Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Masallardaki Görüş Açısı. Sanatta Görüş Açısı Sanatta bir kimsenin resim yada manzaraya baktığı görüş açısıdır. “Görüş açısını” belirlemek için bir fotoğrafa.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Masallardaki Görüş Açısı. Sanatta Görüş Açısı Sanatta bir kimsenin resim yada manzaraya baktığı görüş açısıdır. “Görüş açısını” belirlemek için bir fotoğrafa."— Sunum transkripti:

1 Masallardaki Görüş Açısı

2 Sanatta Görüş Açısı Sanatta bir kimsenin resim yada manzaraya baktığı görüş açısıdır. “Görüş açısını” belirlemek için bir fotoğrafa bakalım.

3 Ön plandaki yeşil ağacın arkasında ne vardır?

4 Fotoğrafta Yeni Açılar Bir hikayedeki görüş açısı fotoğraftaki açı gibidir. Bir fotoğraftaki farklı bir açı bize onun hakkında yeni bir düşünme yolu verir.

5 Edebiyatta Görüş Açısı Edebiyatta görüş açısı bir okurun hikayeyi ilişkilendirme açısıdır— genellikle hikayeyi anlatan kişi tarafından. Cendrillon’da, hikayeyi anlatan kişinin Cendrillon’un vaftiz annesi Nannin olduğunu biliyoruz.

6 Hikayeyi Anlatan Kişi Olayları ilişkilendiren bir karakterin olması hikayeyi daha kişisel yapar ve okuyucuyu hikayenin içine alır. Cendrillon’un vaftiz annesi olayları sadece kendi anlayışına göre görmektedir. Örneğin, Cendrillon’un düşüncelerini bilmemektedir, fakat Cendrillon’un hislerini O’nun hareket ve kelimelerinden söyleyebilmektedir.

7 Görüş Açısı Değiştiğinde Ne Olur? Hikayeyi cadı üvey anne Madame Prosperine, anlatsa ne olur? Hikayeyi Paul anlatsa ne olur?

8 Diğer Görüş Açısı Seçenekleri Hikayeyi her şeyi bilen dışarıdan biri anlatsa ne olurdu? Bu kişiye 3. anlatan şahıs denir. Peki hikayeyi anlatan kişi siz olsaydınız ne olurdu? Hikaye nasıl değişirdi? Bu kişiye 1. anlatan şahıs denir.

9 Siz Karar Verin! Hikayeyi başka biri anlatsaydı Cendrillon daha güzel bir masal olur muydu? Bunu okuyacağınız bir sonraki Cinderella masalını seçerken düşünün.


"Masallardaki Görüş Açısı. Sanatta Görüş Açısı Sanatta bir kimsenin resim yada manzaraya baktığı görüş açısıdır. “Görüş açısını” belirlemek için bir fotoğrafa." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları