Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

SAYAÇ OTOMASYONU. SİSTEM ÇALIŞMA MİMARİSİ MCR102 GPRS Sayaç Okuma Modülleri CLİENT Modunda çalışacak olup istediğiniz zaman aralıklarında, bağlı bulundukları.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "SAYAÇ OTOMASYONU. SİSTEM ÇALIŞMA MİMARİSİ MCR102 GPRS Sayaç Okuma Modülleri CLİENT Modunda çalışacak olup istediğiniz zaman aralıklarında, bağlı bulundukları."— Sunum transkripti:

1 SAYAÇ OTOMASYONU

2 SİSTEM ÇALIŞMA MİMARİSİ

3 MCR102 GPRS Sayaç Okuma Modülleri CLİENT Modunda çalışacak olup istediğiniz zaman aralıklarında, bağlı bulundukları lokasyonlardaki sayaç bilgilerini kurulacak merkezdeki SERVER’a gönderilecek. Enerji sektörünün hızla büyüdüğü günümüzde, enerji maliyetlerimizi en alt seviyede tutabilmek için enerjimizi kontrol altında tutabilmemiz gerekmektedir, bu nedenle Sayaç otomasyon projeleri üretim, dağıtım ve tüketici tarafında ciddi önem kazanmaktadır.

4 S AYAÇLARDAN OKUNABILECEK BILGILER -Sayaç Kimlik Bilgileri Seri No Tip Üretim Tarihi Saat Tarih Pil Durumu

5 S AYAÇLARDAN OKUNABILECEK BILGILER -Endeks Bilgileri Aktif Reaktif Kapasitif Endeksler Demant

6 S AYAÇLARDAN OKUNABILECEK BILGILER -Yük Profil Bilgileri Belirlenmiş ölçüm aralığındaki harcama değerleri

7 S AYAÇLARDAN OKUNABILECEK BILGILER -Sayaç Müdahale Bilgileri Kapak açılmaları Fazlardaki enerji durumları Akım gerilim polarizasyon terslikleri gibi bilgiler olarak sıralanabilir.

8 S AYAÇLARDAN OKUNABILECEK BILGILER Sayaçların okuma sıklıklarını ihtiyaç duyulacak raporlara göre ayarlama imkânına sahibiz. Sağlıklı bilgi alabilmek için saatlik okuma yapmak en ideal çözüm olarak düşünebiliriz, isterseniz 5 dk kadar çekebiliriz.

9 S ISTEMIN KURULMASININ FAYDALARI Haberleşme maliyetini azaltmak için okuma aralıklarını istediğiniz şekilde ayarlayabiliriz. Okunacak bilgileri seçebilirsiniz. Sayaçtan alacağımız saatlik yük profili, endeks bilgileri, müdahale bilgileri, serbest tüketici olup özel şirketlerden enerji alımı söz konusu olduğunda daha iyi fiyata enerji temin edilmesine katkı sağlayacaktır.

10 S ISTEMIN KURULMASININ FAYDALARI Reaktif veya Kapasitif cezaya girmeden mail yada SMS ile ilgilinin uyarılmasını sağlar Şubelerin, günün hangi saati ne kadar enerji tükettiğinin tespit edilip, tasarruf edilmesine katkı sağlar, Bölgesel, il ve ilçe bazlı analizler yapılmasına yardımcı olur Arıza ve bakımlar için iş emri üretilmesine katkı sağlar. ( enerji kesintileri, kompanzasyon arızaları gibi)

11 REAKTIF GÜÇ RÖLESI MI ? ELEKTRIK SAYAÇI MI ? Kompanzasyon sistemlerini takip etmek için Reaktif Güç Kontrol Rolesini okumak mantıklı gibi gözüksede zaman içinde çok fayda sağlanamadığını gözlemlemekteyiz. Doğru yapılmış bir Kompanzasyon panosu ortalama 18-24 ay boyunca bakım gerektirmez Doğru kurulmamış bir sistemi uzaktan okuma ve kontrol için sistem kurmak mevcut durumunu izlemekten başka bir katkı sağlamaz.

12 REAKTIF GÜÇ RÖLESI MI ? ELEKTRIK SAYAÇI MI ? Uzaktan erişip kompanzasyon sistemine müdahale etmenin riskleri oldukça fazla; örnek vermek gerekirse,Müdahale edilecek panodaki kondansatör veya kontaktör de elektriksel bir arıza olduğunda sizin devreye almaya çalışmanız büyük risk taşımaktadır. Daha büyük arızalara sebep olabilir. Kompanzasyon pano arızalarında yerinde müdahale en mantıklı olanıdır. Uzaktan yapılacak müdahalelerle günü kurtarmış olabiliriz ama sorunu çözmek için mutlaka panonun yanına gitmemiz gerekir.

13 REAKTIF GÜÇ RÖLESI MI ? ELEKTRIK SAYAÇI MI ? Sayaçlardan alınacak bilgilere göre fatura kesildiğinden Röleden alınan bilgileri esas kabul etmek yanlış olur. Roleler ile Sayaçlar arasında klas seviye farkı yüzünden tüketim ve kalite ölçümlerinde farklılıklar oluşacağından alınacak bilgiler bizim yanlış yorum yapmamıza sebep olacaktır. Sayaçlardan alacağınız bilgiler ile Kompanzasyon sisteminizin ne kadar doğru veya yanlış çalıştığını izleyebilir, arızaları gözlemleyebilirsiniz. Arıza oluşan lokasyonlar için iş emri üretip müdahale edebilirsiniz

14 MCR102 GPRS S AYAÇ OKUMA M ODÜLÜ T EKNIK Ö ZELLIKLERI Modem port üzerinden gelen bilgileri kaybetmemesi için 64KB-128KB-256KB opsiyonel ile silinmez hafızaya sahiptir. Min. 1.000.000 yazma yapılabilir. Farklı GSM Operatörleri ile çalışabilme imkanı GSM/GPRS 900/1800/1900 Haberleşme bandlarında çalışabilme imkanı 1200 bps – 38400 bps baudrate hızlarında isteğe bağlı haberleşme hızına geçebilme imkanı Client / Server veya her mod’da çalışabilme imkanı

15 MCR102 GPRS S AYAÇ OKUMA M ODÜLÜ T EKNIK Ö ZELLIKLERI TCP/IP,http,ICMP,ARP Protokollerinde haberleşebilme imkanı RS232 Haberleşme girişinden hiper terminal ekranına ulaşıp ayar yapma ve izleme imkanı IEC 62056-21 Standardına sahip sayaçlarla haberleşme imkanı RS485-RS232 Haberleşme çıkışı

16 MCR102 GPRS S AYAÇ OKUMA M ODÜLÜ T EKNIK Ö ZELLIKLERI I/0 Çıkışı (opsiyonel) Kuru kontak çıkışı (opsiyonel) 57 V – 500V AC. Besleme IP 54 bina dışı Çalışma sıcaklığı -40, +85 derecedir.


"SAYAÇ OTOMASYONU. SİSTEM ÇALIŞMA MİMARİSİ MCR102 GPRS Sayaç Okuma Modülleri CLİENT Modunda çalışacak olup istediğiniz zaman aralıklarında, bağlı bulundukları." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları