Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

EHLİBEYT.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "EHLİBEYT."— Sunum transkripti:

1 EHLİBEYT

2 Ehl-i beyt nedir? Ehl-i Beyt, Hz. Rasûlullah (s.a.v) Efendimizin ailesi ve evlâtlarıdır. Mü’minlerin anneleri, Hz. Fatıma, Hz. Ali, Hz. Hasan ve Hz. Hüseyin (r.anhüm), Ehl-i Beytin şerefli ferdleridir.( Râzî, Tefsir-i Kebir, XXV, 181)

3 Ehli Beyt Kimlerden Oluşur
Sevgili Peygamberimiz Muhammed aleyhisselâmın bütün âile fertlerine Ehlibeyt denir. Mübârek zevceleri, çocukları, kızı hazret-i Fâtıma ile hazret-i Ali ve bunların mübârek evlâdları olan hazret-i Hasen ve hazret-i Hüseyn'den kıyâmete kadar gelecek nesilleri.

4 Allah'ü Teâlâ Kur'ân-ı kerîmde meâlen buyuruyor ki: Ey Habîbimin ehl-i beyti! Allah'ü teâlâ, sizin günâhtan uzak olmanızı istiyor. (Ahzâb sûresi: 33)

5 Ehl-i beytim, Nûh'un (aleyhisselâm) gemisi gibidir
Ehl-i beytim, Nûh'un (aleyhisselâm) gemisi gibidir. Binen kurtulur, binmeyen boğulur. (Hadîs-i şerîf-Câmi-us-Sagîr-Müstedrek)

6 Sırat köprüsünden ayakları kaymadan geçenler, ehl-i beytimi ve eshâbımı çok sevenlerdir. (Hadîs-i şerîf-Resâil-i İbn-i Âbidîn)

7

8 Zâhir ve bâtın ilimlerinde yâni kalb ilimlerinde büyük âlim olan babam, her zaman ehl-i beyti sevmeği tavsiye ve teşvik ederdi. Bu sevginin, son nefeste îmânla gitmeye çok yardımı vardır derdi.

9 Ehl-i beytin sevgisi, Ehl-i sünnetin sermâyesidir
Ehl-i beytin sevgisi, Ehl-i sünnetin sermâyesidir. Âhiret kazançlarını hep bu sermâye getirecektir.

10 (İmâm-ı Rabbânî) İlâhi
(İmâm-ı Rabbânî) İlâhi! Fâtımâ evlâdı hâtırına, Son sözüm kelime-i tevhîd ola, Eğer bu duâmı edersen red ya kabûl, Sarıldım Ehl-i Beyt-i Nebî eteğine.

11

12 Allahu Teâlâ’yı seven kimse, elbette O’nun sevdiklerini de sever
Allahu Teâlâ’yı seven kimse, elbette O’nun sevdiklerini de sever. Önce Allah’ın Habibi Hz. Rasûlullah’ı (s.a.v) sever. Sonra ona ait olan, ondan sayılan, onunla anılan her şeyi sever. Sevmesi de gerekir. Bunların başında Ehl-i Beyt gelir.

13

14 . Rasûlullah (s.a.v) Efendimizin şerefli nesebi Hz. Hasan ve Hz. Hüseyin vasıtasıyla devam ettiği için, onların kıyamete kadar gelecek olan evlâtları da Ehl-i Beyt’in birer parçasıdır Onları sevmek her mü’minin vazifesidir.

15 Bu sevgi çok şerefli ve gereklidir
Bu sevgi çok şerefli ve gereklidir. Kalbinde azıcık Ehl-i Beyt sevgisi bulunmayan kimse, Hz. Rasûlullah’ın sevgisinde yalancıdır.

16 Mü’minlerin anneleri, Hz. Fatıma, Hz. Ali, Hz. Hasan ve Hz. Hüseyin (r
Mü’minlerin anneleri, Hz. Fatıma, Hz. Ali, Hz. Hasan ve Hz. Hüseyin (r.anhüm), Ehl-i beyt şerefli ferdleridir

17 ( Razi, Tefsir-i Kebir, XXV, 181) Rasulullah (s. a
( Razi, Tefsir-i Kebir, XXV, 181) Rasulullah (s.a.v) Efendimizin şerefli nesebi Hz. Hasan ve Hz. Hüseyin vasıtasıyla devam ettiği için, onların kıyamete kadar gelecek olan evlatları da Ehl-i beyt’in birer parçasıdır Onları sevmek her mü’minin vazifesidir.

18

19 Sözlükte "Ehl-i beyt" ne demek?
Hz. muhammet'in kızı, damadı ve torunlarını içine alan ailesine verilen ad.

20 <<<EZGİ ÇAĞLAYAN >>>
11 BT 


"EHLİBEYT." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları