Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ AKADEMİK GENEL KURULU

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ AKADEMİK GENEL KURULU"— Sunum transkripti:

1 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ AKADEMİK GENEL KURULU
KIRGIZİSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ TURİZM VE OTELCİLİK YÜKSEK OKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ AKADEMİK GENEL KURULU

2 TOPLANTI GÜNDEMİ Yüksekokul Eğitim-Öğretim Yılı akademik kadrosunun tanıtılması Eğitim-Öğretim Yılı ve 2012 Yaz dönemi çalışmalarının değerlendirilmesi Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi hazırlıkları ve planlamasının incelenmesi

3 2012 YILINDA YENİLENEN MİSYON VE VİZYONUMUZ
MİSYONUMUZ Türk Dünyası başta olmak üzere tüm dünyadaki turizm işletmelerine yönelik orta ve üst kademe yönetici adaylarını, uluslararası mesleki yeterlilik standartlarıyla donatılmış, Türklük bilincine ve evrensel kişiliğe sahip bireyler olarak yetiştirmektir. VİZYONUMUZ Turizm alanında eğitim veren kurumlar arasında mezun yeterlilikleri ile dünya çapında tanınan bir marka olmaktır.

4 SEYAHAT İŞLETMECİLİĞİ VE TURİZM REHBERLİĞİ BÖLÜMÜ 2012-2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI HEDEFLERİ
1-GENEL HEDEFLER Öğrencilerimize Türkiye’nin ve turizmde gelişmiş başka ülkelerin önde gelen tur operatörlerinde staj imkanı yaratmak Bilimsel çalışmalara ağırlık vererek yayın sayısını arttırmak Zorunlu eğitim gezisi programlarının tamamlanması Seyahat İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği Bölümü Mezunlar Toplantısının gerçekleştirilmesi Sektörel seminerler gerçekleştirmek 2-ÖĞRENCİLERE YÖNELİK HEDEFLER Güz yarıyılı başında yeni gelen öğrenciler için tanışma etkinliğinin düzenlenmesi. Hazırlık sınıfındaki öğrencilerimiz için, mesleği tanıtıcı ve motivasyonu arttırıcı söyleşilerin aylık olarak düzenlenmesi. Öğrencilerin birlik ve beraberliğini sağlayacak mesleki ve sportif yarışmaların düzenlenmesi. Çeşitli gezilerinin düzenlenmesi. 3-BİLİMSEL HEDEFLER Kırgızistan turizmine yönelik araştırma ve yayın faaliyetlerinin hızlandırılması. (3 Uluslararası, 2 ulusal yayın) Diğer ülkelerde bulunan turizm okulları ile ilişkilerin geliştirilmesi. Ulusal ve uluslararası kongrelere aktif katılımın teşvik edilmesi “Dünya ve Kırgızistan Turizm Coğrafyası” Kitabının yazılması 4-TANITIM HEDEFLERİ Yüksekokulumuzla ilgili tanıtım broşürleri ve cd’sinin hazırlanması. Lise düzeyinde mesleki turizm eğitimi veren liselerin ziyaret edilmesi ve üniversitemize davet edilmeleri Kırgızistan’da bulunan Yüksek Öğretim Düzeyindeki Eğitim Kurumlarının ziyaret edilmesi Kırgızistan turizmi ile ilgili olarak faaliyette bulunan meslek kuruluşları ile ilişkilerin sürdürülmesi Kırgızistan’da ve Türkiye’deki basın kuruluşlarında Yüksekokulu ve Üniversiteyi tanıtıcı haberin yayınlatılması

5 TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ 2012-2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI HEDEFLERİ
1-GENEL HEDEFLER Öğrencilerimize Avrupa ülkelerinde staj imkanı yaratmak. Dünyanın önde gelen turizm okulları ile öğrenci ve öğretim elemanı değişimi gibi konularda işbirliği yapmak. “Web Turizm Kırgızistan” projesini gerçekleştirmek Bilimsel çalışmalara ağırlık vererek yayın sayısını arttırmak Otel yöneticilerini seminerler vermek üzere yüksekokulumuza davet etmek Otel Yöneticiliği ve Önbüro alanında Halk Eğitim Kursları gerçekleştirmek Birinci sınıf öğrencilerine Bişkek’teki ve Issık Göldeki otellerin gezdirilmesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü Mezunlar Toplantısının gerçekleştirilmesi Kırgızistan’da Bulunan Lisans Düzeyindeki Turizm Okulları Öğrencilerinin Katılımıyla Düzenlenecek Olan “Öğrencilerin Bakış Açısıyla Lisans Düzeyindeki Turizm Eğitiminin Mevcut Durumu” konulu kongrenin gerçekleştirilmesi 2-ÖĞRENCİLERE YÖNELİK HEDEFLER Güz yarıyılı başında yeni gelen öğrenciler için tanışma etkinliğinin düzenlenmesi. Hazırlık sınıfındaki öğrencilerimiz için, mesleği tanıtıcı ve motivasyonu arttırıcı söyleşilerin aylık olarak düzenlenmesi. Öğrencilerin birlik ve beraberliğini sağlayacak mesleki ve sportif yarışmaların düzenlenmesi. Çeşitli gezilerinin düzenlenmesi. 3-BİLİMSEL HEDEFLER Kırgızistan turizmine yönelik araştırma ve yayın faaliyetlerinin hızlandırılması. (4 Uluslararası, 2 ulusal yayın) Diğer ülkelerde bulunan turizm okulları ile ilişkilerin geliştirilmesi. Ulusal ve uluslararası kongrelere aktif katılımın teşvik edilmesi “Kırgızistan’da Konaklama İşletmeciliği” kitabının yazılması 4-TANITIM HEDEFLERİ Yüksekokulumuzla ilgili tanıtım broşürleri ve cd’sinin hazırlanması. Lise düzeyinde mesleki turizm eğitimi veren liselerin ziyaret edilmesi ve üniversitemize davet edilmeleri Kırgızistan’da bulunan Yüksek Öğretim Düzeyindeki Eğitim Kurumlarının ziyaret edilmesi Kırgızistan turizmi ile ilgili olarak faaliyette bulunan meslek kuruluşları ile ilişkilerin sürdürülmesi Kırgızistan’da ve Türkiye’deki basın kuruluşlarında Yüksekokulu ve Üniversiteyi tanıtıcı haberin yayınlatılması

6 YİYECEK İÇECEK İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ 2012-2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI HEDEFLERİ
1-GENEL HEDEFLER Öğrencilerimize Rusya ve Kazakistan ülkelerinde staj imkanı yaratmak. Dünyanın önde gelen turizm okulları ile öğrenci ve öğretim elemanı değişimi gibi konularda işbirliği yapmak. “ Kırgız Mutfağı” projesini gerçekleştirmek Bilimsel çalışmalara ağırlık vererek yayın sayısını arttırmak Restoran yöneticilerini seminerler vermek üzere yüksekokulumuza davet etmek Restorancılık alanında Halk Eğitim Kursları gerçekleştirmek Birinci sınıf öğrencilerine Bişkek’teki önde gelen yiyecek içecek işletmelerini gezdirilmesi Yiyecekİçecek İşletmeciliği Bölümü Mezunlar Toplantısının gerçekleştirilmesi Kırgızistan’da Bulunan Lisans Düzeyindeki Turizm Okulları Öğrencilerinin Katılımıyla Düzenlenecek Olan “Öğrencilerin Bakış Açısıyla Lisans Düzeyindeki Turizm Eğitiminin Mevcut Durumu” konulu kongrenin gerçekleştirilmesi 2-ÖĞRENCİLERE YÖNELİK HEDEFLER Güz yarıyılı başında yeni gelen öğrenciler için tanışma etkinliğinin düzenlenmesi. Hazırlık sınıfındaki öğrencilerimiz için, mesleği tanıtıcı ve motivasyonu arttırıcı söyleşilerin aylık olarak düzenlenmesi. Öğrencilerin birlik ve beraberliğini sağlayacak mesleki ve sportif yarışmaların düzenlenmesi. Çeşitli gezilerinin düzenlenmesi. 3-BİLİMSEL HEDEFLER Kırgızistan turizmine yönelik araştırma ve yayın faaliyetlerinin hızlandırılması. (3 ulusal yayın) Diğer ülkelerde bulunan turizm okulları ile ilişkilerin geliştirilmesi. Ulusal ve uluslararası kongrelere aktif katılımın teşvik edilmesi. 4-TANITIM HEDEFLERİ Yüksekokulumuzla ilgili tanıtım broşürleri ve cd’sinin hazırlanması. Lise düzeyinde mesleki turizm eğitimi veren liselerin ziyaret edilmesi ve üniversitemize davet edilmeleri Kırgızistan’da bulunan Yüksek Öğretim Düzeyindeki Eğitim Kurumlarının ziyaret edilmesi Kırgızistan turizmi ile ilgili olarak faaliyette bulunan meslek kuruluşları ile ilişkilerin sürdürülmesi Kırgızistan’da basın kuruluşlarında Yüksekokulu ve Üniversiteyi tanıtıcı haberin yayınlatılması

7 1999-2000 Öğretim Yılında başlamış,
TARİHÇE KTMÜ Turizm ve Otelcilik Yüksek Okulu, 2 yıllık Meslek Yüksekokulu olarak faaliyetlerine Öğretim Yılında başlamış, Öğretim Yılında ise 4 yıllık lisans eğitimi veren Turizm ve Otelcilik Yüksek Okulu’na dönüştürülmüştür.

8 BÖLÜMLER ve ÖĞR.ELEMANLARI
1. TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ 1. Doç. Dr. Bilgehan GÜLCAN 2.Yrd. Doç. Dr. Kutay OKTAY 3. Öğr. Gör. Kımbat ASANOVA 4.Öğr. Gör. Narıngül MARGAZİYEVA 2. YİYECEK-İÇECEK İŞLETMECİLİĞİ 1. Öğr. Gör. Sapargül TURDUBEKOVA 2. Öğr. Gör. Gülmira SAMATOVA 3. Öğr. Gör. Dinara İSAKOVA 4. Öğr. Gör. Nadira TURGANBAYEVA 3. SEYAHAT İŞLETMECİLİĞİ VE TURİZM REHBERLİĞİ 1. Yrd. Doç. Dr. Fazıl ŞENOL 2. Öğr. Gör. Dr. Bakıt TURDUMAMBETOV 3. Öğr. Gör. Ernist CUMAGULOV 4. Öğr. Gör. Anipa SULAYMANKULOVA

9 YÜKSEKOKUL YÖNETİM KURULU
Doç. Dr. Bilgehan Gülcan BAŞKAN Prof. Dr. Muhsin HALİS ÜYE Prof. Dr. Cusup PİRİMBAEV Yrd.Doç. Dr. Kutay OKTAY Yrd. Doç. Dr. Fazıl SENOL

10 TAM ZAMANLI AKADEMİK VE İDARİ KADRO
ADI SOYADI GÖREVİ 1. Doç. Dr. Bilgehan GÜLCAN Yüksekokul Müdürü 2. Yrd. Doç. Dr. Kutay OKTAY Müdür Yrd. ,Tur. ve Otel İşl. Bölüm Başkanı 3. Yrd. Doç. Dr. Fazıl ŞENOL Seyahat İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği 4. Öğr. Gör. Sapargül TURDUBEKOVA Yiy. ve İçecek İşl. Bölüm Başkanı 5. Öğr. Gör. Ernist CUMAGULOV Sey. İşl. ve Turizm Rehberliği Bölüm Başkanı 6. Öğr. Gör. Nadira TURGANBAYEVA Yiyecek ve İçecek İşletmeciliği 7. Öğr. Gör. Gülmira SAMATOVA 8. Öğr. Gör. Dinara İSAKOVA 8. Öğr. Gör. Kımbat ASANOVA Turizm ve Otel İşletmeciliği 10. Öğr. Gör. Narıngül MARGAZİYEVA 11. Öğr. Gör. Dr. Bakıt TURDUMAMBETOV 12. Öğr. Gör. Anipa SULAYMANKULOVA 1. Taalaybek CUMABAYEV Yüksekokul Sekreteri 2. Gülzat SADIROVA Yönetici Sekreteri 3. Çınara ASANKULOVA Bölümler Sekreteri

11 GÜZ DÖNEMİ DERS YÜKLERİ 2012-2013
Öğretim Elemanı Ders Yükü Doç. Dr. Bilgehan GÜLCAN 9 Yrd. Doç. Dr. Fazıl ŞENOL 18 Yrd. Doç. Dr. Kutay OKTAY Öğr. Gör. Dr. Bakıt TURDUMAMBETOV 21 Öğr. Gör. Sapargül TURDUBEKOVA 19 Öğr. Gör. Ernist CUMAGULOV 17 Öğr. Gör. Nadira TURGANBAEVA 23 Öğr. Gör. Gülmira SAMATOVA 22 Öğr. Gör. Kımbat ASANOVA Öğr. Gör. Narıngül MARGAZİEVA 24 Öğr. Gör. Anipa SULAYMANKULOVA ORTALAMA 19,45

12 MEVCUT OĞRENCİ SAYILARI
BOLUMLER MEVCUT OĞRENCİ SAYILARI Hazırlık Lısans Genel Toplam Kız Erkek Toplam SEYAHAT İŞLETMECİLİĞİ VE TURİZM REHBERLİĞİ 12 6 18 48 32 80 98 TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ 7 25 71 50 121 146 YİYECEK-İÇECEK İŞLETMECİLİĞİ 19 83 36 119 144 TOPLAM 49 68 202 118 320 388

13 MEZUN SAYILARI 74 2010 - 2011 1 6 2 2011- 2012 22 25 18 TOPLAM 23 31
Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu olarak 285, Lisans eğitimi veren Yüksekokul olarak ise toplam 74 mezun verilmiştir ÖĞRETİM YILI YİYECEK VE İÇECEK İŞLETMECİLİĞİ TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ SEYAHAT İŞL. VE TURİZM REHBERLİĞİ 1 6 2 22 25 18 TOPLAM 23 31 20 GENEL TOPLAM 74

14 ÇOK KÜLTÜRLÜLÜK DÜZEYİ (Haziran 2012)
HAZIRLIK+ÖNLİSANS+LİSANS ( ) TÜRKİYE DİĞER ULKELER KIRGIZISTAN TOPLAM KTMÜ 492 142 3618 4252 TOYO 26 Byn:3 Erk:23 17 Byn:7 Erk:10 ÇİN 6 RUSYA 4 ÖZBEKİSTAN 3 KAZAKISTAN 2 AZERBAYCAN 1 TURKMENISTAN 1 345 Byn:241 Erk:104 388 Byn:251 Erk:137

15 ÖĞRETİM ORTAMI VE FİZİKSEL KAPASİTE
TEORİK DERSLER İÇİN DERSLİKLER VE KAPASİTE: Merkez bina 4. katta 120 öğrenci kapasiteli 4 adet derslik ve Sosyal Tesis Binası’nda toplam 80 öğrenci kapasiteli bir anfi.

16 ÖĞRETİM ORTAMI VE FİZİKSEL KAPASİTE
LABORATUVARLAR VE KAPASİTELERİ: Yiyecek içecek servis laboratuvarı (20 öğrenci) Mutfak laboratuvarı (15 öğrenci), Bilgisayar laboratuvarı (15 bilgisayar), Kat hizmetleri odası

17 ÖĞRETİM ORTAMI VE FİZİKSEL KAPASİTE
UYGULAMA ALANLARI VE KAPASİTESİ: Sorumluluğu yüksekokulumuza ait olan ve Cıngız Aytmatov Kampüsü’nde yer alan 3 katlı uygulama merkezi 3 adet misafir odası, 1 adet mutfak, 1 VIP restoran ve yardımcı bölümler

18 ÖĞRETİM ORTAMI VE FİZİKSEL KAPASİTE
YENİ TAHSİS VE EK KAPASİTE 2012 yılında yapılan Sosyal Tesisler Binası içerisinde Yüksekokulumuza tahsis edilen; 2 adet mutfak laboratuvarı (12+12), 1 adet servis laboratuvarı 1 adet bar laboratuvarı, 1 adet anfi ve 2 adet idari odamız tamamlanmaktadır. öğretim yılı güz döneminde bu binadaki anfimiz kullanılmaya başlanmıştır.

19 TERCİH EDİLİRLİK DÜZEYİ-2012
Bölüm Adı Toplam 1 Fınans ve Bankacılık 794 2 Isletme 708 3 İktisat 683 4 Bilgisayar Mühendisliği 567 5 Turizm ve Otel İşletmeciliği 530 6 Gazetecilik 461 7 Çin Dili ve Edeb. 428 8 Halkla İlişkiler ve Reklam 406 9 Sosyoloji 322 10 Türkolojı 304 11 Uyg.Matematık ve Enformatik 265 12 Kırgızca-Türkçe Mütercim Tercümanlık 257 13 Uluslar arası İlişkiler 246 14 Tarih 241 15 Radyo TV 238 16 Gıda Mühendisliği 221 17 Seyahat Acenteciliği ve Turizm Rehberliği 220 18 Psikolo.R. Ve Danışmanlık 205 19 Turkçe-Rusya Mütercim Terc. 187 20 Felsefe 174 21 Biyoloji 145 22 Çevre Mühendisliği  141 23 Yiyecek İçecek İşletmeciliği 133 24 İngiliz Dili Edebiyatı 132 25 Kimya Mühendisliği 123 26 Matematik 27 Kırgızca-İngilizce Mütercimlik 110 28 Rus Dili Edebiyatı 89 29 Bitki Koruma 83 30 İslam Bilimleri 73 31 Veterinerlik Fak 67 32 Din Bilimleri 64 33 Bahçe Bitkileri 47 PROGRAMLARA TOPLAM BAŞVURU SAYILARI SIRALAMASI 2012 ÖSYM verileri Kaynak:Öğrenci İşleri

20 TERCİH EDİLİRLİK DÜZEYİ-2012
Bölüm Adı Tercih 1 1 Fınans ve Bankacılık 256 2 Iktisat 234 3 Çin Dili ve Edeb. 163 4 Bilgisayar Mühendisliği 146 5 Uluslar arası İlişkiler 136 6 İşletme 128 7 Gazetecilik 103 8 Turizm ve Otel İşletmeciliği 100 9 Tarih 93 10 Türkolojı 72 11 Sosyoloji 49 12 Radyo TV 47 13 Halkla İliş. Ve Reklam 46 14 Gıda Mühendisliği 41 15 Kırgızca-Türkçe Mütercim Tercümanlık 37 16 Uyg.Matematik ve Enformatik 33 17 İngiliz Dili Edebiyatı 30 18 Kırgızca-İngilizce Mütercimlik 27 19 Seyahat Acenteciliği ve Turizm Rehberliği 26 20 Biyoloji 21 Rus Dili Edebiyatı 25 22 Psikolo.R. Ve Danışmanlık 23 Kimya Mühendisliği 24 Yiyecek İçecek İşletmeciliği İşletmeciliği Felsefe Turkçe-Rusya Mütercim Terc. Din Bilimleri 28 Veterinerlik Fak 29 Çevre Mühendisliği İslam Bilimleri 31 Matematik 32 Tarla Bitkileri Bitki Koruma 1.TERCİH OLARAK PROGRAMLARA BAŞVURU SIRALAMASI Kaynak: ÖSYM verileri

21 TERCİH EDİLİRLİK DÜZEYİ-2012
Bölüm Adı Tercih 1 Kontenjan  Tecih 1/Kontenjan 1 Fınans ve Bankacılık 256 40 100 2 Iktisat 234 30 3 Çin Dili ve Edeb. 163 37 4 Bilgisayar Mühendisliği 146 5 Uluslar arası İlişkiler 136 48 6 İşletme 128 60 7 Gazetecilik 103 8 Turizm ve Otel işletmeciliği 9 Tarih 93 38 10 Türkolojı 72 50 11 Sosyoloji 49 12 Radyo TV 47 25 13 Halkla İliş. Ve Reklam 46 14 Gıda Mühendisliği 41 15 İngiliz Dili Edebiyatı 16 Seyahat Acenteciliği ve Turizm Rehberliği 26 17 Psikolo.R. Ve Danışmanlık 18 Uyg.Matematik ve Enformatik 33 35 0,94 19 Rus Dili Edebiyatı 29 0,86 20 Kırgızca-Türkçe Mütercim Tercümanlık 45 0,82 21 Kimya Mühendisliği 0,66 22 Felsefe 0,57 23 Biyoloji 0,52 24 Din Bilimleri 0,48 Kırgızca-İngilizce Mütercimlik 27 0,45 Yiyecek İçecek İşletmeciliği İşletmeciliği Turkçe-Rusya Mütercim Terc. 0,40 28 Veterinerlik Fak 0,31 İslam Bilimleri 0,27 Çevre Mühendisliği 0,25 31 Matematik 0,23 32 Tarla Bitkileri 0,13 Bitki Koruma 0,10 Toplam: 362 836 0,43 PROGRAM KONTENJANLARINA 1.TERCİH OLARAK YERLEŞME DÜZEYİ Kaynak: ÖSYM verileri

22 ÖĞRETİMDE Bİlgİ TEKNOLOJİlerİ KULLANIMI
Halihazırda bilgi teknolojilerinin kullanılmadığı herhangi bir dersimiz bulunmamaktadır. 2012 yılında yenilenen 15 bilgisayarlık laboratuarımızda, yine 2012 yılında lisansları tekrar satın alınan ve tüm dünyada kullanılan mesleki yazılımlara bağlı 3 adet dersimiz yürütülmektedir (Amadeus, Fidelio Suit 8 ve Fidelio Materials Control). Bu derslerimizin program içindeki ağırlığı Güz döneminde 336 saat ve Bahar döneminde de 168 Saattir. 2012 Yılında İİBF binasındaki salon kullanılarak Uzaktan Eğitim Uygulamasına başlanmıştır. Programdaki karşılığı ile güz döneminde haftada 18 saat ve bahar döneminde de haftada 9 saat, bu uygulama ile verilmiştir. Birleştirilmiş sınıf uygulaması ile uzaktan eğitim ders saat toplamı yıl içinde 9 saat olmuştur

23 İŞ PİYASASI İLE İLİŞKİLER
Her üç bölümdeki 1. sınıf öğrencilerimiz için düzenli işyeri ve iş süreçleri öğrenme gezileri; Öğretim Yılında bu kapsamda Kırgızistan’da 5 otel 2 seyahat acentası ve 4 restoran gezisi yapılmıştır

24 İŞ PİYASASI İLE İLİŞKİLER
Sektördeki yönetici ve işverenlerin seminer vermek ve konuk hoca olarak ders vermek amacıyla davet edilmesi; Öğretim Yılında bu kapsamda 14 farklı konuk ders anlatmıştır

25 İŞ PİYASASI İLE İLİŞKİLER
Staj uygulamaları için Turizm İşletme sahipleri ve yöneticilerle görüşmeler; Öğretim Yılında bu kapsamda 8 otel sahibi ve yöneticisi ile 2 tur operatörü görüşmesi Türkiye ve Bişkek’te yapılmıştır.

26 İŞ PİYASASI İLE İLİŞKİLER
Düzenlediğimiz bazı yarışma ve organizasyonlarda iş piyasası liderleri ile kurulan davet ve sponsorluk ilişkileri;

27 İŞ PİYASASI İLE İLİŞKİLER
Talep doğrultusunda kurumsal eğitim ve danışmanlık hizmeti verilmesi. Bu kapsamda bazı işletmelerden örnekler; KATO-KIRGIZ TUR OPERATÖRLERİ BİRLİĞİ KIRGIZİSTAN BARMENLER BİRLİĞİ MANCILI ATA TURİZM İŞLETMELERİ BİRLİĞİ HOLİDAY HOTEL JANNAT HOTEL PARK HOTEL ALTIN KAZINA RESTORAN YOLKİ POLKİ RESTORAN VOSTOK ZAPAD RESTORAN PROMZONE EĞLENCE MERKEZİ RADUGA ISSIK GÖL GALUBOY ISSIK GÖL

28 YAYGIN EĞİTİM FAALİYETLERİ
Kırgızistan Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı onaylı halka açık eğitim programları ile 2000 yılından bu yana toplam 683 kişiye sertifika verilmiştir. Eğitim alanları; Yiyecek İçecek Servisi Önbüro Otel Yöneticiliği Kat Hizmetleri Mutfak Bar

29 ÖĞRETİMDE STAJ UYGULAMALARI
Yüksek Okul öğrencileri 1.sınıftan başlayarak, yaz stajlarını Kırgızistan ve Türkiye’nin seçkin turizm işletmelerinde yapmaktadırlar. 2012 yılından itibaren Seyahat İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği bölümü için Türkiye’deki tur operatörlerinde staj uygulamasına da başlanmıştır

30 ÖĞRETİMDE STAJ UYGULAMALARI
  TÜRKİYE’DEKİ STAJ İŞLETMELERİ 2008 2009 2010 2011 2012 TOP. Club Hotel Zigana Kemer 9 - Ela Quality Resort Hotel Belek 10 Hotel Sillyum Golf Belek 5 Calista Luxury Resort Belek 8 18 90 41 20 177 Lykia World Ölüdeniz Fethiye 11 13 6 59 Lykia World Antalya Manavgat 12 36 Vogue Hotel Avangarde Kemer 19 Iber Hotel Palm Garden Manavgat Club Hotel Nena Manavgat 15 Iber Hotel Serra Palace Manavgat Fantasia Hotel Deluxe Kemer Pegas Tur Antalya 28 Sueno Golf Resort Belek Sherwood Dreams Resort Belek 4 Sherwood Breezers Antalya 3 Sherwood Sensimar Belek TOPLAM 43 55 133 108 78 417 Yurt dışı staj öğrencilerinin ve koordinatör hocaların tüm giderleri öğrenci kabul eden işletmeler tarafından karşılanmakta olup, üniversitemize herhangi bir maliyeti olmamaktadır.

31 ÖĞRETİM PROGRAMI İDEAL BİR ÖĞRETİM PROGRAMI GRAFİĞİ
Alan Ortak ve Zorunlu derslerin son yıllara doğru azaldığı ve uzmanlık derslerinin son yıllara doğru arttığı yapı

32 ÖĞRETİM PROGRAMI MEVCUT ÖĞRETİM PROGRAM GRAFİĞİ BÖLÜMLER
PROGRAM DERS SAYILARI DAĞILIMI PROGRAM DERS SAATLERİ DAĞILIMI ALAN ORTAK + ZORUNLU UZMANLIK TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ YİYECEK İÇECEK İŞLETMECİLİĞİ SEYAHAT İŞL. VE TURİZM REHBERLİĞİ MEVCUT ÖĞRETİM PROGRAM GRAFİĞİ

33 2012 YILINDA YENİLENEN VE ONAY BEKLENEN ÖĞRETİM PROGRAMI
BÖLÜMLER PROGRAM DERS SAYILARI DAĞILIMI PROGRAM DERS SAATLERİ DAĞILIMI ALAN ORTAK + ZORUNLU UZMANLIK TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ YİYECEK İÇECEK İŞLETMECİLİĞİ SEYAHAT İŞL. VE TURİZM REHBERLİĞİ Program çalışması 15 Ekim 2011 23 Ocak 2012 arası, 3 ay. Onay beklemektedir

34 ÖĞRENCİ VELİLERİ İLE İLİŞKİLER
Yüksekokulumuzda 2012 yılından itibaren öğrenci velileri ile görüşmelerin düzenli biçimde yapılmasına karar verilmiştir. Bu kapsamda 1.sınıfa başlayan öğrencilere ve velilerine “Hoş geldiniz” töreni ve yurt dışı stajına gidecek öğrenci velileri ile “Bilgilendirme Toplantısı” yapılmış, bu uygulamanın rutin hale getirilmesi planlanmıştır.

35 YABANCI ÖĞRENCİLER İLE İLİŞKİLER
Yüksekokulumuzda 2012 yılından itibaren yabancı öğrenciler ile sene başı ve sene sonu olmak üzere iki kez görüşmelerin düzenli biçimde yapılmasına karar verilmiş gerçekleştirilmiştir. 2012 yılından itibaren yüksekokulumuzu kazanıp henüz hazırlık okuyan öğrencilerle de periyodik görüşmelere başlanmıştır. Bu kapsamda 2012 yılında hazırlık sınıfına 9 ziyaret gerçekleştirilmiştir.

36 SOSYAL yardIm ve dayanIşma FAALİYETLERi
Yüksekokulumuzda bu başlıktaki faaliyetler düzenli olarak yapılmaktadır yılı içinde, finansmanı öğrenciler, TOYO personeli ve sponsorlar tarafından sağlanan biçimde Çocuk Esirgeme Yurdu, Özürlü Çocuklar Esirgeme Yurduna ve Yaşlılar Yurdu ziyaretleri yapılmıştır

37 MEDYADA YÜKSEKOKULUMUZ
2012 yılı içinde yüksekokulumuz, gerçekleştirdiği faaliyetleriyle yazılı medyada toplam 4 kez ve 15 sayfalık yer almıştır. Önde gelen iş dünyası yayın organı “Delovoy Sobesednik”te 4 sayfa ve Otelcilik ve Yiyecek İçecek sektörünün en önemli yayın organı olan “Hotel Restaurant Catering Kyrgyzstan-HORECA” dergisinde toplam 11 sayfa.

38 REKTÖRLÜK ÇALIŞMALARINA KATKILAR
1. Üniversitemiz açılış töreni organizasyonu 2. Mütevelli Heyet ağırlama ve gezi hizmetleri 3. Rektörlük misafirlerinin ağırlama ve gezi hizmetleri 4. Yemekhane menü planlama kalite geliştirme hizmetleri 5. Çalışma komisyonlarına katkılar 6. Rektörlük ve diğer akademik birimler tarafından düzenlenen Kongre/Sempozyumlarda Konaklama, Ağırlama ve Gezi Hizmetleri

39 REKTÖRLÜK ÇALIŞMALARINA KATKILAR
Adı ve Soyadı PROJE, KOMISYON, KURUL ve ÇALIŞMA GRUPLARI GÖREVI Doç. Dr. Bilgehan GÜLCAN NİGEP-Nitelikli İşgücü Geliştirme Projesi Genel Koordinatör KTMÜSEM-Sürekli Eğitim Merkezi Müdür KTMÜ Teknopark Çalışma Grubu Üye Kırgızistan'ın Ekonomik ve Sosyal Kalkınması Çalışma Grubu Kantin-Kafeterya Yönetim Kurulu KTMÜ Akademik Değerlendirme ve Kalite Geliştirme Kurulu Bologna Eşgüdüm Komisyonu KTMÜ (Ulusal) Yeterlilikler Komisyonu İç Değerlendirme ve Gözetim Komisyonu KTMÜ Lojmanlar Yürütme Kurulu Yrd. Doç. Dr. Kutay OKTAY Kantin-Kafeterya Satın Alma Komisyonu Başkan Koordinatör Muayene ve Kabul Komisyonu Öğrenci, Akademik ve İdari Personel Bilgilendirme, Yönlendirme ve Motivasyon Komisyonu

40 Toplam Yayın Sayısı: 7 YAYIN SAYILARI 2011-2012
Ulusal Yayın Sayısı; 3 (makale) Uluslararası Yayın Sayısı; 4 (3 bildiri, 1 makale)

41 RAKAMLARLA TURİZM VE OTELCİLİK YÜKSEKOKULU (Ekim 2012)
Lisans öğrencilerimizin sayısı 388 Tam Zamanlı Öğretim Elemanlarımızın sayısı 12 Tam Zamanlı Öğretim Elemanı Başına Düşen Öğrenci Sayısı 32 Tam Zamanlı Akademik Personel Yaş Ortalaması 37,33

42 RAKAMLARLA TURİZM VE OTELCİLİK YÜKSEKOKULU (Ekim 2012)
Üniversitemizdeki Tam Zamanlı Öğretim Elemanlarının % 3,32’ si bizim kadromuzda Üniversitemizdeki lisans öğrencilerin % 10,00’ u bizim öğrencimiz Üniversitemizdeki Yurtdışından gelen (Türkiye Hariç) öğrencilerin %12’ si bizim öğrencimiz Üniversitemizdeki Yurtdışından gelen (Türkiye + Diğer) öğrencilerin % 7’ si bizim öğrencimiz

43 RAKAMLARLA TURİZM VE OTELCİLİK YÜKSEKOKULU
Öğrenci Başına Maliyet $ 2651,54 Bu rakam; AKADEMİK BİRİMLER İÇİNDE EN DÜŞÜK BİRİM MALİYET’dir.

44 TARAF OLDUĞUMUZ ve devam eden ULUSLAR ARASI PROJELER
1.İsviçre Helvetas İşbirliği Derneği ile “Kırsal Bölgelerde Otelcilik ve Restorancılık Alanında Mesleki Eğitim” (T-STAR- Projesi) 2.Finansmanı Norwegian Centre for International Cooperation in Education tarafından sağlanan “Education in the Field of Innovation Sustainable Tourism İn Kyrgyzstan, Georgia and Norway” Projesi

45 YÜKSEKOKULUMUZDA OLUŞTURULAN KOMİSYONLAR
1. Program ve İnsan Kaynakları Geliştirme 2. Sosyal İlişkiler ve Yardım 3. Staj 4. Mezuniyet ve Tez 5. Kalite Geliştirme 6. Dış İlişkiler ve Aile 7. Sınav Koordinasyon 8. Yayın

46 YENİ STAJ YÖNERGESİ VE STANDART TUR PROGRAMI
Yüksekokulumuzda öğrencilerimizin staj çalışmalarının daha verimli geçebilmesi ve stajda karşılaşılan soruların en aza indirgenebilmesi amacıyla yeni bir staj yönergesi oluşturularak üniversitemiz senatosuna sunulmuştur. Bu staj yönergesi kapsamına koyulan Seyahat Acentacılığı ve Turizm Rehberliği Bölümü için geliştirilen standart tur programı, KC Kültür ve Turizm Bakanlığı için de bir standart olarak önerilecektir. Ayrıca KC Kültür ve Turizm Bakanlığının Turizm Rehberliği kursları için zorunlu derslerin üniversitemiz tarafından verilmesinin teklif edilmesi gündemimizdedir. BİRİNCİ TUR – KUZEY KIRGIZİSTAN (5 GÜN)

47 YENİ STAJ YÖNERGESİ VE STANDART TUR PROGRAMI
İKİNCİ TUR – GÜNEY KIRGIZİSTAN(5 GÜN)

48 YENİ STAJ YÖNERGESİ VE STANDART TUR PROGRAMI
ÜÇÜNCÜ TUR – İPEK YOLU KIRGIZİSTAN (4 GÜN)

49 YARZİM (Yarı Zamanlı İstihdam Merkezi)
Üniversitemizin Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu bünyesinde YARZİM (Yarı Zamanlı İstihdam Merkezi) faaliyete başlamıştır. YARZİM Hizmet/Faaliyet Alanları Ücret (saat başı) Servis hizmetleri 50 som * Mutfak yardımcı hizmetleri Fuar ve Stand hosteslik hizmetleri Tur Rehberliği ve transfer hizmetleri Temizlik hizmetleri Çocuk bakım hizmetleri * 8 saati aşan çalışmalarda, fazladan her saat için + 30 som (80 com) ödenecektit.

50 PLANLAMAKTA OLDUĞUMUZ PROJELERİMİZ
Öğretim Yılında Başlanabilecek Projeler: 1.“Web Turizm Kırgızistan” Projesi 2.“Haftanın Menüsü” Adlı TV Programı Projesi 3.“Kırgız Mutfağı” adlı çok yazarlı kitap

51 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI FAALİYET PLANI
Ekim 2012 Yüksekokul Öğrencileri ile Tanışma Çayı Stajdan Dönen Öğrenciler İçin Hoş Geldiniz Töreni Kitlesel Yiyecek Üretimi, Şarapçılık dersi alan öğrencilere mesleği tanıtmak amacıyla iş gezileri düzenlenmesi Bişkek’teki bir otel yöneticisinin seminer vermek üzere yüksekokulumuza davet edilmesi Birinci Sınıflar İçin “Turizme Hoş geldin” Töreninin Düzenlenmesi Hyatt Regency İnsan Kaynakları Müdürlüğü tarafından verilecek “Hyatt Otellerinde İş Olanakları” Konulu Seminer

52 Kasım 2012 Hazırlık Sınıfı Öğrencilerine mesleği tanıtmak ve motivasyonlarını sağlamak amacıyla Yüksekokul Akademik personelince “Turizm ve Otelcilik” konulu seminerlerin düzenlenmesi Önbüro, Kat hizmetleri ve Otel Yöneticiliği alanındaki kurslar için yeniden lisans alınması Halk Eğitim Kursları (Otel Yöneticiliği) Bişkek’teki bir restoran yöneticisinin seminer vermek üzere yüksekokulumuza davet edilmesi Seyahat İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği 2. sınıf öğrencilerine "Burana, Taş Rabat" eğitim gezisi (4 günlük) Bişkek’teki bir Seyahat Acentası yöneticisinin seminer vermek üzere yüksekokulumuza davet edilmesi

53 ARALIK 2012 Bişkek’teki bir seyahat acentası yöneticisinin seminer vermek üzere yüksekokulumuza davet edilmesi Ala-Archa ve Ata Beyit gezisi (1 gün) Bişkek’teki bir aşçı-başı master-class vermek üzere yüksekokulumuza davet edilmesi Hazırlık Sınıfı Öğrencilerine mesleği tanıtmak ve motivasyonlarını sağlamak amacıyla Yüksekokul Akademik personelince “Turizm ve Otelcilik” konulu seminerlerin düzenlenmesi Kırgızistan’daki Turizm İşletmelerine yeni yıl kutlama kartlarının gönderilmesi Bişkek’teki bir otel yöneticisinin seminer vermek üzere yüksekokulumuza davet edilmesi

54 Ocak 2013 Hazırlık Sınıfı Öğrencilerine mesleği tanıtmak ve motivasyonlarını sağlamak amacıyla Yüksekokul Akademik personelince “Turizm ve Otelcilik” konulu seminerlerin düzenlenmesi Turizm ve Otel İşletmeciliği, Yiyecek İçecek İşletmeciliği ve Seyahat İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği öğrencilerinin Hyatt Regency, Jannat Hotel, Golden Dragon Hotel, Park Hotel, Sayakat Hotel, Silk Road otellerini gezdirilmesi. Türkiye’deki İşletmeler ile staj görüşmeleri ve Türkiye’ye staja gidecek olan öğrencilerin sektör temsilcileri ile buluşturulması

55 Şubat 2013 Bişkek’teki bir otel yöneticisinin seminer vermek üzere yüksekokulumuza davet edilmesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü öğrencilerinin Bişkek’teki küçük otellerin ve Guest House’ların gezdirilmesi. Hazırlık Sınıfı Öğrencilerine mesleği tanıtmak ve motivasyonlarını sağlamak amacıyla Yüksekokul Akademik personelince “Turizm ve Otelcilik” konulu seminerlerin düzenlenmesi Yiyecek İçecek İşletmeciliği Bölümü öğrencilerinin Bişkek’teki meşhur restoranların gezdirilmesi Bişkek’teki bir acenta yöneticisinin seminer vermek üzere yüksekokulumuza davet edilmesi Bişkek’teki bir restoran yöneticisinin seminer vermek üzere yüksekokulumuza davet edilmesi

56 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlamaları
2013 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlamaları Hazırlık Sınıfı Öğrencilerine mesleği tanıtmak ve motivasyonlarını sağlamak amacıyla Yüksekokul Akademik personelince “Turizm ve Otelcilik” konulu seminerlerin düzenlenmesi Yiyecek İçecek İşletmeciliği Bölümü Akademik personelince ve Horeca ile Toplantısı Nevruz Etkinliklerine Katılım Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu Mezunları Toplantısı

57 1 sınıf öğrencilerine “Issık Ata” eğitim gezisi
Nisan 2013 Almata Gezisi Turizm Haftası Etkinlikleri kapsamında Türkiye’yi tanıtıcı Sergi Düzenlenmesi (T.C. Bişkek Büyükelçiliği Turizm Ataşeliği İle Ortak Düzenlenecek) Kırgızistan’da Bulunan Lisans Düzeyindeki Turizm Okulları Öğrencilerinin Katılımıyla Düzenlenecek Olan “Öğrencilerin Bakış Açısıyla Lisans Düzeyindeki Turizm Eğitiminin Mevcut Durumu” konulu panel 1 sınıf öğrencilerine “Issık Ata” eğitim gezisi Kırgızistan’daki İşletmeler ile staj görüşmeleri Hazırlık Sınıfı Öğrencilerine mesleği tanıtmak ve motivasyonlarını sağlamak amacıyla Yüksekokul Akademik personelince “Turizm ve Otelcilik” konulu seminerlerin düzenlenmesi

58 1 sınıf öğrencilerine “Issık Göl” eğitim gezisi (5 günlük)
Mayıs 2013 Türkiye’ye staja gidecek olan öğrencilere ve ailelerine yönelik olarak verilecek olan “Staj, Staj Yeri ve Türkiye” konulu seminer Bişkek’teki bir acenta yöneticisinin seminer vermek üzere yüksekokulumuza davet edilmesi 2 sınıf öğrencilerine "Sarı Çelek, Arstanbap, Osh" eğitim gezisi (5 günlük) 1 sınıf öğrencilerine “Issık Göl” eğitim gezisi (5 günlük) Bahar Dönemi Sonu Mezuniyet Kutlaması Hazırlık Sınıfı Öğrencilerine mesleği tanıtmak ve motivasyonlarını sağlamak amacıyla Yüksekokul Akademik personelince “Turizm ve Otelcilik” konulu seminerlerin düzenlenmesi

59 Halk Eğitim Kursları (Yiyecek-İçecek Servisi)
Haziran 2013 Eğitim ve Öğretim yılında mezun verecek olan Yüksekokul öğrencilerine yönelik “Mezuniyet Balosu ve 2013 yılı Mezuniyet Yıllığının” çıkarılması Halk Eğitim Kursları (Yiyecek-İçecek Servisi) Halk Eğitim Kursları (Mutfak) Halk Eğitim Kursları (Barmen) Halk Eğitim Kursları (Önbüro) Halk Eğitim Kursları (Kat hizmetleri) Temmuz 2013 Öğretim elemanlarının staj organizasyonu

60 KURUMSAL İHTİYAÇLARIMIZ
FİZİKSEL İHTİYAÇLAR: Yüksekokulumuz koridorunun kurumsal kimliğimizi yansıtacak biçimde düzenlenmesi için panolar ve koridor başına bir kapı, Orta vadede dağınık (villa, uzaktan eğitim salonu, İletişim, sosyal tesisler, merkez bina, uygulama oteli) ve sıkışık öğretimimizi ortadan kaldıracak yeni yapılan binalarda kat tahsisi İNSAN KAYNAĞI İHTİYACI: Uygulamalı dersler, aşılması muhtemel uygulama oteli ve Rektörlük faaliyetlerimizde yardımcı olarak 1 adet uzman, Başta Yüksekokulumuz ve ikinci olarak Kırgızistan’daki turizm alanında eksik durumdaki öğretim üyesi ihtiyacını gidermeye aday olacak ve her bölüm için 1 adet olmak üzere 3 adet Araştırma Görevlisi

61 TEŞEKKÜRLER


"EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ AKADEMİK GENEL KURULU" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları