Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Alıştırma Eğitim Dokümanları

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Alıştırma Eğitim Dokümanları"— Sunum transkripti:

1 Alıştırma Eğitim Dokümanları
Yapısal Olmayan Tehlikelerin Azaltılması TEKNİK 2004 Belirlenen başlama zamanından en az 45 dakika önce eğitim mekanına gelip tüm ekipmanın doğru çalıştığından ve dağıtılacak eğitim materyallerinin eksiksiz olduklarından emin olun. Oturma düzeninin herkesin görüntüyü rahatça görebileceği şekilde düzenlenmiş olmasına bakın. Aydınlatmayı, oda sıcaklığını, dışarıdan gelen sesleri gözeterek eğitim için en uygun koşulları oluşturmaya çalışın. Katılımcılara kayıt formunu doldurmaları gerektiğini söyleyin. Katılımcılardan, sabah geldiklerinde (sizin tarafınızdan getirilen bloknot kağıtları) yaka kartlarına adlarını yazmalarını ve kendilerinden bu kartları yakalarına takmalarını isteyin. Belirlenmiş başlama zamanını 10 dakikadan fazla geçirmeyin. Eğitime zamanında gelmiş olan katılımcılar geç kalanlar için bekletilMEmelidirler! Eğitmenler kendilerini tanıtarak ve herkesi sıcakkanlılıkla selamlayarak eğitime başlarlar. yota Yapısal Olmayan Tehlikelerin Azaltılması TEKNİK 2004 Alıştırma Eğitim Dokümanları

2 SABİTLENECEK EŞYALARIN
AĞIRLIK TAHMİNİ Yaklaşık 200 kg. Büyük ofis makinaları kg. Büyük mobilya kg. Yaklaşık 150 kg. Büyük buzdolabı kg. Kullanacağınız malzeme ve aletleri seçmeden önce, sabitleyeceğiniz eşyanın ağırlığını tahmin etmeye çalışın. Bu tablo eşyanızın ağırlığını belirlemenize yardımcı olacaktır. Yaklaşık 100 kg. 135 ekran televizyon 100 kg. Ortaboy buzdolabı kg. Yaklaşık 50 kg. Çamaşır makinası kg. Mini fırın kg. 72 ekran televizyon 50 kg. Küçük mobilya kg. Yaklaşık 25 kg. Küçük ofis makinaları 25 kg.den az Küçük mobilya 25kg.den az 55 ekran televizyon kg. Küçük elektronik cihazlar kg.

3 DUVARA YA DA TAŞIYICI ELEMANA
Sabitlemede Kullanılacak Dübel ve Vida Seçimi TABLO Duvarınızın ya da taşıyıcı elemanınızın malzemesi nedir? Tuğla Beton Gazbeton Alçıpan Ahşap Mobilyanızın ağırlığı ne kadar? Plastik ve Metal Gazbeton Duvar Dübelleri Plastik Kanatlı Alçıpan Dübelleri Dübeller ve vidalar, doğru malzeme ile kullanıldıkları zaman en doğru sonucu vermek üzere tasarlanmış ve üretilmiştir. Bu tabloyu kullanarak ihtiyacınız olan dübel ve vida tipini ve büyüklüğünü seçiniz. Kaç adet dübel ve vidaya ihtiyacınız olacağını, mobilya tipine ilişkin talimatlara bakarak belirleyebilirsiniz. Plastik Tuğla Duvar Dübelleri Standart Dübeller Çelik Dübeller Ahşap Vidaları No: 2 No: 3 0 - 5 kg. 6’lık Standart Dübel 10’luk 4 x 60mm 6’lık 7’lik 6’lık 4 x 60mm kg. Bu ağırlıktaki eşyaları C profile vidalayın veya duvar köprüsü kullanın. 8’lik 8’lik 8’lik 6 x 80mm kg. 150 kg. + Çok ağır eşyalarda, en uygun sabitleme yöntemi için bir mühendis ya da uzmana danışın. Plastik tuğla dübelleri tuğla içerisinde iki delikten birden geçecek uzunlukta olursa tutunmayı daha iyi sağlar. Çelik dübeller arasında 16 cm. boşluk bırakın. Gazbeton duvar dübelleri arasında 15 cm. boşluk bırakın. No mm.lik No mm.lik alçıpan için kullanılır. NOTLAR:


"Alıştırma Eğitim Dokümanları" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları