Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Bilimin yeşerdiği yerde doğmalara yer yoktur ve olamaz. Bu ülkenin havasını teneffüs edip ekmeğini yiyen ve suyunu içen hiçbir kimse ülkemizin karanlığa.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Bilimin yeşerdiği yerde doğmalara yer yoktur ve olamaz. Bu ülkenin havasını teneffüs edip ekmeğini yiyen ve suyunu içen hiçbir kimse ülkemizin karanlığa."— Sunum transkripti:

1

2

3 Bilimin yeşerdiği yerde doğmalara yer yoktur ve olamaz. Bu ülkenin havasını teneffüs edip ekmeğini yiyen ve suyunu içen hiçbir kimse ülkemizin karanlığa sürüklenmesinden mutlu olamaz.

4 Ancak kökü dışarıda olan ve matematik, fizik, kimya, biyoloji ile jeolojiden oluşan 5 temel bilimden zerre kadar nasibini almamış insanlar böyle bir ihanetten zevk alabilirler. Fettullah Gülen işte bunların başında gelmektedir.

5 Fettullah Gülen sıkıştığında; savunduğu ve yaymaya çalıştığı İslam dininin âlimlerinin yanına değil, İslam dinini alaya alan din ve mezheplerin kümeleştiği Amerika Birleşik Devletine sığınmıştır. Bunu göremeyenlere insan diyebilir misiniz?

6 Aziz Nesin’in 1995 yılında önerdiği evrensel bir doğrudur. Derki….! 1.Bizde de tüm din ve mezheplerin üyeleri kendi inançlarını kendi olanaklarıyla yapmak zorundadır. Bu çağdaşlaşmanın ve bilimsel gelişmenin dayanağıdır ve mihenk taşıdır. 2.(3) Diyanet’te asla herhangi bir din ve/veya mezhepten birisi görev alamaz. Sadece toplumbilimciler tarafından yönetilip yönlendirilmelidir. Hiçbir inanç diğer inanca üstünlük sağlayamaz ve/veya karışamaz. Sosyal barış ancak böyle sağlanabilir.

7 (1) (1) 4. Kilisenin okulları vardır. Ancak, mezunları sadece kiliselerde görevlidir. Yaşamları için gerekli maaşı da kiliseden hizmet alanlardan alırlar. Asla devletten değil. Kendi okullarında dilediği gibi giyinirler ve kuşanırlar. Büyük düşünür Aziz Nesin de bunu istemişti. Türbanı kendi mezhebinin okullarında giyebilirsin. Asla çağdaşlaşma yolundaki ülkemizin okullarında değil.

8

9 RTErdoğan’a sorular (Bize çok sık yönlendirildiği için özetini sizlerle paylaşmak istedik). Bugünlerde ağzından çıkanı kulağı duymayan RTE toplumun tüm katmanlarına saldırmaktadır. TMMOB, Barolar Birliği, TTB, KESK, ADD ve benzeri demokratik kitle örgütlerine saldırmaktadır. Oysa onlar seçilerek gelmiş ve ilgili toplum katmanını temsil etmektedirler. Buş oğlu Buş bunları öğretmez ki. Oğullarını türban takılmıyor diye ABD’de okuttum der. Askerlikten kaçan oğlu ABD’de yaşar. Daha sonra da Irakta emperyalizmin emrine oğullarımızı göndermek için yırtınır durur. (a) Ülkemizi yok etme planlarının ana bileşeni olan Büyük Ortadoğu Projesi (BOP) ’nin eş başkanı olduğunu böbürlenerek açıklayan ve Hıristiyan ile Yahudilere her koşulda dostum diyen Erdoğan dininin farzını çiğnemiyor mu? Çağdaş düşüncede halklar kardeştir (İY).

10 MAÎDE Suresi Ayet 51: Ey iman edenler! Yahudileri ve Hıristiyanları dost edinmeyin. İçinizden onları dost tutanlar, onlardandır. Nisa Suresi, Ayet 144 ve pek çok ayet aynı konuyu yineler durur. Oysa çağdaş düşünceye göre dünya hakları kardeştir. Bunların kardeşliği de birliğinden geçer. Ancak emperyalizm ve uşakları hakları bölüp parçalamaya çalışırlar. Din ve/veya mezhepler bilimin dayanağı olan eleştirel düşünceyi yasakladığı için en kolay kandırılabilenler de onlardır. Onları da kurtarmak zorundayız. (a) RTE sürekli 6666 ayetten bahsediyorsun. Oysa 6392 ayet vardır. Elezer yayınlarına göre 374 ayet Hz. Osman zamanında ayıklanarak kurana son şekli verilmiştir [Hürriyet Ansiklopedisi Dinler bölümü (1972–1973)]. Arzu ederse RTE de sayabilir, isteyenler de.

11 BinlBinlerce şeriat yasalarından birisi olan “…. ellerin ve kolların çaprazlama kesilmesi …” farzını ne zaman yasallaştıracaksın? Yoksa turban için bu kadar büyük toplumsal huzursuzluk yaratırken gösterdiğin saldırganlık Allah için değil de oy için mi? Bu soru Bahçeliye de sorulabilir. MAÎDE Suresi, Ayet 33 ve 39 (lütfen okuyup okutunuz):

12 Binlerce şeriat yasalarından birkaçı olan “kadına bir, erkeğe iki hisse: Nisa Süresi, ayet 34”, “…. Eşlerinizi yatakta yalnız bırakın ve dövün …. (Nisa Suresi, Ayet 34) farzlarını ne zaman yasallaştıracaksın?

13

14

15 Değerli aydınlık yurttaşlar Ülkemizin binlerce sorunu ve bunların çok kolay bilimsel çözümleri olmasına karşın bir adım atamıyoruz. Kurt sisli havayı sever ve balık bulanık suda kolay avlanır. Kamuoyu bilimsel temelde bilgilendirildiğinde sorun barış içerisinde çözülür. Sağcısı-solcusu, dincisi-dinsizi hepimize düşen görev de bu olsa gerek. Halkların kardeşliği birliğinden geçer. Ayrılığı ise emperyalizm ve uşaklarının işine gelir. Kardeş kardeşle kavga ederken parsayı emperyalizm toplar. Çorum, KMaraş ve Sivas olaylarını unutmayalım..! Lütfen oyuna gelmeyelim. Anadolu hepimize yeter de artar bile. Çocuklarımıza yaşanası bir cennet vatan bırakalım. Bu elimizde hem de küçük bir emekle. Çözüm Ekibi 2008’in programını lütfen edinin. Hepimize görev düşüyor. Emperyalizmin ve uşaklarının oyununa gelmeyelim. Lütfen okuyup okutunuz. Saygılarımızla,

16 TEKRAR DÜŞÜNÜN…!

17 Eşi ve çocuklarının gözleri önünde cezası infaz edilen bir kadın.

18 EDİSON’UN BULDUĞU, BU DEĞİLDİ..!

19 BÖYLE Mİ OLALIM, İSTENEN BU MU? DİN BU MU?

20

21 İSLAMDA RECM CEZASI

22 SONRA TAŞLA EZERLER.

23 Kendi ipinizi kendiniz çekmeyin… TEKRAR DÜŞÜNÜN…!

24 FİLMDEN KARELER DEĞİL…

25 Özlenen bu mu?

26 Bu olabilir mi?

27 Yoksa bu mu?

28

29 Dün aydınları yaktılar, bugün memleketi yakmak için ittifaka soyundular. LAİKLİK İLKESİNİN ANAYASAYA GİRMESİNİN 71. YILDÖNÜMÜ’NDE

30 Türkiye'yi bilimden, aydınlıktan koparıp şeriata, karanlığa, irticaya, şeyhlere, tarikatlara teslim etmeyeceğiz… “Arkadaşlar, efendiler ve ey millet iyi biliniz ki Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müridler, meczuplar memleketi olamaz."


"Bilimin yeşerdiği yerde doğmalara yer yoktur ve olamaz. Bu ülkenin havasını teneffüs edip ekmeğini yiyen ve suyunu içen hiçbir kimse ülkemizin karanlığa." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları