Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Müzik en genel tanımı ile sesin biçim ve anlamlı titreşimler kazanmış hâlidir. Başka bir deyiş ile de müzik, sesin ve sessizliğin belirli bir zaman aralığında.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Müzik en genel tanımı ile sesin biçim ve anlamlı titreşimler kazanmış hâlidir. Başka bir deyiş ile de müzik, sesin ve sessizliğin belirli bir zaman aralığında."— Sunum transkripti:

1

2 Müzik en genel tanımı ile sesin biçim ve anlamlı titreşimler kazanmış hâlidir. Başka bir deyiş ile de müzik, sesin ve sessizliğin belirli bir zaman aralığında ifade edildiği sanatsal bir formdur. Biçim ve titreşim içeren bir ses oluşumunda melodi olarak kabul görmesi için dinleyende duygulara yönelik etkileşim yapması da beklenmektedir. MÜZİK MÜZİK NEDİR??? V B B B B N N

3 MÜZİK Tarihsel dönem,bölge,kültür ve kişisel beğenilere bağımlı olarak ele aldığında müzik teriminin tanımı önemli farklılık gösterebilmektedir. Özellikle 20. yüzyıl çağdaş Batı müziğinde ortaya çıkan çok farklı müzik akımları, ortak bir tanımı büyük ölçüde zorlaştırmaktadır. Bunun ötesinde, gittikçe daha fazla insanın erişme olanağı bulduğu farklı kültürlere ait yerel müzikler de bu tanımlama zorluğunu arttırmaktadır.

4 Tüm bu sebeplerden dolayı, müziğin tek bir tanımla açıklanması yerine farklı açılardan (sosyolojik, psikolojik, akustik, politik vb.) yapılan birden fazla tanımla açıklanması yaygınlık kazanmıştır. Bir sosyoloğun müziğe olan yaklaşımıyla, bir akustik fizikçinin yaklaşımı arasında gerek tanım, gerek metodolojik olarak büyük farklılık vardır. Tüm bu yaklaşımlar müzikologlar ve müzik teorisyenleri tarafından araştırılır ve değerlendirilir.

5 MÜZİK ALETLERİ

6 Şimdi sizlere bazı müzik aletlerini tanıtacağız
Şimdi sizlere bazı müzik aletlerini tanıtacağız. Tanıtıcağımız müzik aletleri ; Keman Gitar Piyano Bateri 5

7 KEMAN Keman yaylı bir çalgıdır.
Kemanın ses çıkarabilmesi için tellere arşe denilen yayı sürteriz. Sesin düzgün çıkabilmesi için arşeye reçine süreriz. NOT: Reçine ağacın özünden .yapılır. Kemanın akordunu yapmak .için kulakçıklardan yardım alırız. Kemanı düzgün tutabilmek için çenemizi çeneliğe koymalıyız.

8 gitar Gitar telli bir müzik aletidir.
Gitar ezgi ve akor olmak üzere iki farklı şekilde çalınabilir. Gitar çalarken genellikle ayaklık kullanılır.Eğer ayaklık yoksa dizlerden biri daha üstte durmalıdır. Akorlar çoğu zaman pena ile çalınır.(el ile de çalınır) Gitarın akorunu akor aletiyle yaparız.

9 piyano Piyano tuşlu bir alettiir. Beyaz tuşları notadır.
Siyah tuşları bemol veya diyezdir. Notaları uzatmak için ya notaya basılı tutarız yada pedal kullanırız. Piyano genellikle klasik müziklerde yer alır.

10 bateri Bateri baget ile çalınır. İstenilen kadar zil eklenebilir.
Bateri vurmalı bir alettir. Bateri baget ile çalınır. İstenilen kadar zil eklenebilir. Genellikle hızlı parçalarda bulunur.(ama yavaş müzikler de de kullanılabilir.) Genellikle 8 parçadan olu- şur.

11 KOMİK BİLGİ Eğer kulaklıklarınızı burun deliklerinize koyup ağzınızı açarsanız hoperlöre dönüşürsünüz

12 2013 EYLÜL AYININ EN ÇOK DİNLENEN 10 ŞARKISI
1-Wake me up- Aviicii 2-Roar-Katy Perry 3-Wrecking Ball- Miley Cyrus 4-Naught Boy/La la la-Sam Smith 5-Tranquila-J Balvin 6-More Than Friend-İnna 7-Talk Dirty-Jason Derulo 8-That Power-Justin Bieber-will.i.am.ft 9-Play Hard-David Guetta 10-Blurred Lines-Robin Thicke

13 Wake me up-aviicii

14 Roar-Katy Perry

15 Bizi Dinlediğiniz İçin Teşekkür Ederiz…


"Müzik en genel tanımı ile sesin biçim ve anlamlı titreşimler kazanmış hâlidir. Başka bir deyiş ile de müzik, sesin ve sessizliğin belirli bir zaman aralığında." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları