Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Uluslararası İlişkiler Alanındaki Çalışmalar 30 Kasım 2012 Çölleşme ile Mücadele Dairesi Başkanlığı.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Uluslararası İlişkiler Alanındaki Çalışmalar 30 Kasım 2012 Çölleşme ile Mücadele Dairesi Başkanlığı."— Sunum transkripti:

1 Uluslararası İlişkiler Alanındaki Çalışmalar 30 Kasım 2012 Çölleşme ile Mücadele Dairesi Başkanlığı

2 Sunumun Ana Başlıkları Tamamlanan Çalışmalar Devam Eden Çalışmalar Gelecekte Yapılacak Çalışmalar

3 1 - TAMAMLANAN ÇALIŞMALAR

4 Tamamlanan Çalışmalar UNFF 10 ülke raporlarının hazırlanması kapsamında bakanlığımız birimlerinden UNFF Bilim Kuruluna gelen bilgi notları incelenerek gerekli düzenlemeler yapıldı. UNFF10 Genel Müdürlüğümüz ülke görüşü hazırlandı. 2015-2016 dönemi güvenlik konseyi geçici üyeliğine ülkemizin adaylığımıza yönelik hazırlanması öngörülen internet sitesinde yer verilebilecek, ‘ÇEM Genel Müdürlüğü’nün Uluslararası İşbirliğindeki Rolü’ başlıklı bir bilgi notu gönderilmiştir.

5 “Çölleşme ile Mücadelede hatt-ı müdafaa yoktur, sath-ı müdafaa vardır; o satıh bütün dünyadır.”

6 Tamamlanan Çalışmalar 1416 Sayılı Ecnebi Memleketlere Gönderilecek Talebe Hakkında Kanun gereği, Kurumumuzun yetişmiş personel ihtiyacını karşılamak amacıyla yurt dışına resmi burslu statüde lisansüstü öğrenci gönderilmesi işlerinin takibi yapılmaktadır. Öğrenime başlayan öğrencilerin tanıtım fişleri dairemize gönderilmektedir.

7 Tamamlanan Çalışmalar 28-31 Mayıs 2012, Konya,“Kurak Alanlarda Küresel Değişimlere Dayanıklı Orman Ekosistemlerinin Oluşturulması” – Taslak "Ağaçlandırma Rehberi“ hazırlandı. 13-18 Haziran 2012 Ankara ve Konya'da "Çölleşme ile Mücadelede STK'ların Rolü“ – Çalıştay Raporu 1000 adet basıldı ve dağıtıldı. 26 – 28 Kasım 2012, Ankara-Konya, “Meteoroloji, Toz Taşınımı, Çölleşme ve Erozyonla Mücadele” Çalıştayı gerçekleştirildi.

8 Nijer Ulusal Ağaç Bayramı kapsamından 10 hektarlık bir alanda, ağaçlandırma alanı ve dostluk parkı kuruldu. İki kişiden oluşan bir teknik ekip Nijer / Niamey'e görevlendirildi.

9 Tamamlanan Çalışmalar 11 Ekim 2012, Gabon Heyeti ziyareti 28 Kasım 2012, Fas Heyeti ziyareti 29 Kasım 2012, Kazak Heyeti ziyareti

10 Tamamlanan Çalışmalar ÇEM İki İlişkiler Bilgi Notları, Bakanlık “Ülke Bilgi Notları” Modülüne işlendi ÇEM Teknik Personeli 18 gruba ayrılarak, ülkelerle ilgili bilgi dosyaları hazırlandı.

11 Tamamlanan Çalışmalar ÇEM Teknik Personeli 18 gruba ayrılarak, ülkelerle ilgili bilgi dosyaları hazırlandı. Sözkonusu bilgi dosyaları ışığında, ÇEM İkili İlişkiler Bilgi Notları güncellenecektir. Grup NoÜlkeler 1Fas, Cezayir 2Tunus, Libya 3Mısır, Sudan, Güney Sudan 4Senegal, Birkina Faso 5Moritanya, Mali 6Gambiya, Gana, Togo, Benin 7Nijer, Çad 8Eritre, Etopya, Cibuti 9Somali, Kenya 10Uganda, Ruvanda, Burundi, Tanzanya 11Zambiya, Mozambik, Madagaskar 12Güney Afrika 13İran, Azerbaycan, Gürcistan 14Kırgızistan, Tacikistan 15Özbekistan, Türkmenistan 16Kazakistan, Moğolistan 17Suriye, Irak, Lübnan, Ürdün 18Kuveyt, Umman, Katar, B. A. Emirlikleri, Yemen, S. Arabistan

12 2 - DEVAM EDEN ÇALIŞMALAR

13 Devam eden çalışmalar “Çölleşme ile Mücadele Ulusal Strateji” Belgesinin güncellenmesi çalışmaları sürmektedir. "Meteoroloji, Toz Taşınımı, Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Çalıştayı" Raporu hazırlanmaktadır.

14 Devam eden çalışmalar Dünya Ormancılar Birliğinin Kurulması işlerinin yürütülmesi konuda taslak bir tüzük hazırlamıştır. Tüzük nihai hale getirilecektir. Orman ve su işleri konularındaki faaliyetlerde teknik yardım ve işbirliği yapılmasına dair TİKA ile protokol hazırlanmış ve sürecin takibi için ABDİD’e gönderilmiştir. "Türkiye-UNDP Küresel Ortaklık” belgesi incelenerek Genel Müdürlüğümüz konuları eklenmiştir.

15 “Çölleşme denince akla, hemen kum tepeleri gelmektedir; oysa çölleşme, toprağın verimliliğini kaybetmesidir.”

16 3 – GELECEKTE YAPILACAK ÇALIŞMALAR

17 Gelecekte yapılacak çalışmalar "Kurak Bölgelerde Küresel Değişimlere Dayanıklı Arazilerin Restorasyonu Rehberi’ çalıştayı 27 Ocak -1 Şubat tarihlerinde Senegal-Dakar’da yapılacaktır. – Genel müdürlüğümüzce resmi süreç başlatılmış olup FAO ve TIKA ile gerekli resmi yazışmalar yapılmıştır. – TIKA tarafı uluslararası bir organizasyon firması vasıtası ile organizasyon işlerine başlamış ve Aralık ayında Senegal’e bir ziyaret düşünmektedir. – Genel Müdürlüğümüzden de bir kişinin kendilerine eşlik edebileceği ve Senegal’de resmi görüşmeler yapabileceği gündemimizdedir.

18 Gelecekte yapılacak çalışmalar Güncel gelişmeler ışığında, gelişmeler oldukça, İkili ve Bölgesel İlişkiler Bilgi Notları güncellenecektir. 18 Grubun hazırladığı bilgi dosyaları ışığında, Bilgi Notları güncellenecektir. Ürdün Eylem Planı ve Kırgızistan Eylem Planı hazırlanacaktır. Grup NoÜlkeler 1Fas, Cezayir 2Tunus, Libya 3Mısır, Sudan, Güney Sudan 4Senegal, Birkina Faso 5Moritanya, Mali 6Gambiya, Gana, Togo, Benin 7Nijer, Çad 8Eritre, Etopya, Cibuti 9Somali, Kenya 10Uganda, Ruvanda, Burundi, Tanzanya 11Zambiya, Mozambik, Madagaskar 12Güney Afrika 13İran, Azerbaycan, Gürcistan 14Kırgızistan, Tacikistan 15Özbekistan, Türkmenistan 16Kazakistan, Moğolistan 17Suriye, Irak, Lübnan, Ürdün 18Kuveyt, Umman, Katar, B. A. Emirlikleri, Yemen, S. Arabistan

19 Gelecekte yapılacak çalışmalar Senegal, Nijer, Suudi Arabistan, Mısır, Burkina Faso, vb ülkelerle ilişkiler geliştirilecektir.

20 Çölleşme ile Mücadele Dairesi Başkanlığı colda@ormansu.gov.tr


"Uluslararası İlişkiler Alanındaki Çalışmalar 30 Kasım 2012 Çölleşme ile Mücadele Dairesi Başkanlığı." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları