Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

PARAMETERELERLE ÇALIŞMAK. Prosedürler, dışarıdan girdi parametreleri (input) ile değer alabilirler ya da dışarıya değer döndürmek üzere çıkış parametreleri(output)

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "PARAMETERELERLE ÇALIŞMAK. Prosedürler, dışarıdan girdi parametreleri (input) ile değer alabilirler ya da dışarıya değer döndürmek üzere çıkış parametreleri(output)"— Sunum transkripti:

1 PARAMETERELERLE ÇALIŞMAK

2 Prosedürler, dışarıdan girdi parametreleri (input) ile değer alabilirler ya da dışarıya değer döndürmek üzere çıkış parametreleri(output) alabilirler. Bir prosedürün alabileceği parametre sayısı için üst sınır 1024 tür. Bir prosedürün çıkış durumunu göstermek üzere döndüren parametre (return parameter) kullanılır.

3  Prosedürleri daha işlevsel bir hale getirebilmek için çoğu zaman dışarıdan parametre almalarına ihtiyaç duyarız. Bu nedenle girdi parametreler kullanılır.  Girdi parametreler procedurun işlevselliğini artırır.

4  Girdi parametre ile SP tanımlmanın genel hali şöyledir:  Create procedure prosedur_ismi @parametre-ismi veritipi [=default-deger] as T-sql ifadeleri go

5

6

7  Disaridan aldigi bir anahtar kelimeyi, ürünlerin adinda, markasinda, barkodunda, tanitim ve özet kisminda geçiyorsa bulan ve listeleyen bir SP yazin.

8

9

10  Stored procedureleri tablo değişkenli parametre olarak kullanmak SQL Server 2008 ile eklenen bir özelliktir. Eski sürümlerde mevcut değildir.  Tablo tipli parametre kullanılacaksa önce bu tablonun alias tip olarak tanımlanması gerekir. Ardından bu alias tipi parametre tipi olarak verebiliriz.

11  Dışarıdan gelen bir değişkenin içinin doldurularak dışarıya tekrar gönderilmesi esasına dayalı olarak çalışan parametredir.  Yani bir prosedür kendini çağıran başka bir prosedüre veya çalıştırıldığı yere kendi ürettiği bir çıktı değerini yanıt olarak verir.

12

13

14  Decimal veritipi

15

16


"PARAMETERELERLE ÇALIŞMAK. Prosedürler, dışarıdan girdi parametreleri (input) ile değer alabilirler ya da dışarıya değer döndürmek üzere çıkış parametreleri(output)" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları