Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

SPAM Politikası Önerisi Çağrı Yücel - Koç Üniversitesi Tayfun Asker - ODTÜ Tufan Karadere - ULAKBİM Can Uğur Ayfer - Bilkent Üniversitesi.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "SPAM Politikası Önerisi Çağrı Yücel - Koç Üniversitesi Tayfun Asker - ODTÜ Tufan Karadere - ULAKBİM Can Uğur Ayfer - Bilkent Üniversitesi."— Sunum transkripti:

1 SPAM Politikası Önerisi Çağrı Yücel - Koç Üniversitesi Tayfun Asker - ODTÜ Tufan Karadere - ULAKBİM Can Uğur Ayfer - Bilkent Üniversitesi

2 Bu SPAM politikası, ULAKNET (Ulusal Akademik Bilgi ve Ağ Merkezi) kanalıyla İnternet bağlantısı yapan yüksek öğrenim kurumlarının ortak kararıyla oluşturulmuş ve uygulanmaktadır. Amacı, üniversitelerimizde kullanılan değerli İnternet kaynaklarının SPAM trafiğine karşı korunmasıdır.

3 Alıcılarının ya da alıcısının isteği dışında gönderilmiş toplu elektronik posta mesajları SPAM olarak değerlendirilir. "Alıcı isteği", herhangi bir İnternet kullanıcısının kendisiyle e-posta yolu ile haberleşme yapılmasına izin vermesi veya bu isteğini belli etmesidir.

4 SPAM, başkalarına ait iletişim kaynaklarını sahibinin izni olmaksızın, çıkar sağlamaya yönelik kullanmak olduğu için en basit anlamıyla "hırsızlık" ve "kişisel haklara tecavüz"dür.

5 Üniversite ve yüksekokullar, "SPAM" olarak nitelendirdikleri e-posta mesajlarına karşı kendi kaynaklarını korumak için, gerek gördükleri sırada, şekilde ve süreyle aşağıdaki önlemleri alabileceklerdir:

6 ● SPAM kaynağı e-posta sunucularıyla e-posta iletişimini veya tüm iletişimi kesme, ● SPAM olarak nitelendirilen e-posta mesajlarında yer alan çeşitli anahtar sözcükleri e-posta filtrelerine yerleştirerek bu sözcükleri ve/veya adresleri içeren e-posta mesajlarını reddetme, ● SPAM mesajlarında reklamı, duyurusu, propagandası yapılan web sitelerine ve/veya İnternet servislerine yönelik tüm iletişimi bloke etme, ● karşı önlem aldıkları SPAM kaynaklarını web sitelerinde açıkca ilan ve teşhir etme, ● başkalarının da yararlanabilmesi için SPAM filtrelerini ve iletişimi kestikleri ağları web sitelerinde yayınlama.

7 Bu toplantıdan hemen sonra, az önceki metni ya da benzerini bir ortak karar olarak ilan edebilirsek, hiç değilse yurtiçinden kaynaklanan SPAM'i büyük ölçüde önleyebiliriz. Bu ortak karar, bir çok ülkede başlamış olan SPAM ile yasal mücadelenin yollarını ülkemizde de açabilir. Metnin tamamı: http://cayfer.bilkent.edu.tr/politika.html

8 Bu politikayı onaylıyor ve kabul ediyorsanız lütfen üniversitenizin web sitesinde kolay erişilebilir/görülebilir bir yerinde yayınlayınız. SPAM gönderen kuruluşlara karşı önlem aldığınızda, kuruluşun yetkililerine durumu bildiriniz. Metnin tamamı: http://cayfer.bilkent.edu.tr/politika.html

9 teşekkürler...


"SPAM Politikası Önerisi Çağrı Yücel - Koç Üniversitesi Tayfun Asker - ODTÜ Tufan Karadere - ULAKBİM Can Uğur Ayfer - Bilkent Üniversitesi." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları