim gördü.

3 18 yaşındayken, kendisinden yaklaşık sekiz yaş büyük olan Anne Hathaway ile evlendi.
Bu evlilikten önce bir kızı, sonra biri oğlan öbürü kız ikizler dünyaya geldi. Bu sıralarda Stratford'u terk eden Shakespeare'in, bundan sonra 1592'ye kadar ki yaşamına ilişkin bilgi yoktur.

4 Shakespeare'in bir tiyatro topluluğunda yazar ve oyuncu olarak çalıştığı bilinmektedir.
Döneminin bütün özelliklerini taşıdığı oyunlarının başarısı üzerine kazancı gittikçe arttı.

5 Shakespeare'in, Kraliçe I
Shakespeare'in, Kraliçe I. Elizabeth döneminin sonlarında varlıklı bir yaşam sürdüğü, kendi oyuncu topluluğu için 1599'da Londra'da yaptırılan Globe Tiyatrosu’nun hisselerinin bir bölümünü satın aldığı bilinmektedir.

6 Shakespeare'in karakterleri arasında özellikle ünlü olanlardan biri de, tıpkı gerçek yaşamda olduğu gibi, hiçbir zaman tam olarak anlaşılamayan, her çağda yoruma açık bir kişiliği olan Danimarka Prensi Hamlet'tir Acı çekmek ya da kendini öldürerek bu acıyı dindirmek arasında bocalayan Hamlet'in ikilemini, Shakespeare ünlü "Olmak ya da olmamak! İşte bütün sorun bu!" dizesiyle dile getirmiştir

7 William Shakespeare, 23 Nisan 1616'da Startfort'ta, Ben Jonson ile birlikte katıldığı bir şölenin ardından hayat gözlerini kapamıştır. Eserlerinin bir çoğu Türkçe’ye çevrilerek, ülkemizde de sergilenmiş, bazıları da sinema filmi olarak çekilmiştir.

8 Eserleri : Bir Yaz Gecesi Rüyası On İkinci Gece Venedik Taciri
Romeo ile Juliet Kral Lear Kral Üçüncü Richard'ın Tragedyası Julius Caesar Kış Masalı Fırtına'

9 Son


"William Shakespeare ( )" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları