Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ARTIK FARKINA VARIN ATIK DEĞİL KAYIP. Özellikle KAYIP diyorum çünkü ATIK ve ATIK YÖNETİMİ kelimelerinin kültürümüzde çağrıştırdığı değer kaynakları korunmuş.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ARTIK FARKINA VARIN ATIK DEĞİL KAYIP. Özellikle KAYIP diyorum çünkü ATIK ve ATIK YÖNETİMİ kelimelerinin kültürümüzde çağrıştırdığı değer kaynakları korunmuş."— Sunum transkripti:

1 ARTIK FARKINA VARIN ATIK DEĞİL KAYIP

2 Özellikle KAYIP diyorum çünkü ATIK ve ATIK YÖNETİMİ kelimelerinin kültürümüzde çağrıştırdığı değer kaynakları korunmuş temiz bir ülke hedefimizde konunun ve tüm yapılan özverili çalışmaların öneminin algılanmasında ve sahiplenilmesinde önemli bir yanlış eşleştirme olduğuna inandığım için. Bir saatin içindeki küçük bir dişli gibi her anın yanlış gösterilmesine neden olur

3 kayıp yönetiminin kapsamı sadece atık değil tüm yaşam ve üretim faaliyetleri olduğudur Nefes alıp vermemiz dahil Yapılan her faaliyetin bir çevresel etkisinin ve kaynak kullanımının olmasıdır Bu kaynaklar sadece maddi değil Emek, zaman vizyon kalite v.b. Tüm her şeydir.

4 Sanayide oluşan atıklar!!! incelendiğinde atıkların %90 a yakın bir kısmının Alternatif Ürün Alternatif Yakıt Alternatif Hammadde Olduğu görülecektir. Ürün, Yakıt, Hammadde bir bedel ödenerek alınıyor ise neden alternatiflerinin üzerine yüksek bedeller alınıyor? Aslında alınmıyor üretiminizin başlangıcında itibaren ürün/ara ürün haricinde oluşturduklarınıza atık olarak davrandığınız, atık olarak gördüğünüz için ve kurtulmak veya idari yaptırıma maruz kalmamak için siz bedel ödüyorsunuz.

5 Üreten için Atık; istenmeyendir Kayıp; Önlenmesi gerekendir Siz kayıplarınıza atık olarak davranırsanız neden herkes atık olarak davranmasın?

6 Siz değerini bilmezseniz değerini bilenlerin yönetimine tabi olursunuz. ATIK BİR DEĞER DEĞİLDİR HERKES BEDELİNİ ÖDEMEK ZORUNDADIR. Hazır kirleten öder kanunu da var.

7 KİRLETMİYORSUNUZ? Alternatif ürün Alternatif yakıt Alternatif Hammadde mi? ÜRETİYORSUNUZ


"ARTIK FARKINA VARIN ATIK DEĞİL KAYIP. Özellikle KAYIP diyorum çünkü ATIK ve ATIK YÖNETİMİ kelimelerinin kültürümüzde çağrıştırdığı değer kaynakları korunmuş." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları