Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sıradışı Bir Liderlik Okulu

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Sıradışı Bir Liderlik Okulu"— Sunum transkripti:

1 Sıradışı Bir Liderlik Okulu
Okul Adı: Kazım Karabekir İlköğretim Okulu Grup No:İclal ERTAN- Rüveyda Ezde ÖKSÜZ Çalışma Konusu:Yeşil Fabrika Şehri

2 Yeri Seçme Nedeni : En az nüfuslu ve en küçük yüz ölçümlü il olması
Yer:Bayburt Yeri Seçme Nedeni : En az nüfuslu ve en küçük yüz ölçümlü il olması

3 Baca Filtresi: Günümüzde hava kirliliğinde en çok yerleşim yerlerinin,fabrikaların ve fosil ve enerji santralerinin bacalarndan ve fosil yakıt tüketen araçların egzozlarından çıkan artık gazlar neden olmaktadır. Filtre teknolojisi çevreye yayılan bu atık gazların içinde zararlı maddelerin çevreye salımını engelleyerek büyük oranda hava kirliliğini önlemektedir.

4 Rüzgar Santrali: Rüzgarın sahip olduğu hareket enerjisini elektrik enerjisine çeviren sistemlerdir. Belli bir hıza ve sıklığa sahip rüzgarların bulunduğu bölgelerde enerji elde etmek için kullanılan yenilenebilir enerji türüdür.

5 Akıllı Şebeke: Enerji üretim,iletim ve dağıtım sistemlerinin daha verimli,ekonomik ve sürdürülebilir bir şekilde kullanılmasını sağlayan sistemlerdir. Akıllı şebeke ağları tüketicilerin enerji kullanımlarına göre elektrik akışını düzenler.

6 Damla Sulama: Sulama suyunun filtre edilerek süzüldükten sonra toprak yüzeyine verilmesine damla sulama denir. Bu yöntem ile bitkinin ihtiyaç duyduğu su ve besin maddesi miktarı en uygun seviyede tutulmaktadır. Ayrıca %50 su tasarrufu sağlanmaktadır.

7 Hibrit,Güneş ve Hidrojen Arabaları:
Karbon salınımını azaltmak için geliştirilmiş yeni nesil araçlarda fosil yakıt kullanımı oldukça azaltılmıştır. Hibrit, elektrikli,güneş enerjili ve hidrojen enerjili teknolojileri bulunan bu araçlara oldkça yakındır.


"Sıradışı Bir Liderlik Okulu" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları