Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Bu proje Avrupa Birliği ile Türkiye Cumhuriyeti Tarafından finanse edilmektedir. IPPC (EKÖK) - “Entegre Kirlilik Önleme ve Kontrol” Teknik Yardımı EKÖK.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Bu proje Avrupa Birliği ile Türkiye Cumhuriyeti Tarafından finanse edilmektedir. IPPC (EKÖK) - “Entegre Kirlilik Önleme ve Kontrol” Teknik Yardımı EKÖK."— Sunum transkripti:

1 Bu proje Avrupa Birliği ile Türkiye Cumhuriyeti Tarafından finanse edilmektedir. IPPC (EKÖK) - “Entegre Kirlilik Önleme ve Kontrol” Teknik Yardımı EKÖK TESİS ENVANTERİ Iain Maclean Ekip Lideri ve EKÖK Uzmanı 20 Temmuz 2012 TOBB, Ankara

2 EKÖK- Teknik Yardım Projesi Proje EKÖK faaliyetlerinin envanterini hazırlamada Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na yardımcı olmalıdır Bu proje Avrupa Birliği ile Türkiye Cumhuriyeti Tarafından finanse edilmektedir.

3 Endüstriyel Emisyonlar Direktifi (EED) EED Ocak 2014’ten itibaren EKÖK Direktifinin yerine geçecektir EED kapsamına giren tüm faaliyetler entegre çevre izni almalıdır Faaliyetlerin bu izinleri alma tarihi Türk mevzuatı kapsamında belirlenecektir Bu proje Avrupa Birliği ile Türkiye Cumhuriyeti Tarafından finanse edilmektedir.

4 Endüstriyel Emisyonlar Direktifi Faaliyetleri EED kapsamına giren faaliyet kategorileri Direktif- EK I’de sıralanmıştır Altı ana kategori Seksen beş alt kategori vardır Bu proje Avrupa Birliği ile Türkiye Cumhuriyeti Tarafından finanse edilmektedir.

5 Faaliyet Kategorileri Faaliyet kategorileri: Enerji, Metaller, Mineraller, Kimyasallar, Tehlikeli atık, Depolama sahaları, Kağıt, Tekstil, Tabaklama, Gıda, Tavukçuluk, Organik Solventlerle yüzey işleme, Co2 depolama ve, Ağaç Malzemenin Korunmasıdır Bu proje Avrupa Birliği ile Türkiye Cumhuriyeti Tarafından finanse edilmektedir.

6 Anket Üç temel soru Faaliyet EK I Listesinde yer almakta mıdır? Faaliyet Listede yer almakta ise, bu faaliyet için belirlenmiş bir “kapasite eşiği” var mıdır? Bir “Kapasite eşiği” var ise, faaliyet bu eşiği aşmakta mıdır? Bu üç soruya verilecek evet/hayır cevapları faaliyetin bir EKÖK faaliyeti olup olmadığını belirler. Bu proje Avrupa Birliği ile Türkiye Cumhuriyeti Tarafından finanse edilmektedir.

7 TOBB neden yardımcı olmalıdır? EKÖK uygulaması çok pahalı olabilir Bir çok EKÖK gereklilikleri sadece emisyonların arıtılmasını değil, gelişmiş yönetim ve üretim teknikleri kullanımını da gerektirir EKÖK dikkatli planlama ve endüstri yatırım döngüsüne entegrasyon gerektirir Planlamaya ne kadar erken başlanırsa maliyetler o kadar azaltılabilir veya kaçınılabilir Bu proje Avrupa Birliği ile Türkiye Cumhuriyeti Tarafından finanse edilmektedir.

8 Neden TOBB’un veri tabanları kullanılmalıdır ? TOBB kimyasallar ve beyaz et gibi bir çok endüstri sektör gruplarını temsil eder Bu endüstri sektör grupları EED EK I’deki kategorilerle hemen hemen uyumludur İstatistik Kurumu gibi diğer veri tabanları Ek I’deki kategorilerle doğrudan uyumlu değildir Bir faaliyetin EKÖK olup olmadığının belirlenmesinde Endüstri Sektör Uyumu daha kesin değerlendirmeler sağlar Bu proje Avrupa Birliği ile Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir.

9 Örnek (1) - Kimyasallar Ek I’deki Kimyasal Endüstri Kategorisinin kapasite eşiği yoktur Ana üretim süreci kimyasal bir reaksiyon olan, yani sadece karışım olmayan bir endüstri, bir EKÖK faaliyetidir TOBB Kimyasal Grubunun herhangi bir üyesi bir EKÖK faaliyetidir Bu proje Avrupa Birliği ile Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir.

10 Örnek (2)- Beyaz Et TOBB Beyaz Et Endüstri Grubu iki Ek I faaliyeti ile uyumludur: Tavukçuluk Kesimhanelerin işletilmesi Her iki faaliyetin de “kapasite eşiği” vardır ve bu faaliyetlerin sadece büyük örnekleri EKÖK’dur Bu proje Avrupa Birliği ile Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir.

11 Proje TOBB’dan ne istemelidir? Kaç endüstri sektör grubu bulunduğunun teyidi Her EK I faaliyeti için bu grupların mevcut olup olmadığının teyidi Anketin açıklanması ve “kapasite eşiklerinin” yorumlanması için her grupla toplantılar EKÖK olması muhtemel grup üyelerinin teyidi TOBB üyelerinden veri toplama takvimi Bu proje Avrupa Birliği ile Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir.


"Bu proje Avrupa Birliği ile Türkiye Cumhuriyeti Tarafından finanse edilmektedir. IPPC (EKÖK) - “Entegre Kirlilik Önleme ve Kontrol” Teknik Yardımı EKÖK." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları