Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Çocukların ev hayvanlarına ve sürüden ayrılmış hayvanlara bakış açısı The Grammare Junion School Sınıf 6B.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Çocukların ev hayvanlarına ve sürüden ayrılmış hayvanlara bakış açısı The Grammare Junion School Sınıf 6B."— Sunum transkripti:

1 Çocukların ev hayvanlarına ve sürüden ayrılmış hayvanlara bakış açısı The Grammare Junion School Sınıf 6B

2 Çocukların ev hayvanlarına ve sürüden ayrılmış hayvanlara bakış açısının ne olduğunu merak etmiştik. Bunun için kaç çocuğun hayvanı olduğunu ve kimlerin hayvan beslediğini öğrenmek istedik. Ayrıca, en sevdiğimiz hayvanların kimler olduğunu bulmak istedik. Araştırma sorumuz şuydu: “Çocuklar hayvanlara nasıl davranır?” Çocukların hayvanlara karşı iyi davrandığını ve onlara iyi baktığını ümit ediyorduk.

3 Yöntem Çocukların ev hayvanlarına ve sürüden ayrılmış hayvanlara bakış açısının ne olduğunu merak ettik. Önce projeye bir isim bulmaya çalıştık ve bunun için her Cuma değişik anket soruları sormak için bir araya geldik. Anketin son halini kişilerin “evet” veya “hayır” diyeceği şekilde düzenledik. Çoğu zaman cevaplar “katılıyorum”, “katılmıyorum”, “hiç katılmıyorum” veya “kesinlikle katılmıyorum” şeklindedir. Kimi zaman başka seçenekler sunulur. Biz, 5. sınıf ve 6. sınıf çocuklarına bizim hazırladığımız anketi verdik. Ankette bilmedikleri bir kelime varsa soru sorabileceklerdi. Anketin üstüne isim yazmamalarını söyledik. Toplam 83 çocuk anketi tamamladı. Anketleri topladık ve sınıf olarak küçük gruplar halinde tüm cevapları düzenledik. Bilgisayar danışmanımız sonuçları grafiğe aktarmamız için bize yardımcı oldu. Ayrıca diğer iki sınıftan birkaç öğrenci ile mülakat yaptık.

4 Bulgular

5 Soru 1: En sevdiğin hayvan nedir?

6 Soru 2: Ev hayvanınız var mı?

7 Soru 3: Hayvanınız varsa ona kim bakar?

8 Soru 4: Hayvanlara iyi davranmalıyız

9 Soru 5: Yaralı hayvanlara yardımcı olmalıyız

10 Soru 6: Köpekler kendi başlarına sokaklarda dolaşabilmelidir

11 Soru 7: Köpek havlamaları rahatsız edicidir

12 Soru 8: Hayvanların hakları olmalıdır

13 Soru 9: Hayvanları rahatsız etmek yanlıştır

14 Ev hayvanları dışarıda değil ev içinde tutulmalıdır

15 Soru 11: Hayvanları çiğnemek yanlıştır

16 Soru 12: Köpekler “işlerini” sokaklara ve kaldırımlara yapmamalıdır.

17 Soru 13: Köpeğiniz olsa onu bir zincirle bağlar mıydınız?

18  Pek çok çocuğun en sevdiği ev hayvanı köpektir. Pek çok 5. sınıf ve 6. sınıf öğrencisinin hayvanları var ve bu hayvanların bakımını onlar yapar. Pek çoğu hayvanlara iyi davranıldığı konusuna katılıyor ve yaralanmış hayvanlara iyi davranmamız gerektiğini, hayvanlara kötü davranmanın yanlış olduğunu ve hayvan haklarının olması gerektiğini düşünüyorlar. Çocukların pek çoğu köpeklerin sokakta başıboş dolaşmaması gerektiğini söyledi. İlginçtir, çocuklar köpeklerin havlamasından rahatsızlık duymuyormuş! Hayvanların içeride mi yoksa dışarıda mı tutulması gerektiği konusunda ise değişik görüşler var. Hemen herkes hayvanların arabalar tarafından ezilmesinin çok kötü olduğunu söyledi. Hayvanların sokakları ve kaldırımları “kirlettiği” sorulduğunda ise pek çok çocuk buna katılmadı ya da bu konu ile ilgili bir şey düşünmediğini söyledi. Yapılan anket sonuçlarına göre pek çok çocuk köpeğini zincirle bağlamıyor.  Yapılan mülakatlar da benzer sonuçlar verdi. Burada, çocukların hayvanlar hakkında ne hissettiğini ortaya çıkardık. Çocuklar hayvanları öldüğü zaman çok üzülüyor ve onları gömmek istiyor. Ankette yaralanmış bir hayvana nasıl yardım etmek isterdiniz diye sorduğumuzda bunu nasıl yapacaklarını anlamak istedik. Yapılan mülakatlarda yaralı hayvanları veterinere götürmek istediklerini öğrendik. Çocuklara göre yaralı hayvanlar yol kenarlarında bırakılmamalı; Belediyeler onları almalı. Son olarak, mülakatlarda hayvanı olmayan çocukların hayvanı olmamasının nedeninin ailelerin buna izin vermedikleri ortaya çıktı.

19 Topladığımız pek çok veri bizim için sürpriz olmadı. Aslında tahmin ettiğimiz sonuçlara ulaştık. Çocuklar hayvanlara iyi davranır; onları sever ve onlara bakar. Buna ek olarak, çocuklar köpekler havladığı zaman bundan rahatsızlık duymaz. Çocukların köpeklerin kaldırımları kirletip kirletmedikleri ile ilgili belirgin bir fikirleri yok.

20 Projemiz küçük ve bulgularımız tahmin ettiğimiz gibi olsa da araştırma yapma konusunda ve bunun bize getirileri konusunda çok şey öğrendik. Çocukların hayvanlara ve sürüden ayrılmış hayvanlara karşı tutumlarının nasıl olduğunu ortaya çıkarmak ve onların hayvanlara iyi davrandığını ve hayvanları sevdiklerini öğrenmek çok ilginçti. Bu projeyi baştan yapmamız gerekseydi birkaç şeyi değiştirirdik. her şeyden önce anketteki bazı soruların çok açık olmadığı bazı soruların bir defada cevaplandırılamayacağını öğrendik. Ayrıca, mülakatların çok zaman aldığını ve sadece mülakat yapmak değil ayrıca bunları çözümlemenin ve analizini yapmanın çok vakit aldığını öğrendik. O yüzden mülakat işine daha fazla zaman ayırabilirdik. Ayrıca, daha küçük sınıflardaki çocukların bu konuda ne düşündüğünü öğrenmek iyi olurdu.


"Çocukların ev hayvanlarına ve sürüden ayrılmış hayvanlara bakış açısı The Grammare Junion School Sınıf 6B." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları