Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Adı:tamer soyadı:marap Sınıfı:6-b No:58.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Adı:tamer soyadı:marap Sınıfı:6-b No:58."— Sunum transkripti:

1 Adı:tamer soyadı:marap Sınıfı:6-b No:58

2 Futbol tarihi İlk zamanlardan bu yana, küre şeklinde yuvarlanan cisimler bir oyun ve spor aracı olarak insanoğlunun dikkatini çekmiştir. Günümüzde de topla oynanan birçok oyun vardır. Ancak top oyunu denildiğinde genellikle ilk akla gelen oyun futbol olmaktadır. Günümüzde büyük kitlelerin ilgilerinin odak noktası olan futbol oyununun, ilk olarak nerede ve ne zaman oynandığı bilinmemektedir.

3 içindekiler 1. futbol tarihi 2. futbol 3. TARİHÇE

4 futbol Futbol sahasında taç çizgisi kale çizgisinden daima uzun olmalıdır. İki taç çizgisi arasında uzanan ve alanı tam ortasından ikiye bölen çizgiye ise orta çizgi adı verilir. Orta çizginin tam ortasında başlama noktası bulunur. Başlangıç noktası merkezli 9,15 metre yarıçapında bulunan çembere de orta yuvarlak denir. Taç çizgisi ile kale çizgisinin birleştiği noktaya köşe denir.

5 TARİHÇE Ayak topu" anlamına gelen futbolun geçmişi çok eskilere dayanır. Dünyanın birçok yerinde futbolu andıran oyunların daha ilk çağlarda oynandığı bilinmektedir. Arkeolojik buluntular eski Çinde top oyunlarının yaygın biçimde oynandığını göstermiştir. M.Ö. 2500'de, Çin imparatoru Huang Ti'nin askerlerine çeviklik kazandırmak amacıyla ayakla top oynattığı bilinmektedir. İngiltere'de  çok sevilmiş ve yayılmıştı. Divanu'l-Lugati't-Türk'ün ilk cildinde Türkler'in yüzyıllar boyunca ayakla top oynadıklarına ilişkin bilgiler vardır. İçi havayla şişirilmiş kuzu postundan yapılan topla oynanan bu oyuna Orta Asya Türkleri "Tepük" derlerdi.


"Adı:tamer soyadı:marap Sınıfı:6-b No:58." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları