Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

TÜRKİYE’NİN EN MODERN İHTİSAS SANAYİ SİTESİ VE EN BÜYÜK ALIŞVERİŞ MERKEZİ PROJESİ.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "TÜRKİYE’NİN EN MODERN İHTİSAS SANAYİ SİTESİ VE EN BÜYÜK ALIŞVERİŞ MERKEZİ PROJESİ."— Sunum transkripti:

1 TÜRKİYE’NİN EN MODERN İHTİSAS SANAYİ SİTESİ VE EN BÜYÜK ALIŞVERİŞ MERKEZİ PROJESİ

2 KAYSERİ MOBİLYA SEKTÖRÜNÜN DURUMU Kayseri, Türkiye’nin en büyük Mobilya üretim merkezidir. Mobilya ile iştigal eden 1.500’ü aşkın işletme ve girişimci bulunmakla beraber, sektörün rekabetçilik seviyesi KOBİ’lerimiz için arzulanan düzeye erişememiştir. Birinci grupta, Marka haline gelmiş, hem yurtiçinde hem de yurtdışında ciddi bir dağıtım ağına ve pazar payına sahip işletmeler Kayseri’deki mobilya imalatçıları genel hatlarıyla üç grupta yer alır.

3 KAYSERİ MOBİLYA SEKTÖRÜNÜN DURUMU İkinci grupta, Birinci gruptaki firmalar kadar yüksek bir kurumsallaşma seviyesine sahip olmayan, ancak belirli bir üretim kapasitesi ve standardını yakalamış KOBİ’ler yer almaktadır. İkinci gruptaki işletmelerin, birinci gruptan en büyük farkı ihracat kapasitelerinin düşük olması ve daha çok ulusal düzeyde faaliyet gösteriyor olmalarıdır.

4 KAYSERİ MOBİLYA SEKTÖRÜNÜN DURUMU Üçüncü grup; Sayısal olarak sektörde oldukça ciddi bir paya sahip olmakla beraber üretim kabiliyeti ve yetenekleri açısından oldukça geridedir. Üçüncü gruptaki firmaların ulusal veya uluslararası çapta bir rekabetçilik kapasitesi bulunmamaktadır. Bu gruptaki firmaların faaliyetleri yerel veya bölgesel düzeydedir, dolayısıyla birbirleriyle fiyat üzerinden rekabet etmektedir. Projelerimiz tüm sektöre hitap etmekle beraber asıl hedef 2 ve 3. guruptur.

5 KAYSERİDEKİ MOBİLYA ÜRETİMİ YAPAN KOBİLERİN SORUNLARI KOBİ’lerin Mevcut Üretim ve satış yerlerinin çağın gerektirdiği standartlarda olmayışı, altyapısının yetersiz, işyerlerinin küçük ve çoğunun kira olması, Maliyeti yüksek teknolojik makine ekipmanların olmamasından dolayı yeni ve alternatif ürünlerin (Masif, kaplamalı ürünler) üretilememesi, Tasarım ve AR-GE olmamasından dolayı rekabet gücünün yetersizliği, Satış ve pazarlamada yaşanan sorunların ucuz ürün üretimi ile aşılmak istenmesi nedeniyle Standartlaşma ve Kalitenin olumsuz etkilenmesi

6 KAYSERİDEKİ MOBİLYA SATIŞI YAPAN KOBİLERİN SORUNLARI Perakende Satış Yapan Mağazaların Dağınık, Toptan Satış Yapanların Mağazalarının ise Kira ve Yetersiz Olması, Osb’de bulunan firmalarımızın büyük bir bölümünün mağazasının olmaması, Kayseri Mobilyasının Ulusal ve Uluslararası Tanıtım- Pazarlama Faaliyetlerinin Yapılamaması, Tüketicilerin Alışveriş kültürünün değişerek sosyal, kültürel ve eğlence faaliyetleriyle birlikte yapılması

7 KAYSERİDEKİ MOBİLYA ÜRETİMİ YAPAN KOBİLERİN SORUNLARI Bu Sorunlar Nedeniyle Kayseri’de; Üretici KOBİ’lerin Sayısı Azalmakta, Pazar Payları Düşmekte, Taklit Ürünler Çoğalmakta, Üretim Ve İstihdam Artışı Yapılamamakta, Yeni Ürünlere Geçiş Sağlanamamakta ve Büyümek İsteyen KOBİ Büyüyememektedir. Tüm Bu sorunları ortadan kaldırmak ve sektörünün önünü açmak için 3 ana proje ortaya konmuştur.

8 ÜRETİM YERLERİ 400.000m2 Kapalı Alanda 750 Fabrika BU SORUNLARA ÇÖZÜM BULMAK AMACIYLA

9 300.000m2 Kapalı Alanda Türkiye’nin En Büyük AVM’si 228 MOBİLYA MAĞAZASI, HALI,AYDINLATMA, BEYAZ EŞYA, EV TEKSTİLİ VB.YAN SEKTÖRLER İÇİN 20.000 M2 KİRALANABİLİR ALAN 25.000 M2 FUAR SOSYAL KÜLT.ETKİNLİK ALANI. 8 BANKA ŞUBESİ TEKNOLOJİ MARKETİ, RESTORANLAR,CAFELER

10 ÜRETİM YERLERİ PROJESİNİN HAYATA GEÇMESİYLE BİRLİKTE KOBİLER MOBİLYA SEKTÖRÜNE UYGUN, ALTYAPISI OLAN, DAHA FAZLA ÜRETİM VE İSTİHDAM SAĞLAYACAKLARI KENDİLERİNE AİT İŞYERLERİNE, MOBİLYA SEKTÖRÜ YILIN 365 GÜNÜ FUAR ALANI GİBİ FAALİYET GÖSTERECEK DÜNYANIN EN BÜYÜK MOBİLYA ALIŞVERİŞ MERKEZİNDE, TOPTAN VE PERAKENDE SATIŞ YAPABİLECEKLERİ MODERN İŞYERLERİNE SAHİP OLACAKLARDIR. AVM PROJESİNİN BİTMESİYLE DE

11 ORAKAB’IN SAHİBİ, KOCASİNAN BELEDİYESİ, MOBİLYACILAR ODASI VE KOOPERATİFİMİZİN ORTAK OLDUĞU MOBİTEK PROJESİNİN OPERASYONEL ANLAŞMASI YAPILMIŞ OLUP İHALESİ YAYINLANMAK ÜZEREDİR. MOBİLYA ALTYAPISINI GÜÇLENDİRME PROJESİ (MOBİTEK) 2.000 m2 Yönetim Binası 6.500m2 Ortak Makine Parkı 8,9 MİLYON EURO BÜTÇELİ PROJENİN %100 HİBEDİR.

12 MOBİTEK PROJESİNİN GERÇEKLEŞMESİYLE KOBİLERİMİZ NE KAZANACAK? ORTAK MAKİNE PARKI SAYESİNDE EN YENİ VE TEKNOLOJİK MAKİNELERİ KULLANARAK Sandalye, Sehpa, Koltuk Takımı, Yatak ve Yemek Odası Takımlarından, Mutfak Mobilyasına kadar Alternatif %100 Ahşap Masif Mobilya üretebilecekler. UZMANLARDAN SATIŞ, DIŞ TİCARET VE PAZARLAMA DESTEĞİ ALACAKLAR TASARIM VE AR-GE DESTEĞİYLE MODERN, YENİLİKÇİ VE ALTERNATİF ÜRÜN GELİŞTİREREK REKABET ÜSTÜNLÜĞÜ SAĞLAYABİLECEKLERDİR.

13 PROJELERİN GERÇEKLEŞMESİYLE MOBİLYA SEKTÖRÜ NE KAZANACAK ? KOBİLERİN BİREYSEL OLARAK YAPMAYA ÇALIŞTIKLARI AR-GE, TANITIM VE PAZARLAMA FAALİYETLERİNDE ONLARA YOL GÖSTEREN VE SEKTÖRÜN SORUNLARI İLE DİREKT İLGİLENEN KURUMSAL BİR YAPIYA SAHİP OLACAK. SEKTÖRÜN DURGUN GEÇTİĞİ KIŞ AYLARINDA DTM, KOSGEB, İGEME’NİN DESTEKLERİ VE KENDİ İMKANLARIMIZLA YURT İÇİNDEN VE YURT DIŞINDAN TOPTAN ALICI MÜŞTERİLER YÜZLERCE FİRMAYI AYNI ÇATI ALTINDA ZİYARET ETME İMKANINA KAVUŞACAKLARDIR. ORTA AVM ÜST KATINDAKİ AÇIK ALANIN FUAR ALANI OLARAKTA KULLANILABİLMESİ SAYESİNDE HEM MOBİLYA SEKTÖRÜ HEM DE KAYSERİMİZ DAHA BÜYÜK VE MODERN BİR FUAR ALANINA BİRİNE SAHİP OLACAKTIR.

14 ALIŞVERİŞ MERKEZİ İÇERİSİNDE; BEYAZ EŞYA, HALI, EV TEKSTİLİ, AYDINLATMA, ELEKTRONİK MARKET VB. SEKTÖRLERE KİRALANACAK 118 İŞYERİ, 8 ADET BANKA ŞUBESİ, RESTORANLAR, CAFELERE KİRALAMALAR YAPILMASIYLA İŞLETMESİNİ YAPACAĞIMIZ; 1 ADET AKARYAKIT İSTASYONU VE 16 ADET ORTAK İŞYERİNİN KİRA GELİRLERİ İLE ULUSAL VE ULUSLAR ARASI TANITIM GİDERLERİ NASIL FİNANSE EDİLECEK? İŞLETMESİNİ YAPACAĞIMIZ NET 25.000M2 BÜYÜKLÜĞÜNDEKİ FUAR ALANININ FUAR DÖNEMLERİ DIŞINDA SERGİ ALANI OLARAK SÜREKLİ KİRAYA VERİLMESİYLE GIDA MARKETİ, YAPI MARKETİ, İŞMERKEZİ VE HOTEL

15 PROJELERİN AMACI KOBİLERİN İŞYERİ İHTİYAÇLARINDAN YOLA ÇIKARAK, KAYSERİ VE TÜRK MOBİLYA SEKTÖRÜNÜ GELİŞTİRMEK, ULUSAL VE ULUSLAR ARASI DÜZEYDE REKABET GÜCÜNÜ ARTIRMAK, SORUNLARINA ÇÖZÜMLER ÜRETMEK AMACIYLA SEKTÖRÜN BİRLİK BERABERLİK İÇİNDE HAREKET ETMESİNİ SAĞLAYACAK, SÜRDÜRÜLEBİLİR, EKONOMİK VE SOSYAL BİR ALTYAPI PROJESİNİ ORTAYA ÇIKARMAKTIR.

16 PROJELERİMİZE DESTEK VEREN SAYIN ENERJİ VE TABİ KAYNAKLAR BAKANIMIZA, SAYIN VALİMİZE, SAYIN GRUP BAŞKANVEKİLİMİZE, SAYIN MİLLETVEKİLLERİMİZE,SAYIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANIMIZA, SAYIN TOKİ BAŞKANIMIZA VE PERSONELİNE, SAYIN KOCASİNAN BELEDİYE BAŞKANIMIZA MOBİLYA SEKTÖRÜ VE KOBİLER ADINA TEŞEKKÜR EDERİZ.


"TÜRKİYE’NİN EN MODERN İHTİSAS SANAYİ SİTESİ VE EN BÜYÜK ALIŞVERİŞ MERKEZİ PROJESİ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları